bästa Hemgjorda Fönsterrengöring Lösningen

Vad är Den Bästa Hemgjorda Fönsterrengöring Lösningen?

Paulz Städ AB är ett professionellt företag som tillhandahåller alla typer av hemstädning tjänster. Våra städare använder olika typer av lösningar och verktyg för att rengöra dina fönster, särskilt för höghöjds fönster.

Men vi är medvetna om att det inte alltid är lätt att ringa ett professionellt företag. Så i det här inlägget diskuterar vi den bästa hemlagade fönsterrengörings lösningen som kan hjälpa dig i rengöringsprocessen.

Verktyg Och Material För Fönsterrengöring

material för fönsterputsning

En grundlig rengöring av fönster är en av prioriteringarna i alla hemstädning processer. Både utvändig och invändig rengöring är ett måste. Hemma använder vi en enkel torkmetod.

Läs också: Bästa Verktyg Och Utrustning Som Används för Professionell Fönsterrengöring

Några Av De Nödvändiga Verktygen Är:

 

  • Sprayflaska
  • Mätkoppar
  • Bomullstyg i mikrofiber

 

En av de tuffaste uppgifterna är att rengöra hörnen och kanterna på fönstren, särskilt de områden där du inte kan nå lätt. Enligt rekommendationen från professionella företag kan vi använda

 

Strip Applicator

 

Sparkle Rengöring hjälper till att sprida lösningen jämnt på änke glaset utan att röra vid det. Om ditt hem har stora fönster från golv till tak, burspråk eller bildfönster kommer en remsa applikator att göra den hemlagade lösningen lättare att sprida.

 

Svampar

 

Håll de olika typerna av svampar lätt tillgängliga på marknaden. En bomullstrasa är bra att torka men en svamp hjälper till att ta bort fläckarna. Du hittar lätt svampar i olika storlekar i din närbutik.

 

Spolare

 

Spolar är avgörande för rengöring av yttre fönster. Återigen beror typen av skrapan på fönstret. De finns i små eller stora storlekar Men du bör köpa skrapor av god kvalitet för att undvika repor på fönster under rengöring.

 

Proffstips:

Torka med tidning eller någon syntetisk trasa kommer att skada fönsterglaset. Undvika det!

 

Steg Som Används För Fönsterrengöring

 

Steg 1: Förberedelse Av Den Hemgjorda Fönsterrengöring Lösningen

 

Milt tvättmedel eller vit vinäger är den bästa hemgjorda fönsterrengöring lösningen. För att förbereda det, ta en hink eller direkt en sprayflaska. Tillsätt ljummet vatten, tillsätt 1/4 dl vit vinäger med en 1/2 tsk flytande diskmedel. Skaka flaskan kraftigt för att blanda komponenterna. Du kan lägga till en valfri doft, men det är valfritt.

 

Steg 2: Börja rengöra glaset

 

När den hemlagade lösningen är klar, håll den åt sidan. Rengör först fönstret med en torr trasa. När det är rengjort gör du följande:

 

Den första är att skrubba glaset och försöka torka fläckarna och rengöra kanterna.

  • Applicera den hemgjorda lösningen på fönstret med hjälp av en kläm eller svamp. Täck fönstren kanter och hörn noggrant.
  • Låt den ligga en stund och tryck sedan på skrapbladet mot glaset i det övre hörnet och dra det stadigt över fönstret.
  • Koncentrera dig på att hålla skrapans övre del i kontakt med fönstrets övre kant.
  • När du har rengjort en portion börjar du om igen från toppen och överlappar föregående slag. Dra skrapan över fönstret i en vinkel för att rikta ner överflödigt vatten. Torka och upprepa.
  • Vänta i 2-3 minuter och torka av överflödigt vatten. Ta sedan en trasa och gnid försiktigt mot glaset. Denna hemgjorda rengöringslösning får fönstren att lysa och du kan se ett fläckfritt fönster.

 

Hur Fungerar Hemlagade Lösningar?

hemlagade rengöringslösningar

Några av de hemprodukter som används för rengöring av fönster ger effektiva resultat. Låt oss lära känna egenskaperna hos dessa hemprodukter:

 

Vinäger

 

Vit vinäger innehåller ättiksyra. Den färglösa organiska föreningen har en skarp smak och lukt och dödar bakterier. Vinäger Lösningen kan effektivt ta bort smuts, fett och mineraliska avlagringar från fönstren. Resultatet är glänsande och rena fönster.

 

Citron Juice

 

Citronsaft är surt som att ättika effektivt kan bryta ner smuts på glasytor som fönster. Den citronsyra som finns i citron är något starkare än vit vinäger. Båda hemprodukterna är dock bra för rengöring.

 

Diskmedel

 

En tvål med natriumlaurylsulfat hjälper till att rengöra fönster eftersom den har imponerande fettförbrännings förmåga. Komponenten binder till oljiga partiklar och lyfter av dammpartiklar. Dessa kan avlägsnas med hjälp av ett lösningsmedel.

 

 Eteriska Oljor

 

Hem Produkter som eterisk olja av tea tree har en god doft. Den har antibakterielle, antiseptiska och svampdödande egenskaper. Så att lägga till den i din hemgjorda fönsterrengörare kan hjälpa till att förhindra att dina fönster kommer från bakterier samtidigt som du lämnar en uppfriskande doft bakom dig.

 

Varmt Vatten

 

Varmt vatten kan effektivt ta bort smuts från fönster jämfört med normalt vatten. Se till att du använder varmt vatten medan du förbereder den hemlagade lösningen.

 

Varningar och försiktighetsåtgärder för användning av hemlagade fönsterrengöringslösningar

 

Hemmagjorda städare är ett säkert och miljövänligt alternativ för rengöring av hemfönster. Det finns dock fortfarande några säkerhetshänsyn att tänka på.

 

Säkerhets Tips För Fönsterrengöring

 

Processen att rengöra fönster omfattas av djuprengöring som görs en gång i månaden eller beroende på kravet. Den externa rengöringen kan innebära risk och även under den inre rengöringen måste du ta hand om din personliga säkerhet. Tänk på följande tips när du rengör fönster själv:

 

Tänk På Väderprognosen

 

Det blir svårt att rengöra i regnigt, extremt kallt och varmt väder. Även de hårda vindarna kan göra städningen svår för dig. Som första försiktighetsåtgärd måste du kontrollera väderprognosen innan du planerar.

 

Ta De Viktiga Verktygen

 

Se till att du har rätt verktyg för fönsterputsning. Se också till att du har saker som en stege, hjälm, handskar, stövlar för att skydda dig själv för yttre rengöring. Glöm inte att förbereda ett verktygssats och nödsats om du rengör ett fönster med höghöjd

 

Undvik att involvera barn och äldre

 

Normalt involverar vi barn eller äldre i städprocessen. Du måste se till att barnen inte rör vid eller leker med lösningar eller verktyg. De kan skada sig själva. Samtidigt kräver höjden på fönster töjning vilket är svårt för någon äldre person. Så du bör försöka begränsa deras deltagande också.

 

Förbered en Hemgjord Fönster Rengöringslösning

 

När du rengör fönster själv, undvik att använda kemikalier eftersom de kan skada din hud. De hemlagade naturprodukter som diskuterats ovan är effektiva för att ta bort smuts från fönster.

Läs också mer om tips för fönsterputsning utan att bryta din budget

 

Undvik Att Röra Glaset Med Händerna

 

Undvik att vidröra glaset med händerna före och efter rengöring. Glaset som används i fönster är känsligt, de kan repas med naglarna. Du kan också få en infektion från smutsen som finns på fönstret.

 

Poängen

 

Fönsterrengöring är inte en lätt uppgift i jämförelse med andra hemstädning uppgifter. Det måste göras för att skydda ditt hem och din investering. Om du använder rätt verktyg och hemlagade lösningar som diskuterats ovan kan du behålla blanka fönster.

Om du rengör dina fönster regelbundet kan du behålla rena fönster. Så fyll på rätt förnödenheter och gör ett schema för regelbunden rengöring. För bättre rengöring och antibakteriell djuprengöring, kontakta en fönsterputsnings byrå i Östersund.


Vidare läsning:

Flytta in Och Flytta Ut Rengöring Checklista
8 Bästa Mattrengörings Tips För Husdjursägare
Flytta Husrengöring Checklistan Innan du packar Upp den