bästa hemlagade mattorengörings lösningar

Vad är Den Bästa Hemmagjorda Mattrengörings Lösningen


Står du inför utmaningar när det gäller att underhålla snygga och rena mattor? Helt uppenbart kan du inte ringa ett professionellt företag varje gång. Vad ska man göra då?

Låt oss acceptera att spill är en vanlig sak. Så, planerar du hemrengöring av mattor? Om så är fallet, låt oss få veta om ättika och diskmedel är bra för rengöring? Vad ska jag göra när du inte har ett rengöringsmedel som är klart att använda?

Hur gör du en hemgjord mattorengörings lösning? Vad är den bästa hemlagade lösningen? Hur kan du göra en fläckborttagare för hemstädning av mattor?

Bläddra bland vårt annat innehåll Relaterad till Matt-rengöring

Mattvätt i Krokom

Mattvätt i Östersund

8 Bästa Mattrengörings Tips För Husdjursägare

Inlägget täcker allt om rengöringslösningar för mattor som du kan använda för matrengöring hemma.

 

Hur identifierar man matty typer?

 

En hemmamatta är gjord av olika syntetiska och naturliga fibrer. Innan du väljer att köpa en dyrare renare lösning är det bättre att identifiera typen. Så kontrollera deras typ genom att känna till deras egenskaper.

 

Nylon är den mest populära på grund av dess hållbarhet och motståndskraft. En hushållsrengörare kan enkelt rengöra ett Nylon -märke.

 

Olefinmaterial är vattenbeständigt, så på platser med fukt är Olefin ett populärt val, de är tuffare än nylokategorin, men inte lika bekväma att gå på.

 

Akryl väljs som ett alternativ till ull. Det är inte allmänt tillgängligt.

Ull är den främsta fibern som används från en generation för matchtillverkning. De kallas också naturfibrer med hög hållbarhet.

Det första steget är att avgöra om du har en syntetisk eller naturlig fibermatta. Följ sedan vår guide nedan för att ta reda på vilken kombination av ingredienser som är bäst för din matta. Följ dessa recept för hemgjorda mattrengörare exakt och din matta är på väg att bli fläckfri igen. (Fram till nästa röra, åtminstone.)

 

Lätt att göra enkla mattorengörings recept

 

Enkla rengöringslösningar är en kostnadsbesparande metod och ett bra alternativ till dyra lösningar som finns på marknaden.

 

Proffstips: En gång om året rekommenderas professionell mattstädning i Östersund, Krokom och Åre. Om du har husdjur kan du ringa dem när det passar dig.

 

Doppa regelbundet en trasa i dessa hemgjorda lösningar och applicera på fläcken. Häll aldrig lösningarna direkt på heltäckningsmattor. Några av de enkla lösningarna att använda är:

 

Tvättlösning: Blanda en halv tesked av ett genomskinligt flytande diskmedel, till exempel Dawn eller Joy, i en kopp ljummet vatten.

 

Vinägerlösning: Blanda en kopp vit vinäger med två koppar vatten.

Lösningsmedelslösning: Använd ett oljelösningsmedel. Eller byt ut nagellackborttagare, till exempel Cutex Quick & Gentle icke-acetonlackborttagare.

 

Hur man tar bort mat och dryck från mattor

 

Om dina mattor har blivit smutsiga är en vinägerlösning det bästa. botemedel för att rengöra den.

Det kan bero på spill av vin, ketchup, choklad, kaffe, te, öl, mjölk, tomatsås, bär, hårt godis, juice, läsk och Gatorade,

 • Ta en bomullsduk. Doppa i ättikslösning, gnid den på fläcken, låt den stå i 15 minuter.
 • Torka det nu med en trasa. När det gäller mattor av naturfiber måste du upprepa proceduren tills du får tillfredsställande resultat.
 • En ammoniaklösning kan också användas för mat och dryck.

 

Hur man tar bort olja och fett från mattor

Hur man tar bort mat och dryck från mattor

Olja och fett är klibbiga föremål som kan förstöra mattans fiber.

Smörspill, salladsdressing, ost, äggsnäppa, matolja, trädsaft, krita etc. kan enkelt rengöras med den hemgjorda mattfläckborttagaren.

 • Applicera en liten mängd lösningsmedel på en trasa och torka sedan.
 • Spraya med tvättmedel, torka sedan med en torr trasa.
 • Spraya dem med ljummet vatten och torka sedan med en torr trasa.
 • Vänta en timme eller tills mattan torkar helt. Om fläcken blir ljusare, upprepa dessa steg tills den är helt rengjord

 

Hur man tar bort smuts och lera från mattor

Hur man tar bort smuts och lera från mattor

För att behålla den glänsande konsistensen och för att få mattorna att se rena ut, används dammsugare. Du kan använda dem regelbundet för att ta bort torr smuts.

Dammsugaren suger torr smuts. Du kan föna mattan för att återuppta den ursprungliga fiberglansen. Utjämnings- och torrengöringsprocessen återför den ursprungliga fiberstrukturen.

Men om det finns smuts på det, ta en torr trasa, skölj med hembakat rengöringsmedel, applicera på mattan och låt stå en stund. Torka av med en trasa efter 15 minuter. Det kommer att ta bort torr smuts.

 

Hur man tar bort tuggummi och vax från mattor

Hur man tar bort tuggummi och vax från mattor

Ibland kastar barn tuggummi eller vax på mattan vilket blir en tuff uppgift att rengöra. Här är en metod som är lätt att rengöra:

Gnid försiktigt på platsen med en Ziploc -påse fylld med isbitar tills fläcken stelnar. Krossa det med ett trubbigt föremål, till exempel en spatel, och dammsug upp chipsen.

 •   Applicera en liten mängd lösningsmedel med en trasa och torka sedan.
 •   Skölj genom att blotta med en trasa fuktad i ljummet vatten.

 

Hur man tar bort sås och majonnäs från mattor

 

Om någon har spillt ut en svår att ta bort produkt som sås, var inte rädd. Här är en lättanvänd hemlagad metod som du kan följa för att rengöra den.

 

 • Spraya med en tvättmedel för naturfibermattor och torka sedan med en torr trasa.
 • Spraya naturligt ammoniakrengöringsmedel och torka sedan med en torr trasa.
 • Spraya med en ättikslösning och torka sedan med en torr trasa.
 • Applicera tvättmedelslösningen igen och torka sedan med en torr trasa.
 • Spraya med vatten och torka sedan med en torr trasa.

Kulspetsbläck:

 • Applicera en liten mängd lösningsmedel på en trasa och torka sedan. Vänta 15 minuter för att torka; upprepa vid behov.
 • Skölj genom att blotta med en trasa fuktad i ljummet vatten.

Hur man rengör husdjurolyckor

 

Att underhålla mattorna är en utmaning för husägare som har husdjur hemma. Nu kan du rengöra dina mattor hemma. Här är ett huskurer för att rengöra husdjurolyckor på mattor.

 

Doppa en trasa i en tvättmedelslösning för mattor av syntetfiber och badda upprepade gånger och tryck sedan på duken på plats i några sekunder.

Vänta 15 minuter och dra sedan upp överflödig vätska med en torr trasa.

Doppa trasan i ättikslösning för mattor av syntetfiber och dutta upprepade gånger och tryck sedan på duken på plats i några sekunder. Vänta ytterligare 15 minuter.

 

Vänta en timme eller tills mattan torkar helt. Om fläcken blir ljusare, upprepa de tre första stegen.

 

Vilka steg följs för att rengöra mattor med hemlagade lösningar?

 

Märken och smuts är en oundviklig aspekt av att ha matta i ditt hem. I diskussionen ovan har vi diskuterat metoderna för fläckborttagning. Ett enkelt mattorengörings -DIY -recept kommer dock att vara till stor nytta för dig.

 

Vad du behöver

 • Liten sprayflaska
 • 1 tsk diskmedel
 • 1 msk vit vinäger
 • 1 tsk bakpulver
 • Rengör absorberande handduk
 • Rengör svampen

 

En DIY-process för mattrengöring

 

Du kan förbereda den hemlagade blandningen med ättika och bakpulver. Vinäger är en syra, och bakpulver är en bas, så när de blandas ihop skapar de koldioxid, vilket resulterar i att det utvecklas rengöringsbubblor.

 • När blandningen är klar, tillsätt lite bakpulver och fyll på sprayflaskan.
 • Spraya försiktigt på det smutsiga området och torka sedan försiktigt med en svamp.
 • Gnugga försiktigt och badka med handduken. Du bör börja se rengöringsresultat direkt.
 • Absorbera vattnet och få ett helt nytt utseende.

 

Vanliga frågor

 F: Är det bra att blanda OxiClean och ättika för mattorengöring?

 

 En blandning av ättika och OxiClean är ett vanligt rengöringsmedel. OxiClean är en mångsidig fläckborttagare som hjälper dig att hålla klädseln snygg och ren från mattor. Genom att blanda OxiClean och ättika får du ett rengöringsmedel för två ändamål som är användbart i olika situationer. Det är ingen skada i tyglösningen med denna lösning.

 

F: Vad kan jag använda istället för OxiClean?

 

Väteperoxid blandat med tvätt soda och rent natriumperkarbonat är ett bra alternativ. De är koncentrerade så du måste använda dem försiktigt. En halv bordslösning är mer än tillräckligt för en enda vakt.

 

F: Kan du använda diskmedel för att förbereda en rengöringslösning?

 

  Att använda diskmedel eller något tvättmedel direkt på mattorna kan förstöra fibrerna. De bör strikt undvikas vid rengöring av mattor av naturfiber. De är starka och kan skada mattorna.

 

 F: Färgar ättika matta?

 

  För mattrengöring används vit vinäger istället för en brun. Den vita färgen missfärgar inte fibern. Använd dock inte i åtkomstmängd även för de tjockare

 

F: Ger väteperoxid bättre resultat?

 

Väteperoxid är ett bra rengöringsmedel. 3% väteperoxidlösning är en bra mängd för att förbereda en hemgjord mattorengöringslösning.

 

Slutsats

 

Att bilda en hemlagad mattorengörings med billiga vardagsprodukter är ett bra alternativ och kostnadseffektivt sätt. Dessutom är det bra för regelbunden rengöring.

Men för att bibehålla den långa livslängden för dyra mattor och för djupstädning måste du ringa en professionell service. Städföretagen använder giftfria och hälsovänliga naturprodukter för mattrengöring.

Om du har husdjur hemma måste du kontakta en byrå i närheten av ditt område som erbjuder en snabb och problemfri mattstädning.

Så det bästa resultatet är att använda dina hemlagade lösningar för daglig rengöring och fläckborttagning. För djuprensning, kontakta en byrå som tillhandahåller kostnadseffektiva lösningar.