Håll din toalett och ditt badrum rena

Hur Håller Jag Min Toalett och Mitt Badrum Rena?

Det råder ingen tvekan om att badrummet är ett av de mest använda rummen i huset. Att lämna dem obevakade, även under korta perioder, kan utgöra en hälsorisk. På grund av vatten, ånga och extra smuts kanske du inte inser att ditt utrymme kan bli hemvist för bakterier, svamp och oönskade lukter. Hår kan täppa till stuprören, kalkavlagringar på duschhuvuden och kranar och mögel på ytorna.

För att förhindra mögel och andra ansamlingar rekommenderar vi därför att badrum och toalett rengörs på djupet minst varannan till varannan vecka, beroende på hur ofta du torkar av duschen, sopar golvet eller desinficerar kranar. Det är trots allt ingen som gillar en smutsig toalett.

Innan du går vidare, läs mer om Skillnaden mellan vanlig och djup rengöring.

Även många städföretag som Paulz Städ AB hjälper sina kunder med städning av hemmet, inklusive badrumsrengöring och annat. Att förlita sig på sådana yrkesmän kommer inte bara att stoppa bakterier från att byggas upp utan också ge ett renare utrymme för alla.

För att lätta på bördan finns det små saker du kan göra dagligen för att hålla badrummet rent. Det kommer vi att diskutera i följande skrift.

Här tar vi upp hur man håller badrum toaletterna rena, vilka åtgärder som måste vidtas, vad man ska tänka på när man städar och vilka tjänster som ingår i badrumsrengöring. Låt oss ta en titt!

Ska jag Badrum Rengör Dagligen

toaletter badrum rengöring

Eftersom badrummet är det rum som används mest i huset bör det vara det renaste rummet. Badrum och toaletter är den ultimata bakterievärdarna på grund av vatten och ånga. desinficera dessa områden minst en gång i veckan för att hålla bakterierna borta.

Du bör rengöra dina toaletter, handfat och andra områden med hög belastning varje vecka. Efter den regelbundna rengöringen undviker du mögel och låter aldrig bakterier sprida sig. Det är också en bra idé att torka upp spill eller stänk på spegeln, hålla diskbänken och bänkskivorna torra och torka av toalettsitsen och kranhandtag varannan eller var tredje dag.

Vilka Material Behövs för att Rengöra Toaletten

För att rengöra toaletten ordentligt behöver du använda olika produkter och redskap. Här är några av de vanligaste:

 1. Gummihandskar: Nödvändigt för att skydda händerna.
 2. Rengöringssvamp: Viktigt för att skrubba bort smutsfläckar.
 3. Mikrofiberduk: För att plocka upp smuts, torka av och glänsa ytor.
 4. Rengöringsspray: Löser upp smuts och beläggningar.
 5. Gips Spray: Rengör ytor och framhäver glans.
 6. Medel med avkalkande egenskaper: För avkalkning av toalettskålen.
 7. Skrubbpulver: Använd bakpulver i diskbänkar för att ta bort problem fläckar i badkar och duschar.
 8. Dammsugare: Få din bästa dammsugare redo att användas, tillsammans med ett munstycke.
 9. Allrengöringsmedel: För att putsa vattenkranar, torka av tvålbehållare osv.
 10. Stenrengörare: Använd ett rengöringsmedel som vinäger eller något annat surt rengöringsmedel för att etsa och göra granit matt.
 11. Duster: Använd en dammvippa med en förlängningsbar stav för att damma av lampor, dörrkarmar och andra ställen som är svåra att nå.
 12. Skrubbar och borstar: Skrubbkuddar för att skrubba diskbänkar och badkar. En större borste för att skrubba golv och väggar i badkar och duschar, där borstarna lossar smuts och smuts så att du kan tvätta bort det.
 13. Rakel: För att rengöra speglar, fönster och glasduschar.
 14. Desinfektionsmedel: Desinficera de smutsigaste delarna av toaletten med hjälp av en spray eller våtservetter.

Att rengöra toaletten med diskmedel ger effektivare resultat. Om du letar efter miljövänliga produkter kan du prata med våra proffs. Vi, Paulz Städ AB, kommer att bli det bästa valet för dig.

Hur Rengör man Toaletter som Proffs?

Om du håller toaletten ren på rätt sätt får du ett snyggt och långvarigt resultat och förhindrar att bakterier växer. Så hur håller man toaletten ren och desinficerande.

Låt oss ta reda på det!

 • Samla ihop alla verktyg och förnödenheter

Det första steget mot att rengöra en toalett är att samla ihop alla föremål och förnödenheter, inklusive gummihandskar, sprayer för rum deodorisering, allrengöringsmedel, toalettrengöringsmedel, rengöringsspray, skrubbar, mikrofiberdukar osv. Bär nu skyddsglasögon och engångshandskar för att skydda dina ögon och händer.

