Tips För Fönsterrengöring Utan Att Bryta Mot Din Budget

Tips För Fönsterrengöring Utan Att Bryta Mot Din Budget

Hur tvättar du glas, speglar och fönster i ditt hem utan ränder och utan ansträngning? Du kan göra detta utan användning av en skadlig kemikalie! Här är rengöringstips från ett fönster rengöringsföretag i Östersund som återställer glans i dina fönster utan att bryta mot din budget.

När det goda vädret dyker upp är det äntligen dags att börja vårstädningen.

För att hjälpa dig med din rengöring, här är 10 effektiva tips för fönsterrengöring utan att bryta mot din budget

Varför är fönsterrengöring viktigt?

Det är normalt att flera dammpartiklar och andra rester lämnas på dina fönster med tiden. Vi rekommenderar att du rengör fönstren regelbundet av ett fönsterrengöring företag i Östersund så att ditt företag eller ditt hem är lika attraktivt inuti som det är ute.

Rena fönster ger mer naturligt ljus inuti, vilket gör det mycket mer välkomnande för dina kunder eller gäster.

Fönsterrengöring är viktigt. Antalet gånger per år beror dock på flera faktorer. Du vill antagligen inte märka brist på renlighet i ditt hem eller kontor.

Om dina lokaler ligger på andra våningen och uppåt är det troligtvis inte nödvändigt att göra städningen mer än två gånger om året.

Fönsterrengöring inkluderar rengöring av ramar, skenor och myggnät. Genom att anlita ett företag i Östersund för att göra denna städning kommer det att bevara dina fönster under en längre tid.

Fönsterrengöring Företaget kommer att ta hand om rengöring av alla spår på glaset och rester runt det.

Obs! Glöm inte att insekter kan samlas i skenorna under sommaren, vilket ofta orsakar för tidigt brott när t.ex. fönstren öppnas.

Det är inte ovanligt att man ser en ansamling av smuts även efter en vanlig rengöring som är här. genom att anlita ett företag som är specialiserat på området kan hjälpa dig.

Du kan se till att du närmar dig ett bra företag som använder avancerad utrustning. De kommer att göra städjobbet perfekt, oavsett årstid och oavsett väder.

10 Tips för rengöring Fönster

Även om golvet, möblerna och ytorna är rena, om fönstren är fulla av fett, damm och andra typer av smutsfläckar, ser utrymmarna oroliga och obehagliga ut.

Vid den här tiden bör du börja säga adjö till de smutsiga fönstren och tillämpa de 10 tipsen för rengöring av Windows som vi diskuterar här.

1- Förbered ditt fönster

Innan du rengör fönstren måste du alltid börja med att ta bort damm på dem och rengöra ramarna runt dem. Du undviker vidhäftning av smuts och risken för dubbelarbete om du hänger upp dina fönster medan du tvättar dina ramar efter rutorna.

2- Från utsidan till insidan, från vänster till höger

Det är viktigt för en optimal rengöring att börja med underhållet på utsidan av fönstret och sedan på insidan. Du kommer att se de återstående platserna bättre. Välj dessutom en repetitiv rörelse som du lätt kommer ihåg, från vänster till höger, till exempel för att undvika strykning på den tvättade ytan och därmed skapa nya märken.

3- Undvik soliga dagar

Välj att tvätta dina fönster på en grå dag. Solen torkar ut de rengöringsprodukter som används på fönstren för snabbt, vilket kan lämna märken som vi hellre vill undvika.

4- Använd en mikrofiber

Mikrofiberduken är perfekt för rengöring av fönster eftersom den inte lämnar spår till skillnad från trasorna som används, vilket lämnar fibrer och oönskade spår. För obefläckade fönster, använd två mikrofiberdukar: en för att rengöra och en annan för att torka bort alla återstående spår.

5- Inte ett fan av mikrofibertorkningen?

En gummiskrapa är ett val för många för dess användarvänlighet. Applicera renare på glasytan och kör sedan helt enkelt skrapan upp och ner för att ta bort fläckarna.

