flyttfirma kostnad i östersund

Flyttfirma Kostnad – Hur Mycket Kostar Professionella Flyttfirmor (2023)

Planerar du en flytt, men undrar hur mycket kostar en flyttfirma för sina tjänster? Kostnaden för en flyttfirma beror på flera faktorer, bland annat förberedelser, tidsåtgång, timkostnad, totalt antal personer som deltar, flyttkartong och förpackning, flyttstädning och förvaring och många fler.

Å andra sidan är det en överväldigande och skrämmande process att sköta flytten själv, och den tar ofta längre tid. Detta skulle inte bara leda till många olägenheter utan också skapa obehag.

Om du till exempel själv sköter packning och demontering av möbler kan du räkna med att betala ett lägre pris. Men här kan du behöva investera din egen tid och energi. Det bästa sättet är att välja ett flyttföretag. Men det finns en kostnad för flyttjänsterna.

Följande blogg tar upp de faktorer som påverkar kostnaden, den ungefärliga kostnaden som ett företag tar ut och några tips för att spara pengar. Vi tar en titt!

Läs Mer: Rengöring Vid Inflyttning: Saker Att Göra Innan Du Flyttar?

 

Vilka Faktorer Påverkar Flytt Kostnad?

Flyttfirma Pris

Kostnaden för att anlita en flyttfirma i Östersund beror i allmänhet på olika faktorer, bland annat hur mycket du ska flytta, vilket företag du anlitar, var du bor och många andra. Du kan inte fastställa det exakta priset för just din flytt utan att känna till de specifika omständigheter som gäller för dig. Så när du utvärderar priset ska du ha följande faktorer i åtanke:

 • Avstånd

Priset för en flyttfirma beror på hur långt de behöver transportera dina saker. I vissa områden i Sverige tar flyttfirmor ut höga priser, medan andra erbjuder tjänster till en rimlig kostnad. Så här föreslår vi att du kontrollerar hur flyttfirman tar betalt för att flytta dina flyttsaker. Ibland behöver de lägga ner extra timmar på detta.

 • Flyttfirma pris per timme

Den genomsnittliga kostnaden för en flytt ligger på 250-350 kronor per timme. Men en expert som har lite erfarenhet av att packa kostar cirka 400-500 kronor per timme.

Hemflyttande kostar mellan 400-600 kr/h för en liten lastbil. En stor lastbil ber däremot om 600-900 kr/hr. Det finns också ett RUT-avdrag som halverar kostnaden och hjälper till att spara mer.

När du anlitar flera tjänster från samma företag blir priset per flyttare något billigare. Det innebär att du måste betala cirka 500-1000 kronor i timmen om du anlitar två personer med en flyttbil. Men dessa priser är uppskattade kostnader som kan variera.

 • Flyttlådor

Det är viktigt att fastställa vad som ingår i flyttjänsterna. Vissa företag erbjuder kunderna flyttlådor och förpackningar. Glöm dock inte att kontrollera om det finns någon avgift för att låna dessa lådor och förpackningar.

Tänk på att det ofta finns en tidsgräns för att låna sådana föremål. Om du inte har packat upp alla dina lådor innan den givna tiden kommer prislappen naturligtvis att stiga. Så var uppmärksam på alla dessa småsaker.

 • När Vill Du Flytta

Om du planerar att flytta på vardagar, t.ex. mellan 8 och 18, kan du få betala mindre. På kvällar, helger och udda tider kan flyttfirmor höja kostnaden med cirka 20-50 %. Det är ofta dyrare att flytta i början av månaden, så vi föreslår att du undviker det.

 • Dyra Varor, Tunga Och Ömtåliga Föremål

Har du ett piano, ett akvarium eller andra tunga föremål som du vill ta med dig till ditt nya hus? Om ja, behöver du naturligtvis särskild hjälp för att transportera sådana föremål.

Husflytt kostnaden för sådana föremål kommer dock att direkt återspegla din totala kostnad. Risken för personskador och egendomsskador är mycket stor när du flyttar tunga föremål och möbler själv utan expertkunskap och lämpliga hjälpmedel. Låt i stället experterna sköta det åt dig!

 • Flyttning, Städning och Lagring

Ibland kan flyttfirmor lagra dina möbler åt dig om du behöver det. De kan också erbjuda flyttstädning. Vi på Paulz Städtjänster erbjuder också flyttstädning. Om du dessutom behöver hjälp med att göra dig av med eller återvinna dina gamla möbler är vi en enda lösning för alla dina problem.

När det gäller flyttstädning är den allmänna regeln att man ska spendera mindre än hälften av vad flytten kostar. Det finns också ett RUT-avdrag för flyttstädning, så du kan räkna med att betala cirka 40 kronor per kvadratmeter efter avdraget.

Kom ihåg att jämföra flyttfirmans lagerpriser med vad det skulle kosta att köra dina saker till ett av de större lagrings företagens anläggningar.

 • Hur Många Personer Krävs

Flyttningen går snabbare när fler personer är inblandade. Det är viktigt att komma ihåg att alla som hjälper dig måste få betalt för sina tjänster. Därför kommer hemflyttkostnaden per timme att öka med varje person.

 • Hissar, Trappor Och Golv Bestämmer Priset

Om det finns en hiss och hur stor den är avgör också hur stor kostnaden för en flytt är. Dessutom frågar de hur många trappor huset har och hur nära bilen kan parkeras.

Oavsett om flytten sker på första eller andra våningen kräver allt detta samma överväganden. Det kan ta längre tid och kosta mer pengar om du har vindsförvaring där det inte finns någon hiss.

När man gör upp om priset för flytten med flyttfirman är det vanligt att kunderna glömmer bort vinds- och källarförvaring. Så vinds- och källarförvaring är dyra alternativ.

 • Hur Mycket Tid Ska Du Lägga Ner

Hur mycket tid flyttaren lägger ner på flytten – detta är också den viktigaste faktorn för att uppskatta den totala kostnaden. I allmänhet behöver två flyttarbetare ungefär en timme per 5 m2, så en lägenhet på 50 m2 tar ungefär 10 timmar att lyfta, transportera och lasta.

Flyttfirmor tar också betalt utifrån hur lätt det är att lasta och lossa dina tillhörigheter. Om du bor i en lägenhet på bottenvåningen kan det vara en stor skillnad i prislappen jämfört med om du bor på femte våningen utan hiss och med en smal trappa. Om du packar dina flyttkartonger själv kan du snabbt transportera dina saker och det kostar också mindre.

Läs Mer: Checklista För Husflyttstädning i Sverige [2023]

 

Få ett Förslag på rätt Flyttkostnader

Ju tidigare du bokar en flyttfirma, desto bättre flytt pris kan du få. För att ordna en flytt rekommenderar vi att du kontaktar flyttfirman minst två månader före flytten, antingen via oss eller en annan tjänst. Att ta kontakt tidigt är mer kritiskt ju större flytten är och ju längre den tar.

Om du däremot flyttar under en tid på året då ingen brukar göra det, kan du överväga att kontakta flyttfirman mycket sent. Detta gör det möjligt för dem att få ett avtal till bästa pris.

Om du kan vara flexibel när det gäller tid och dag kan du spara mycket pengar. Om du till exempel erbjuder flyttfirman att göra flytten åt dig så länge de fastställer datumet, till exempel en vecka innan, kan du få ett bättre pris. Det viktigaste för flyttfirmor är att ha en balanserad personal, det som kostar mest är arbetare som inte har några tilldelade uppgifter.

Om du vill veta mer i detalj kan du kontakta oss på 070-6018243. Vår representant kommer att betjäna dig och ge dig svar på dina frågor.

Hur Mycket Måste Du Betala För en Flytt (RUT-avdrag)?

Som vi diskuterade ovan bestäms kostnaden för hemflytt vanligtvis på grundval av timpriser. Många flyttfirmor utarbetar i detalj vad som kommer att bli det slutliga priset för flytten.

Den genomsnittliga kostnaden för en flytt ligger dock mellan 300 och 600 kronor per timme, inklusive flyttare och bil. När det är fler personer inblandade i flytten är timpriset oftast lite billigare. I det här fallet rekommenderar vi dock att du ber om ett fast pris från flyttfirman när du begär en offert.

Priserna är mycket grova uppskattningar. Beroende på omständigheterna kan det vara billigare eller dyrare. Dessa uppskattningar kan vara till hjälp om du överväger att hyra en liten lastbil eller att flytta själv.

Kom alltid ihåg att priset kan bli lägre med hjälp av Rut avdraget för flytthjälp. Flytt och städfirman brukar använda detta för att minska arbetskostnaderna från fakturan. Företaget begär alltså bara resten från Skatteverket och du betalar bara en lägre avgift. Beloppet visas på din inkomstskattedeklaration om det beviljas.

Om du vill veta mer i detalj om RUT-avdraget eller vår uppskattade flyttkostnad kan du ringa oss direkt på 070-6018243. Vi hjälper dig gärna.

 

Boka Vår Tjänst Till Låga Flytt Priser

Letar du efter den bästa och mest prisvärda flyttfirman i Östersund, Åre, Krokom eller någon annan storstad i Sverige?

I allmänhet begär företagen ett timpris som beror på antalet flyttare och lastbilens storlek. Dessutom varierar priset beroende på vilken dag du flyttar (det är dyrare på helgen och naturligtvis på röda dagar).

Standardtillägget är 50 %. Förutom att det tar lång tid att flytta från en stad till en annan kan en flytt från en stad till en annan också öka priset för den dyrare staden.

Därför är den bästa tiden att flytta under vardagarna för att få det lägsta priset, vilket kostar cirka 270 kronor. Det händer dock inte hela tiden. Så fokus skulle ligga på att hitta en bra flyttfirma.

Genom att jämföra priserna är det möjligt att ta reda på den uppskattade konkurrenskraftiga kostnaden för flyttning av bostäder. Enkelt uttryckt kan vi säga att om priset ligger under den konkurrenskraftiga kostnaden är det ett tecken på att flyttfirman inte är bra.

Ett bra företag följer de lagar och förordningar som gäller för flyttning, har korrekta avtal och tydliga villkor. Ett korrekt avtal innebär att man undviker att hamna i fel händer. I detta fall kan ett företag begära fler avgifter, visa hotfullt beteende eller stöld under flytten. Så gör en ordentlig kontroll av flyttfirman och hitta en bra flyttfirma i Sverige.

Här är följande tips som du kan tänka på när du letar efter ett företag:

 • Ett företag måste ha ett tillhörande organisationsnummer.
 • Måste ha ett trafiktillstånd för yrkesmässig trafik. Utan tillstånd kan flyttfirman inte ha någon transportförsäkring.
 • Ha en lämplig online-portal för betalning i stället för kontant betalning.
 • Se till att avtalet är utarbetat med Konsumentverket.
 • Kontrollera att företaget erbjuder RUT-avdrag för flytten.
 • Varje enskild information (namn, kontaktnummer, adress, tjänster osv.) ska anges på deras officiella webbplats.
 • Kontrollera företagets ekonomi på 0771-567 567 och fråga om företaget har skatteskulder eller andra problem.
 • Gå igenom deras recensioner som andra kunder har skrivit.

Kontrollera dessa innan du anlitar en flyttfirma för att undvika att du går i fällan.

 

Få en Offert Från Paulz Städ AB!

Vi vet att det är stressigt att flytta. Men låt oss göra det enkelt för dig!

Anlita våra flyttspecialisten och transportera dina hushållsvaror på ett säkert sätt till en ny plats. Vi har en enkel strategi som består av tre steg: Tydliga prisuppskattning utan dolda avgifter, överkomliga priser och fullständig packning/uppackning.

Säker packning och flyttning med så lite skador som möjligt är vår specialitet. Vi har samarbetat med OLP One Love Production AB för transporttjänster som är pålitliga och kostnadseffektiva.

Våra flyttjänster i Östersund är unika och hjälper dig att göra en problemfri flytt. Vi erbjuder även flyttstädning till våra kunder. Vår process börjar med:

 • Leverans Förpackningsmaterial.
 • Packa upp dina känsliga föremål.
 • Demontering av möbler.
 • Lastning och lossning av lastbil.
 • Transport av dina ägodelar.
 • Förpackning.
 • Bortskaffande av förpackningsmaterial.
 • Rengöring när du flyttar ut.

Utöver detta erbjuder vi även hemstädning, kontorsstädning, soffstädning, möbelstädning och många andra tjänster. Så kontakta oss redan idag! Vår artiga och professionella personal gör så mycket eller så lite som du vill att de ska göra.


Ansvarsfriskrivning: Det angivna priset är en uppskattning och kan variera i verkligheten. Vänligen kontakta oss för det faktiska priset.