 • Minska Mängden Vatten i Skålen

Toalettskål rengöringsmedlet måste vara outspätt för att sanera porslinet, så töm toaletten för att få det att fungera. Flera metoder kan användas för att uppnå detta, men den enklaste är att fylla en hink eller tom förvaringsbehållare med ungefär en halv gallon vatten och snabbt hälla det i toaletten, med siktet inställt på baksidan. Genom att utföra detta steg utlöses spolningen och vattnet töms ut utan att nytt vatten kommer in i systemet.

 • Använd Desinfektionsmedel i Toaletten

Applicera rengöringsmedlet under skålens kant och arbeta dig runt cirkeln, låt rengöringsmedlet rinna ner längs sidorna. Det kan vara svårt att pressa ut vätskan ur en flaska, även med en vinklad pipa, men vissa rengöringsmedel har vinklade pipor som förenklar processen. En aerosolspray kan göra detta steg enklare för dig om det är ett problem för dig. Låt desinfektionsmedlet vila i upp till 10 minuter om du försöker bli av med mer envisa fläckar.

 • Skrubba och Skölj Noggrant

Se till att skrubba ordentligt för att få bort eventuella fastklämda bitar, men håll borsthuvudet i skålen för att undvika stänk. Du ska komma under kanten och ner i avloppet. Därefter är det dags att skölja, och tack och lov har toaletter en automatisk spolningsfunktion. För att undvika en “toalettplym” bör du stänga locket innan du spolar.

 • Rengör Tank och Säte

Spraya tanken och sätet med ett sanitetsmedel och virucid. Använd ett rengöringsmedel som dödar upp till 99,99 % av bakterier och virus. Se till att du har en mikrofiberhandduk med flera ytor för att torka och städa. Börja rengöringen från tanken och arbeta dig nedåt. Glöm inte att ägna särskild uppmärksamhet åt locket, sitsen, beslagsfästen, basen och bakom toaletten.

 • Torka av Utsidan

Använd desinficeringsservetter eller en desinficeringsspray, pappershanddukar eller en svamp för att torka av toalettens alla yttre ytor. Glöm inte att vara uppmärksam på andra områden som du rör vid regelbundet, som sitsen och spolhandtaget. Alternativt kan du också använda en gammal tandborste för att skrubba svåråtkomliga ställen som toalettsitsen gångjärn.

 • Desinficera Borsten och Borsthållare

Om du är klar med toalettborsten kan du spraya den med desinfektionsspray, låta den sitta i en minut och sedan skölja den med varmt vatten i badkaret eller duschen. Glöm inte heller att spraya ner toalettborste bassängen med ditt desinfektionsmedel för att se till att det inte finns svampar inne i vrårna.

Rengöring av Badrum – en Stegvis Guide

I följande avsnitt behandlas de tips för regelbunden rengöring av badrummet som är nödvändiga att utföra en gång i veckan för att det ska se snyggt ut. Låt oss ta en titt på följande.

 • Ta bort och dammsug badmattor och handdukar

Dammsug badmattor eller mattor som du har i badrummet för att ta bort överflödigt damm och smuts. Tvätta och torka mattorna i tvättstugan. Genom att dammsuga och tvätta dem får de tillbaka sin fräschhet och fluffighet, vilket är bra för ditt nystädade badrum.

 • Dammsugning och dammsugning från topp till botten

Ta en torr mikrofiberduk eller en dammduk och börja damma från den översta nivån, inklusive alla ljusarmaturer, bänkskivor, toalettens utsida och golvlister. Att välja att dammsuga i stället för att damma är också ett bra alternativ. Du kan dammsuga toalettens utsida, golvlisterna och golven.

 • Torka av Glas och Speglar

Se till att du lätt dämpar spegeln och duschkabinen av glas om du har det. Mikrofiberdukar, gamla t-shirts eller kaffefilter kan användas för att torka av speglarna och glasdusch. Du kan sedan byta sida på din trasa och polera den tills den är blank. För att undvika streck kan du också använda en suddare.

 • Rengör Kranar och Armaturer

Rengör kranarna ordentligt. För detta kan du använda din rengöringsduk glas och mer glasrengöringsmedel för att torka av tvättställen och dusch- och badkarsarmaturer. Dessutom kan du använda ett allrengöringsmedel. Du kan också använda en liten skrubb borste för att rengöra smuts från armaturernas skarvar och torka även dessa områden rena.

 • Fläckfria tvålbehållare och andra föremål på bänkskivan

Du kanske redan har dammat av dem. Nu är det dags att rengöra dem med ett universalrengöringsmedel. Spraya rengöringsmedel och trasa för att torka av dina tvålbehållare och alla andra föremål du har på bänken, som ett fat för smycken eller en vas.

 • Rensade och rena diskar

Om du har granitbänkar, köp ett rengöringsmedel för granit för att hålla dem snygga på lång sikt. Du kan också använda ett universalrengöringsmedel för effektiva rengöringsresultat. Det är också nödvändigt att göra det här steget innan du rengör ditt handfat. Annars kommer smuts- och dammpartiklar från diskarna att slå in i ditt handfat när du torkar av dem.