6- Vit vinäger, din bästa allierade

Det är den bästa produkten för hushållsunderhåll, och det är inget undantag här. För fönster är vit vinäger mycket effektiv mot envis smuts, det lämnar inga spår och skulle hålla flugorna borta. Blanda 250 ml vinäger med 250 ml varmt vatten, rengör och voila! Dessutom är det ett lika effektivt trick för dina bilfönster.

7- En lösning för ihållande fläckar

Om du har ihållande fläckar av färg eller smuts som behöver mer speciellt underhåll, prova den här lätta att göra hemma-rengöringslösningen. Blanda 2 koppar vatten med en fjärdedel kopp flytande diskmedel och en fjärdedel kopp spritalkohol och gnid sedan med en mjuk trasa.

8- Ta bort märkena på fönstren med skrynkliga

Skrynklig tidning är ett viktigt mormors trick. Tryckfärg är ett utmärkt rengöringsmedel och papperet har en mycket absorberande kraft, vilket är perfekt för enkel rengöring, särskilt effektivt, utan ränder! Fukta bara allt och gnugga.

9- Glycerin mot imma

Glycerin är utmärkt för att förhindra imma i dina fönster under temperaturförändringar. Lägg bara till några droppar i tvätten (eller i en gammal nylonstrumpa för extra glans) innan du gnuggar fönstren. Det används också ofta mot smuts och damm på fönster eftersom glycerin förhindrar att rester fastnar.

10- Ammoniak mot frost

Ammoniak är effektivt för att förhindra frostbildning på fönster på vintern. Tillsätt bara några droppar i ditt rengöringsvatten. Det fungerar också som en kraftfull avfettningsmedel på speglar och glasögon. Rengöringslösningen är enkel: hälften ammoniak, hälften vatten för ett rent resultat.

Hur mycket kostar fönsterrengöring?

Priset baseras också på antal, storlek, stil och höjd på fönster som ska rengöras. Att nå utsidan av fönster på högre nivåer kräver användning av stegar eller ställningar, vilket ökar svårigheten med uppgiften.

En genomsnittlig fönsterrengöringskostnad är 50 till 100 kr per ruta för ett envåningshus, 100 kr för två, 150 kr för tre och 200 kr för ett hus med fyra våningar. Kostnaden kan dock variera beroende på uppgiften.

Speciell lyftutrustning används för att nå svåråtkomliga fönster och detta kommer att medföra betydande kostnader på grund av priset på utrustningen, dess drift och transportproblem.

Pris enligt antalet fönster

Antalet fönster är en uppenbar faktor i städtjänstens kostnad. Medan storleken och placeringen av fönstren hjälper till att beräkna priset påverkar deras totala antal det totala priset.

Rengöring av hus med mindre än 10 fönster kostar i genomsnitt 100 SEK, medan hus med 10-20 fönster kostar cirka 150 SEK, och de med 20-30 kostar i genomsnitt 200 SEK.

Oavsett om det är tillfällig rengöring eller regelbundet fönsterunderhåll, leta efter speciella fönsterrengöringsavtal för att spara lite pengar.

Utvärdera noggrant hur lätt din entreprenör kommer åt alla fönster du vill rengöra och diskutera eventuella speciella önskemål eller krav.

Vad är rätt tid att rengöra dina fönster ordentligt?

Den bästa tiden är inte olik vad du tycker när solen skiner starkt, men när vädret är grått eller dina fönster är i skuggan.

För stark sol torkar snabbt fönstret och om du ännu inte är fullt utvecklad kommer spår att vara oundvikliga! Glöm inte vår vän vinden som också torkar fönstren mycket snabbt.

Som vi antydde för dig på den här sidan är underhållet av dina fönster viktigt för att inte täppa till dem oåterkalleligt och för att kunna dra nytta av en optimal ljusstyrka i din bostad, kontor eller kommersiella plats.

