Vad Kostar Hemstädning

Hur Mycket Kostar Hemstädning I Sverige? (2023)

Hemstädning har blivit allt populärare i Sverige sedan RUT-avdraget har gjort sådana tjänster billigare. Detta beror också på att många människor inte kan ägna tid åt att städa på grund av ett fullspäckat schema. Det är där ett städföretag spelar en viktig roll för att hantera alla hemstädning uppgifter.

Men självklart beror kostnaden för hemstädning på flera faktorer, till exempel var du bor i Sverige och vilken typ av städning du behöver. Oavsett om du behöver hjälp med fönsterputsning, mattstädning eller möbelrengöring bör du därför begära in offerter från olika företag för att fastställa det ungefärliga priset för städtjänster.

För att få en bättre förståelse för städ kostnaderna kan du läsa vidare för att få mer information om kostnaderna för hemstädning i Sverige! Följande avsnitt kommer också att behandla tips för att spara pengar tillsammans med några för- och nackdelar med hemstädning. Låt oss ta en titt!

Faktorer Som Påverkar Kostnaden För Hemstädning

Vad Kostar Städning i Hemmet - Rengöring av Hemmet

Kostnaden för hemstädning baseras på vad du behöver, vad som ingår i tjänsterna och i vilken omfattning du behöver städning. Det finns mer! Nedan kommer vi att lista vad som vanligtvis tas i beaktande när vi utvärderar kostnaderna.

 • Rengöringens omfattning: Hur ofta behöver du hjälp med städning? Behöver du en engångshändelse eller regelbundet, t.ex. dagligen, veckovis eller månadsvis?
 • Hemmets storlek: Antalet kvadratmeter av den yta som ska rengöras.
 • Utbud av tjänster/tilläggstjänster: Vilka tjänster behöver du för städning i hemmet? Vill du t.ex. lägga till fönsterputsning, mattrengöring eller något annat tillsammans med de inkluderade tjänsterna?
 • Rengöringsmaterial: Är städmaterialet inkluderat i priset eller måste du ordna det själv?
 • Plats: Din hemort. Vissa städföretag tar hänsyn till denna faktor, och det är ofta billigare ju mer centralt du bor.

Tänk på att om du använder RUT-avdrag betalar du bara 50% av arbetskostnaden. Därför är hemstädning i Sverige inte så dyrt som du tror.

Fördelning Av Kostnaden För Städning I Hemmet

Kostnad för Hemstädning - Städning I Sverige

Behöver du städning per timme, vecka, månad eller en gång?

När du bestämmer priset måste du utvärdera hur ofta du behöver hemstädning, vilket beror på fastighetens nuvarande skick. Detta beror på att städföretagen i Sverige har olika kostnader för tim-, vecko- och månadsstädning eftersom var och en av dessa har en annan checklista för hemstädning.

Vad är en uppskattad kostnad för städning i Sverige?

I allmänhet bestäms kostnaden för städhjälp av hur mycket RUT som dras av (för privatpersoner). RUT-avdraget gör att du kan få en skattelättnad på 50% av städföretagets arbetskostnader.

I de flesta fall inkluderar städföretagen RUT-avdraget i sina priser, vilket dras direkt från din faktura och du behöver inte betala. Till exempel: Om ett städfirma i östersund kostar 200 kronor i timmen får du ett pris på 100 kronor i timmen efter RUT-avdraget.

 • Timersättning

Kostnaden för hemstädning eller någon annan tjänst baseras vanligtvis på en timavgift. Detta beror på den oförutsägbara omfattningen av den städning som krävs från tid till annan. Ibland behöver du bara minimalt med städning medan det ibland krävs intensiv städning. Följaktligen är timpriset det lämpligaste priset för dig, eftersom du bara betalar för det du får, liksom för städfirman, eftersom de bara får betalt för det de gör.

Den genomsnittliga timkostnaden för hemstädning ligger vanligtvis mellan 150 och 250 kronor, beroende på hur avancerad och komplicerad städningen är. Kostnaden kan vara högre i större städer ca 300 kr/timme. I priset ingår ett RUT-avdrag på 50%.

 • Veckopris

Den ungefärliga kostnaden för hemstädning varje vecka ligger mellan 1500 och 4000 kronor. Överväg att ordna städning varannan vecka i stället för varje vecka om du behöver veckostädning för ofta. Dessutom kan priset för hemstädning varannan vecka bli 1000 – 3000 kronor efter RUT-avdraget.

 • Månadsavgift

Även om du föredrar besök en gång i månaden är det möjligt att få ett rabatterat pris. Den totala rengörings tiden kan dock bli längre om mer behöver rengöras mellan besöken. Månadspriset för hemstädning ligger mellan 800 – 2000 kronor efter RUT-avdrag. För personer som har regelbundna evenemang och inte vill sköta städningen själva är fasta månadspriser ett bra alternativ.

Observera: Kom ihåg att kostnaden också varierar med fastighetens storlek. Till exempel kostar en bostad med en storlek mellan 30 kvm och 50 kvm cirka 1500-2000 kronor efter avdrag. Och för en bostad mellan 80 – 90 kvm stiger priset upp till 3000 kronor efter avdrag. Tänk på att priset varierar mycket beroende på företag.

Få en konsultation hos Paulz Städtjänster för att få veta mer om våra städkostnader. Vi hjälper dig gärna i alla faser av husstädningen. Du kan lita på oss tack vare våra miljövänliga produkter och högkvalitativa verktyg. Så ta kontakt med oss på 070-6018243.

Tips För Att Spara Pengar På Städning

Städning I Sverige

Att anlita ett städföretag är en utmärkt idé. Vissa företag tar dock ut höga avgifter. För att göra dina städtjänster mer överkomliga kan du se på följande sätt att hålla kostnaderna nere:

 • Få flera offerter: Det är en bra idé att gå igenom flera företags prislistor för att se till att du får ett bra pris.
 • Fokusera på områden med hög trafik för rengöring: Istället för att anlita professionella städare för att städa hela huset föreslår vi att du fokuserar på de områden där det är mycket folk som städar. Detta kommer att minska den totala kostnaden.
 • Boka regelbundna rengöringar: Ett väletablerat städföretag erbjuder vanligtvis tjänster till ett rabatterat pris för regelbundet schemalagda möten – oavsett om det är veckovis eller månadsvis.
 • Städa upp innan den professionella anländer: Om du går igenom varje rum och städar golv och ytor minskar tiden. Detta minskar ytterligare antalet timmar som en städare spenderar på städning. Det minskar alltså den totala kostnaden.
 • Underhåll rengöringen mellan besöken: Ett välskött hem är mycket lättare att städa. Om du utför små städning uppgifter kan du minska kostnaderna för att betala för service senare.
 • Samla ihop dina egna förnödenheter: Du har förmodligen redan en mopp eller en rengöringsprodukt. Om du använder det som redan finns i ditt hem och fyller på vid behov behöver du inte betala för rengöringsmedel.
 • Välj tilläggstjänster med omsorg: Husägare bör välja sina rengörings uppgifter noggrant utifrån sina behov och omständigheter, eftersom vissa underhållsuppgifter inte behövs lika ofta som andra.

Kontakta Paulz Städtjänster för att få den mest exakta offerten för professionella hemstädning östersund. Våra städkonsulter kommer att förklara våra processer i detalj och hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina unika städbehov.

Ska Du Anlita Ett Städföretag Eller en Privatperson?

Privatpersoner och enskilda företagare är nästan alltid billigare per besök än etablerade städföretag. Kostnaderna för städning kan dock också vara dolda. Å andra sidan kommer en välrenommerad städtjänst att vara licensierad, bunden och försäkrad de kommer att tillhandahålla tjänster till ett överkomligt pris.

Det finns också andra risker att vara medveten om, inte bara egendomsskador. Det är möjligt att du kan hållas ansvarig om en städare som arbetar i ditt hem halkar på ett vått golv och skadas.

Om din städare inte betalar sin skatt kan du dessutom hamna på kroken igen som arbetsgivare. Även om det inte finns någon brist på utmärkta ensamföretagare bör du göra lite efterforskningar. Kontrollera alltid att din städare har rätt licens och är försäkrad, och låt dig inte luras av ett billigt pris.

Städfirmor kan ta ut lite mer per städning, men denna extra kostnad ger ofta sinnesro. Det är dock ingen dålig idé att alltid be alla företag som kommer till ditt hus om bevis på sin försäkring och licens, samt att veta om de personer de skickar är anställda eller underleverantörer.

För- Och Nackdelar Med Städning I Hemmet Städare

Beskrivning

Oberoende städare

Professionella städare

Timersättning

SEK 100 – SEK 200

SEK 150 – SEK 300

Kostnader

Förhandlingsbart

Fastställd

Rabatter

Ingen

Ja

Licensierade och bundna

Sällan 

Ja

Försäkrad

Sällan 

Ja

Avgifter för avbokning

Ingen

Ja

*Observera att varje städföretag har sina egna villkor. Ovanstående information kan komma att ändras.

Låt Oss Arbeta Med Professionella Städare!

Nu vet du att det är ett pålitligt sätt att anlita en professionell städare på alla villkor i stället för att förlita dig på oberoende städare. Professionella städare ger dessutom rabatter och erbjudanden på de totala kostnaderna för hemstädning. Kostnaden per timme för hemstädare är dock annorlunda jämfört med månads- och veckopriser.

Så vad väntar du på? Anlita oss idag och ge ditt hem ett nytt och snyggt utseende utan dröjsmål!

Vi på Paulz Städtjänster underlättar din vardag genom våra tjänster för diskning, strykning, mattstädning, fönsterputsning, möbelrengöring och byte av sängkläder. Utöver detta använder vi endast miljövänliga lösningar och rengöringsmedel för att upprätthålla hygienen.

Våra yrkesmän är experter på att erbjuda tjänster som flyttstädning, kontorsstädning, avfallshantering, återvinning samt flytt- och packningstjänster. Därför behöver du inte gå längre eftersom vi är en one-stop-lösning för dig!


Ansvarsfriskrivning: Ansvarsfriskrivning: Det angivna priset är en uppskattning och kan variera i verkligheten. Vänligen kontakta oss för det faktiska priset.