 • Diskbänkar och badkar/duschar

Använd bakpulver för att rengöra diskbänken och badkaret. Rengör diskbänken och badkaret, inklusive kanten, med en fuktad, icke-slipande skrubber. Arbeta dig fram mot avloppet och börja vid ytterkanterna. Skrubba avloppspluggen och avloppets kanter med en skrubb borste. Se till att all smuts och alla rester från rengöringsmedlen avlägsnas genom att skölja noggrant.

 • Rengör Toaletten

För att få ett bra resultat ska du torka toaletten en sista gång med en torr trasa. Rengör den utvändiga rengöringsmedlet från topp till botten efter att ha sprutat det. Vi har utarbetat i detalj – om hur man rengör toaletten. Du kan också arbeta dig fram från de minst smutsiga till de smutsigaste delarna av toaletten. När du har rengjort toaletten från insidan och utsidan sprutar du desinfektionsmedel på insidan och över- och undersidan av sitsen.

 • Rengör och Dammsug Golven

Torka av golvlisterna snabbt och dammsug sedan golven. Att rengöra golven med en trasa och ett universalrengöringsmedel kan vara det enklaste alternativet om utrymmet är litet. Du bör också rengöra området runt och bakom toalettunderlaget, som samlar damm och smuts.

 • Desinficera Områdena vid Behov

När du har rengjort bör du desinficera. Se till att de områden som är särskilt smutsiga, t.ex. skåp- och kranhandtag, dörrknappar och toalettsitsar, desinficeras med en desinfektionsspray eller desinfektionsservetter. Om det finns ett överstänk på golvet eller väggen nära toaletten, använd en desinficerande våtservett.

 • Slutliga Finputsningen

Du bör tömma toalettens soptunna och torka av locket om det finns ett i slutet av badrumsrengöringen. Håll tvåldispenser fyllda så att ingen får slut på tvål vid sämsta möjliga tillfälle. Se till att toalettpapper och andra nödvändigheter finns lätt tillgängliga. Glöm inte att byta ut dina tvättade och torkade badmattor och hänga upp nya handdukar.

Läs också: Hur professionella städtjänster i hemmet gör hela skillnaden

Vad Ingår i en Djupgående Rengöring av Badrummet?

Vid djuprengöring av badrummet skrubbar vi alla svåråtkomliga utrymmen, även de som du inte tänker på så ofta. Genom att använda en desinficerande spray eller våtservetter kan du skrubba alla ytor, inklusive golvet i duschen.

Det bästa sättet att rengöra ett badrum är att hålla det rent. Ovanstående tips hjälper dig att städa badrummet snabbt och effektivt. Men om du planerar att anlita våra badrumsrengöring tjänster ingår följande checklista:

 1. Rensa eller ta bort skräp.
 2. Dammsug eller rengör badmattor och mattor.
 3. Skrubba av alla ytor med desinfektionsmedel spray.
 4. Dammsuga och skrubba alla ytor.
 5. Torka av duschväggar och dörrar.
 6. Skrubba och desinficera din kommod, såsom skåp, diskbänkar, kranhandtag, dörrhandtag och till och med fönsterhissen.
 7. Rengör och desinficera hela toalettens utsida med desinfektionsmedel spray.
 8. Dammsuga och moppa badrumsgolven.
 9. Ta bort skräp och desinficera området ordentligt.

Om du städar badrummet regelbundet bör du inte behöva göra en djuprengöring mer än varannan till varannan månad. Djupstädning är mer än en vanlig städning där du inte bara rengör ytor utan även rensar ut lådor, medicinskåp med mera. I detta sopar du även alla springor och ger allt i rummet en grundlig desinfektion och skrubba.

Läs också: Kostnad för hemstädning

Paulz Städ AB – Fråga Våra Experter!

Om du behöver hjälp med badrumsrengöring kan du enkelt anlita våra tjänster för hemstädning i Östersund, Åre, Krokom med omnejd.

Vårt städföretag erbjuder ett brett utbud av tjänster för privat- och företagskunder i Sverige, inklusive soffstädning, mattstädning, fönsterputs, kontorsstädning, flyttstädning, återvinningstjänster och flyttjänster. Vi använder miljösäkra rengöringsprodukter för att garantera din säkerhet.

Vi underlättar också din vardag genom våra tjänster för disk, tvätt, strykning och byte av sänglinne och sängkläder. Vårt mål är att förenkla våra kunders liv genom att spara värdefull tid och energi på det mest miljövänliga sättet. Genom att ta bort alla sysslor från din “att göra”-lista frigörs tid för familj, vänner och nöjen.

Så vad väntar du på? Ring oss idag på 070-6018243 och få ett rent och snyggt badrum.