Tips För Fönsterrengöring

Tips för fönsterputsning inom din budget

Hur tvättar man fönsterglas hemma utan ränder och med minimal ansträngning? Du kan uppnå detta utan att använda skadliga kemikalier! Här är några rengöringstips från en professionell rengöringsfirma som kommer att återställa glansen på dina fönster utan att bryta din budget.

När det goda vädret dyker upp är det äntligen dags att börja vårstädningen.

För att hjälpa dig med din rengöring, här är 10 effektiva tips för fönsterrengöring utan att bryta mot din budget

Varför är fönsterrengöring viktigt?

Det är normalt att flera dammpartiklar och andra rester samlas på dina fönster med tiden. Vi rekommenderar att du antingen själv putsar dina fönster regelbundet eller anlitar en städfirma så att ditt företag eller hem är lika attraktivt på insidan som på utsidan.

 • Rena fönster ger mer naturligt ljus inomhus, vilket gör ditt utrymme mycket mer välkomnande för kunder eller gäster.
 • Fönsterputsning är viktigt, men hur ofta beror på flera faktorer. Du vill förmodligen inte märka av någon brist på renlighet i ditt hem eller på ditt kontor.
 • Om dina lokaler ligger på andra våningen eller högre är det sannolikt onödigt att rengöra dem mer än två gånger om året.
 • Fönsterputsning omfattar rengöring av karmar, skenor och myggnät. Genom att anlita en städfirma för denna uppgift kan du bevara dina fönster under en längre period.
 • Rengöringsfirman ser till att ta bort alla spår och skräp från glaset och dess omgivning.

Även efter regelbunden rengöring är det inte ovanligt att smuts ansamlas. Att anlita en städfirma som är specialiserad på fönsterputsning kan hjälpa dig med detta.

10 tips för fönsterputsning

Även om golvet, möblerna och ytorna är rena och fönstren är fulla av fett, damm och andra typer av smutsfläckar, ser utrymmet stökigt och obehagligt ut. Nu bör du börja ta farväl av de smutsiga fönstren och tillämpa de 10 tips för fönsterputsning som vi diskuterar här.

 • Ta bort damm från fönster

Börja alltid med att ta bort damm från fönstren och rengöra ramarna runt dem innan du putsar dem. Du undviker att smuts fastnar och risken för dubbelarbete om du hänger upp fönstret medan du tvättar ramarna efter rutorna.

 • Ren från utsida till insida, från vänster till höger

För bästa rengöringsresultat är det viktigt att börja med utsidan av fönstret och sedan gå vidare till insidan. Detta gör det lättare att upptäcka kvarvarande fläckar. Dessutom är det lämpligt att använda en repetitiv rörelse som är lätt att komma ihåg, t.ex. att gå från vänster till höger och uppifrån och ner.

 • Undvik soliga dagar

Välj att tvätta dina fönster på en grå dag. Solen torkar ut de rengöringsprodukter som används på fönstren för snabbt, vilket kan lämna märken som vi hellre vill undvika.

 • Använd en mikrofiber

Mikrofiberduken är perfekt för rengöring av fönster eftersom den inte lämnar spår till skillnad från trasorna som används, vilket lämnar fibrer och oönskade spår. För obefläckade fönster, använd två mikrofiberdukar: en för att rengöra och en annan för att torka bort alla återstående spår.

 • Rengöring med gummiskrapa

En gummiskrapa är ett val för många för dess användarvänlighet. Applicera renare på glasytan och kör sedan helt enkelt skrapan upp och ner för att ta bort fläckarna.

 • Rengör med vit vinäger

Det är den bästa produkten för hushållsunderhåll, och det är inget undantag här. För fönster är vit vinäger mycket effektiv mot envis smuts, det lämnar inga spår och skulle hålla flugorna borta. Blanda 250 ml vinäger med 250 ml varmt vatten, rengör och voila! Dessutom är det ett lika effektivt trick för dina bilfönster.

 • Ta bort permanenta spänningar

Om ditt fönster har permanenta fläckar av färg eller smuts som behöver tas bort kan du prova detta: Blanda 2 dl vatten med en kvarts dl flytande diskmedel och en kvarts dl tvättsprit och gnugga sedan med en mjuk trasa.

 • Ta bort märkena på fönstren med skrynkliga

Skrynklig tidning är ett viktigt mormors trick. Tryckfärg är ett utmärkt rengöringsmedel och papperet har en mycket absorberande kraft, vilket är perfekt för enkel rengöring, särskilt effektivt, utan ränder! Fukta bara allt och gnugga.

 • Glycerin mot imma

Glycerin är utmärkt för att förhindra imma i dina fönster under temperaturförändringar. Lägg bara till några droppar i tvätten (eller i en gammal nylonstrumpa för extra glans) innan du gnuggar fönstren. Det används också ofta mot smuts och damm på fönster eftersom glycerin förhindrar att rester fastnar.

 • Ammoniak mot frost

Ammoniak är effektivt för att förhindra frostbildning på fönster på vintern. Tillsätt bara några droppar i ditt rengöringsvatten. Det fungerar också som en kraftfull avfettningsmedel på speglar och glasögon. Rengöringslösningen är enkel: hälften ammoniak, hälften vatten för ett rent resultat.

Hur mycket kostar fönsterrengöring?

En genomsnittlig fönsterrengöringskostnad är 50 till 100 kr per ruta för ett envåningshus, 100 kr för två, 150 kr för tre och 200 kr för ett hus med fyra våningar. Kostnaden kan dock variera beroende på uppgiften.

 • Pris enligt antalet fönster

Antalet fönster är en uppenbar faktor i städtjänstens kostnad. Medan storleken och placeringen av fönstren hjälper till att beräkna priset påverkar deras totala antal det totala priset.

Rengöring av hus med mindre än 10 fönster kostar i genomsnitt 100 SEK, medan hus med 10-20 fönster kostar cirka 150 SEK, och de med 20-30 kostar i genomsnitt 200 SEK.

Slutligen, här är några “tips och tricks för att rengöra fönster” för att säkerställa optimala resultat:

 • Om du tvättar fönstren i en solig och varm miljö är det bättre att spruta mer produkt och skynda dig vid rengöringen. Under dessa förhållanden torkar produkten faktiskt mycket snabbt, vilket orsakar spår som är svåra att ta bort.
 • Undvik att använda något annat än en gummiskrapa för att rengöra dina fönster. Vi rekommenderar därför inte att du använder näsdukar, toalettpapper, pappershanddukar eller tyg än en mikrofiberduk.
 • Om dina fönster är för oljiga och smutsiga, gnugga dem med en lök innan du använder rengöringsprocessen.
 • Vit vinäger är det absolut bästa valet för miljövänlig rengöring. Du kan dock också använda diskmedel (i små mängder), ammoniak, metyliserad sprit eller till och med citronsaft.

Bästa fönsterputsning i Östersund

Den mest utmanande uppgiften för närvarande är att välja den bästa städfirman i Östersund som specialiserar sig på fönsterrengöring. Paulz Stad erbjuder fönsterputsning i Östersund för ditt hem till överkomliga priser, så att du kan spendera din tid på det du tycker mest om.


Läs också: