Flytta med Husdjur

Flytta med Husdjur: Vad du Behöver Veta

Att flytta med husdjur kan vara en stressig upplevelse. Även om du planerar att hålla dig till bilen måste du tänka på att transportera dina pälsklädda vänner till en säker plats på vägen. Men hur får du ditt husdjur från A till B? Vilka är de rätta frågorna att ställa när man väljer en flyttfirma för husdjur? Vad måste man göra och vad kostar det?

Sanningen är att det inte är något att oroa sig för att flytta med husdjur om du har rätt förpacknings- och flyttmaterial till hands. När det gäller att flytta med husdjur finns det några extra aspekter som man måste ta hänsyn till när man flyttar till en ny plats.

Ett antal flyttfirmor planerar planen och ger tips om packning och uppackning efter grundlig undersökning. Det handlar trots allt om husdjurens säkerhet.

Följ våra tips och tricks för att flytta med husdjur och ta itu med de tre största utmaningarna:

Tips för att Flytta med Husdjur

Att flytta med husdjur kan vara en utmanande men givande upplevelse. Det är viktigt att planera i förväg och förbereda både dig själv och dina pälsbekanta vänner för övergången till ett nytt hem. I den här artikeln ger vi tips om hur du kan göra flytten så smidig och stressfri som möjligt för dig och dina husdjur.

Måste du läsa: 8 Bästa Mattrengörings Tips För Husdjursägare

Vi har allt från att samla in viktiga dokument till att hitta ett husdjursvänligt boende och se till att dina husdjur är säkra och bekväma under flytten. I följande avsnitt har vi tagit fram effektiva flytttips för husägare när de flyttar med husdjur. Ta en titt!

 • Håll deras schema

Det är viktigt att ha ett konsekvent schema för dina husdjur under flyttprocessen, både under tiden före flytten och efter att du har kommit in i ditt nya hem. Detta innebär att du måste hålla dig till deras regelbundna rutiner för utfodring, promenader och lektid, liksom deras morgon- och nattrutiner.

Om du följer ditt husdjurs schema kan du hjälpa dem att känna sig lugnare och gladare under flytten, vilket kan göra övergången smidigare för alla inblandade.

 • Ta fram lådan några veckor före flytten

Det är en bra idé att ta fram ditt husdjurs låda några veckor före flytten för att ge dem tid att vänja sig vid den. Detta är särskilt viktigt om ditt husdjur aldrig har rest i en låda tidigare eller om det är oroligt inför nya situationer.

Introducera lådan gradvis genom att börja med att lämna den öppen och uppmuntra ditt husdjur att utforska den på egen hand. Du kan också placera godis och leksaker i lådan för att göra den mer lockande. När ditt husdjur väl känner sig bekväm med lådan kan du börja stänga dörren under korta perioder och gradvis öka tiden.

 • Börja packa tidigt med ditt husdjurs tillhörigheter

Vi rekommenderar att du packar ditt husdjurs tillhörigheter i god tid så att du kan göra det gradvis och inte behöver skynda dig i sista minuten. På så sätt får ditt husdjur också tid att anpassa sig till förändringarna i sin omgivning. Börja med att packa in icke väsentliga saker som leksaker och sängkläder, och lämna ut ditt husdjurs mat- och vattenskålar samt dess favoritleksaker och filtar.

När flytten närmar sig kan du packa resten av deras saker, inklusive deras låda och eventuella resetillbehör. Se till att tydligt märka de lådor som innehåller ditt husdjurs saker, och fundera på att lägga undan en separat “husdjursväska” med allt du behöver för ditt husdjur under flytten och de första dagarna i ditt nya hem.

 • Få ditt husdjur att vänja sig vid förpackningar och lådor

Under veckorna före flytten är det en bra idé att vänja ditt husdjur vid synen och ljudet av packmaterial och lådor. Detta kan bidra till att minska deras ångest och förhindra att de blir rädda eller nyfikna när de börjar packa.

För att göra detta kan du helt enkelt ställa ut några tomma lådor och lite förpackningsmaterial i ett rum som ditt husdjur har tillgång till. Du kan också placera godis eller leksaker i lådorna för att göra dem mer lockande. Detta hjälper ditt husdjur att bekanta sig med de nya föremålen i sin omgivning och minskar risken för att det skadar sig eller orsakar skador när du packar.

 • Gör förberedelser för flyttdagen

På flyttdagen är det viktigt att ordna med vård och tillsyn av ditt husdjur. Det kan till exempel handla om att anlita en djurvakt, ta in ditt husdjur på en lokal kennel eller låta en vän eller familjemedlem vakta ditt husdjur medan du fokuserar på flytten.

Om du tar med dig ditt husdjur ska du ha en plan för deras säkerhet och bekvämlighet, inklusive att packa ett resekit för husdjur med det nödvändigaste som mat, vatten och mediciner. Det är också en bra idé att ha en reservplan om det skulle uppstå oväntade problem. Genom att vidta åtgärder för ditt husdjur på flyttdagen kan du se till att de tas väl om hand medan du sköter logistiken kring flytten.

 • Behandla veterinärmedicinska behov

Före flytten bör du ta upp ditt husdjurs veterinärbehov med din nuvarande veterinär. Detta innebär bland annat att uppdatera journaler, få kopior av medicinska journaler och vaccinationsjournaler och se till att ditt husdjur är uppdaterat när det gäller vaccinationer och förebyggande vård.

Om ditt husdjur får mediciner ska du ha tillräckligt med medicin för att klara flytten och de första veckorna i det nya hemmet. Be din veterinär om rekommendationer om hur du hittar en ny veterinär på din nya ort.

 • Överväga att anlita en husdjursvakt på flyttdagen

Överväg att anlita en husdjursvakt för flyttdagen om du inte kan ta med ditt husdjur eller om du inte har någon som kan passa det. En husdjursvakt kan ge ditt husdjur vård och tillsyn i hemmet, vilket bidrar till att minska stress och oro.

De kan också erbjuda måltider, promenader och nödvändiga mediciner. Om du anlitar en djurvakt kan du känna dig trygg med att ditt husdjur är väl omhändertaget medan du sköter logistiken kring flytten.

 • Håll ett bekvämt och avskilt utrymme för ditt husdjur

Skapa ett avskilt och bekvämt utrymme för ditt husdjur under flyttdagen för att minska stressen och skapa trygghet. Det kan vara en låda eller ett litet rum med deras säng, leksaker och nödvändiga saker.

Låt inte ditt husdjur vandra fritt runt i huset eller på gården under flyttkaoset, eftersom det kan vara överväldigande och potentiellt farligt. Om du reser med ditt husdjur ska du ha en plan för deras säkerhet och komfort, bland annat genom att packa ett resekit för husdjur med det nödvändigaste som mat, vatten och mediciner.

 • Tänk i förväg för långväga resor

Om du ska flytta långt är det viktigt att tänka framåt och planera för ditt husdjurs resebehov. Det kan handla om att boka ett direktflyg eller hyra en flyttbil för att minimera tiden de tillbringar under transporten. Du bör också ta hänsyn till ditt husdjurs storlek, ras och ålder när du gör researrangemang.

Små husdjur kan till exempel resa i en låda i flygplanskabinen, medan större husdjur måste resa som gods. Om du kör bil, se till att planera in täta stopp så att ditt husdjur kan sträcka på benen, gå på toaletten och få något att dricka.

Det är också en bra idé att ta med sig ett resekit för husdjur med det viktigaste som mat, vatten och eventuella mediciner. Detta gör din flytt enkel och smidig.

 • Återgå till den dagliga rutinen så snart som möjligt efter flytten

Efter flytten är det viktigt att återgå till husdjurets dagliga rutiner så snart som möjligt. Det hjälper dem att anpassa sig till sin nya miljö och känna sig mer bekväma och trygga. Försök om möjligt att hålla deras mat-, promenad- och lekscheman så nära dem som gällde före flytten som möjligt.

Du bör också se till att deras säng, leksaker och andra välbekanta saker finns i det nya hemmet. Om ditt husdjur har särskilda behov, t.ex. medicinering eller särskild diet, ska du se till att du tar itu med dem så snart som möjligt efter flytten.

 • Säkerställa ditt nya hem med husdjur

Innan du tar in ditt husdjur i det nya hemmet är det viktigt att du gör det säkert för ditt husdjur och förhindrar olyckor och skador. Detta kan innebära att du måste säkra alla lösa sladdar eller kablar, lägga undan giftiga eller farliga föremål och se till att alla dörrar och fönster är ordentligt avskärmade.

Du bör också kontrollera om det finns potentiella flyktvägar, t.ex. luckor under dörrar eller öppningar i staket, och vidta åtgärder för att säkra dem. Om du har några växter i ditt nya hem ska du se till att undersöka vilka som är giftiga för husdjur och antingen ta bort dem eller hålla dem utom räckhåll.

Förutom att följa ovanstående tips och tricks får du inte glömma den detaljerade checklistan för flyttning.

Paulz Städ AB – Ta hjälp av våra proffs!

Om du planerar en flytt är det viktigt att jämföra olika flyttfirmor innan du väljer rätt flyttfirma. Det är viktigt att den flyttfirma du väljer är medveten om och tar hänsyn till ditt husdjurs behov.

Paulz Städ AB Company är medveten om vikten av att flytta, effektiva åtgärder för att minimera stressen på flyttdagen och förebygga risken för att husdjur flyr. Våra professionella flyttfirmor finns i Östersund, Krokom och Åre.