Här är nu en guide för hemmabruk som gör att du kan rengöra dina fönster effektivt och utan att lämna spår. Var säker: rengöring av fönster är väldigt enkelt men som vad som helst kan det läras. Du behöver en mikrofiberduk och glasrengöringsmedel.

Om du inte har en rengöringsprodukt, använd vit vinäger (alkoholvinäger), som är mycket effektiv på glas. Det kommer att kunna rengöra, desinficera och deodorisera ditt fönster mycket enkelt.

Förutom dessa rengöringsfördelar är vit vinäger ekologiskt och innebär inga stora hälsorisker när det används för rengöring.

Förbered din blandning: 1 del vinäger för 1 del vatten och häll den sedan i en sprayflaska.

Spraya glaset som ska rengöras rikligt men inte för mycket, så att produkten kan träda i kraft utan att nödvändigtvis översvämma ditt fönster.

Det vanliga misstaget är att spraya produkten för mycket, särskilt på lederna, vilket kommer att leda till att det finns spår av vattendroppar. Om du har sprayat för mycket produkt, samla den med din mikrofiberduk för att förhindra ränder.

  • Använd en mikrofiberduk för att rengöra fönstrets konturer och avgränsa därmed området som ska rengöras. Se till att du inte lämnar några spår när du avgränsar.
  • Använd en mikrofiberduk för att gnugga den första sidan av ditt glas. Insistera på de smutsigaste platserna och bilda cirkulära rörelser.
  • Använd en skrapa för att skrapa ytan på ditt glas vertikalt. Svårigheten är att skrapa hela glaset utan att ta bort skrapan från dess yta, vilket kan lämna spår.
  • När du rengör den andra sidan av glaset, använd samma process men den här gången skrapar du horisontellt för att lättare kunna identifiera eventuella spår.

Gör en sista torkning av trasan runt kanterna på glaset för att samla eventuella droppar som har bildats på tätningarna.

Se till att duken är urvalsad och torr nog för att inte förvärra situationen och låt den plocka upp överflödig rengöringslösning.

Slutligen, här är några “tips och tricks för att rengöra fönster” för att säkerställa optimala resultat:

Om du tvättar fönstren i en solig och varm miljö är det bättre att spruta mer produkt och skynda dig vid rengöringen. Under dessa förhållanden torkar produkten faktiskt mycket snabbt, vilket orsakar spår som är svåra att ta bort.

Undvik att använda något annat än en gummiskrapa för att rengöra dina fönster. Vi rekommenderar därför inte att du använder näsdukar, toalettpapper, pappershanddukar eller tyg än en mikrofiberduk.

Om dina fönster är för oljiga och smutsiga, gnugga dem med en lök innan du använder rengöringsprocessen.

Vit vinäger är det absolut bästa valet för miljövänlig rengöring. Du kan dock också använda diskmedel (i små mängder), ammoniak, metyliserad sprit eller till och med citronsaft.

Bästa fönstertvätt i Östersund

Bästa Fönsterrengöring Tjänster i Östersund

Det svåraste är nu att välja en fönsterrengöring i ditt lokala område. Du kan börja din sökning med det bästa fönsterrengöring företaget i Östersund.

Vi erbjuder dig fönsterrengöring av ditt hem till överkomliga priser så att du kan ägna tiden åt det du gillar mest. Våra tjänster inkluderar fönsterrengöring, Möbler, sofftvätt, Mattrengöring, Kontor, hemstädning och mer.

Hos vårt städföretag garanteras kvalitetsarbete. Till exempel i fönsterrengöring finns det inga tygmärken eller något mikrofilm på ytan, vilket gör att rengöring av dina fönster håller mycket längre.

Vi är ett pålitligt företag som levererar de bästa tjänsterna. All vår personal är fullt utbildad för att tillhandahålla de bästa stödtjänsterna i Östersund på länge nu.
Och om du fortfarande inte har tid eller motivation att göra dina fönster är vår fönsterrengöring tillgänglig för att göra det åt dig.


Läs också: