Återvinning gamla möbler i Östersund

Återvinning Av Gamla Möbler – Hur Gör Man Det?

Visste du att du nu kan återvinna dina gamla möbler som används i hem och på kontor?

MEN… Oavsett om du planerar att flytta eller bara uppdatera din heminredning måste du veta hur du gör dig av med gamla möbler som du inte längre behöver. Och eftersom Sverige har startat en återvinnings revolution för att nå “noll avfall” minskar det automatiskt mängden skräp som slängs på soptippen.

Återvinning är ett av de viktigaste sätten att minimera din påverkan på miljön. Därför erbjuder olika anläggningar bortforsling möbler och demontering av möbler en i taget. Många välgörenhetsorganisationer tar emot gamla möblemang, säljer dem vidare eller ger dem vidare till någon behövande.

Vi på Paulz Städ AB erbjuder en enkel och flexibel lösning för att rensa ut oönskade saker som gamla möbler, köksartiklar och så vidare. Du kan bestämma en tid, vi hämtar soporna och våra samarbetspartners transporttjänster OLP (One Love Production AB) tar bort sakerna från ditt hem för att underlätta bortforsling.

Kämpar du med återvinning eller bortskaffande av gamla möbler eller funderar du på hur du ska göra det? Låt oss hjälpa dig. Vi har tagit fram den här artikeln för dig, där du hittar de olika sätten att återvinna möbler, istället för att bara sparka ut dem på trottoaren så att sopbilen kan hämta dem.

Är Möbelavfall Verkligen Ett Problem?

De allra flesta människor tror att möbelavfall inte är något stort problem. Men möbelavfall är en stor bidragande orsak till deponier.

Enligt EPA står möbler för mer än 9,8 miljoner ton (eller 4,1 %) av allt hushållsavfall.

Vissa moderna möbler består ofta av flera olika material, inklusive trä, metall och olika typer av plast, varav många är svåra att återvinna. Dessutom är det tidskrävande och kostsamt att demontera möbler och behandla varje typ av material separat.

I vissa möbler används också spånskivor i stället för massivt trä, som består av träbitar som är sammanfogade med giftiga lim som innehåller kemikalier och som vanligtvis är laminerade med plast. Många gamla möbler innehåller också skadliga kemikalier, t.ex. flamskyddsmedel, som är farliga för hälsan. Materialåtervinning är nästan omöjlig, liksom att bortskaffa materialet på ett säkert sätt och till en hög kostnad.

Avfall från kontorsmöbler är problematiskt på grund av dess stora mängd. Till skillnad från hushållsmöbler får kontorsmöbler som skrivbord, stolar och skiljeväggar ofta ett andra liv i skolor och lokala organisationer som har svårt att köpa nya möbler. De donerade möblerna kan till och med ge ett företag rätt till skatteavdrag, vilket minskar kostnaderna för avfallshantering.

Därför är det nödvändigt att göra sig av med möblerna med tiden.

Hur Gör Man Sig Av Med Gamla Möbler?

Du kanske funderar på var jag kan återvinna gamla möbler eller vad jag ska göra med de oönskade möblerna du har nu?

För att undvika att avfallet hamnar på soptippen är återanvändning och återvinning de två bästa alternativen. Vissa flyttfirmor eller flyttstädnings företag erbjuder också tjänster för bortskaffande av möbler och andra saker på bakgården. Det finns olika sätt att återvinna möbler. Följande skrivning kommer att visa upp detta:

 • Donera Oönskade Möbler Till Välgörenhetsbutiker

Det finns numera ett antal välgörande välgörenhetsorganisationer som har möbelbutiker som säljer oönskade möbler med alla intäkter donerade till välgörenhet, och ett antal av dem samlar in möblerna gratis. De respekterade välgörenhetsorganisationerna för hemlösa anlitar hemlösa personer för att reparera och återvinna möbler i sina lager, som sedan säljs till allmänheten. Att skänka möbler till sådana projekt är både bra för miljön och för människorna.

 • Använd Nätverket För Återanvändning Av Möbler För Att Donera Möbler

Nätverket för återanvändning av möbler gör det möjligt för dig att göra dig av med dina oönskade möbler och samtidigt göra en positiv insats för miljön. Det finns många fantastiska initiativ för att återanvända gamla möbler och göra dem användbara för behövande människor genom att donera dem till dem. Nätverket hjälper människor att hitta och göra sig av med oönskade möbler och samarbetar med mer än 200 välgörenhetsorganisationer för återanvändning.

 • Anlita Ett Miljövänligt Företag För Sophantering

Ett annat sätt att återvinna möbler är att hitta ett miljövänligt företag för sophantering. I Sverige finns det olika företag som erbjuder flytt- och städtjänster som endast föredrar miljövänliga lösningar för avfallshantering, och som når fram till “Zero Waste”-revolutionen. Sådana företag tar sociala och miljömässiga frågor på allvar. På så sätt kan du vara säker på att dina gamla möbler återvinns på rätt sätt och inte påverkar miljön.

 • Att Ge Bort Gamla Möbler För Återvinning

Det finns flera fantastiska sätt att ge bort dina gamla möbler. Och att återvinna dem är ett smart sätt att minska miljöpåverkan. På olika webbplatser på nätet kan användarna också ladda upp gamla möbler, så att någon i deras närhet kan hämta dem och återanvända dem. På så sätt räddas de från att slängas på dumpningsplatser.

 • Återställa Eller Omtapetsera Möblerna

Innan du gör dig av med möblerna bör du överväga att göra om dina möbler för att få ett nytt utseende. Varje möbel har dock olika grundmaterial. Uteplats möbler är gjorda av metall, skrivbord och bord är ofta av trä eller syntetiskt trä, och soffor och stolar är klädda i linne, bomull eller läder.

När det gäller metallmöbler måste du kontakta en skrothandlare för att kontrollera om de kan återvinnas. Om du har trämöbler ska du ta dem till en professionell restaurerings expert. Eller så kan du förvandla dina gamla möbler till något nytt. För gamla soffor och stolar är det bästa sättet att tapetsera om med ett nytt fräscht tyg.

 • Byte Av Dina Gamla Möbler

Vissa företag är bäst på att byta in dina gamla möbler på samma sätt som du gör med dina fordon och får rabatt på ett nytt köp. Så fråga återförsäljarna innan du köper ett nytt köp för att kontrollera om de kan ta emot gamla möbler och erbjuda en rabatt på det totala priset.

 • Ge Dina Gamla Möbler Till en Lokal Scenskola/Teater

Teatrar och lokala scenskolor är ofta på jakt efter gamla möbler för att skapa en scen. Att ge bort sina möbler till sådana skolor eller teatrar är ett kreativt sätt att återvinna sina möbler. Detta är ett spännande sätt att återanvända dina möbler och göra en andra användning av dem.

 • Återvinna Gamla Möbler

Om du är duktig på gör-det-själv-arbete kan du enkelt återvinna gamla möbler genom att göra dem till upcycling. Förvandla dina oönskade möbler till vackra, udda upcyclade föremål genom att besöka webbplatser som Pinterest, där det finns informativa handledningar och guider för hur man gör.

 • Gröna Alternativ För Borttagning Av Skräp

För dina gamla möbler finns det många miljövänliga alternativ för att ta bort skräp. Förutom återvinning finns det andra alternativ som att återanvända befintliga möbler, sälja dem eller donera dem. Många människor är inte medvetna om dessa alternativ. Genom att samarbeta med ett flyttstädningsföretag kan du också vara säker på att de möbler du kasserar kommer att återvinnas. Om du anlitar dessa organisationer kommer din dag för sophämtning inte att påverka miljön negativt.

 • Gemenskapens Insamling Av Grovavfall

Om du inte kan transportera dina möbler till en återvinningsfirma eller om ingen butik tar emot dina möbler har du kanske inget annat val. Ta reda på om din kommun erbjuder insamling av grovavfall. Stora föremål som möbler, vitvaror och/eller elektronik samlas vanligtvis in en gång om året av de flesta städer, men du måste boka en tid för hämtning.

 • Sälj Möbler Som Är I Gott Skick

Istället för att slänga dina gamla möbler kan vi försöka sälja dem som andrahands möbler. Det finns flera effektiva sätt att lägga ut dina produkter (med bilder och beskrivningar) på grupper på nätet, till exempel Facebook, för att sälja dem.

Har du några frågor? Ring oss gärna på 070-6018243.

Hur Kan Jag Förbereda Mina Möbler För Återvinning?

Låt oss förvandla dina oönskade möbler till återvunna möbler? Här är din steg-för-steg-guide:

 • Steg 1: Rengör Möblerna

Ta bort alla personliga föremål från de möbler som du vill återvinna om du vill göra dig av med dem. Du måste tömma lådorna i byrån eller skrivbordet. Om det är en säng eller soffor ska du ta bort kuddarna och kontrollera allt om dina personliga föremål finns där. Tänk på detta steg innan du går vidare!

 • Steg 2: Identifiera Basmaterialet

Du måste göra detta steg för att avgöra om och var du kan välja att återvinna möbler. Om du har svårt att ta reda på vad dina möbler är gjorda av finns det några riktlinjer du kan följa. Uteplats möbler är ofta tillverkade av metall, medan skrivbord, bord och hyllor är tillverkade av trä eller plast. Soffor kan ha en träram och vara klädda med linne, bomull eller läder.

 • Steg 3: Kontakta en Skrothandlare

Är dina möbler mestadels gjorda av metall? Då är det dags att kontakta en skrothandlare och fråga om de kan hämta och återvinna dem åt dig. Fråga alltid om de har alternativ för återvinning av gamla möbler.

 • Steg 4: Gå Till Ditt Lokale Donations Center

Istället för att återvinna möbler öppet bör du kontakta en lokal second hand butik för att se om de kan skänkas. Även om dina möbler behöver mindre reparationer ska du inte låta det avskräcka dig. De flesta butiker reparerar dina föremål och säljer dem vidare åt dig. Det finns också plattformar på nätet, eller så kan du kontakta en nationell välgörenhetsorganisation som tar bort möbler. Vi på Paulz städ AB erbjuder också en enkel lösning för att rensa ut oönskade saker.

 • Steg 5: Sök Efter Insamling Av Grovavfall

Om materialet i dina möbler inte tillåter återvinning och du inte kan hitta någon organisation som hämtar möblerna åt dig, kan du fråga dina kommunala ledare om insamling av grovavfall eller om avfallshantering av elektroniskt avfall. Stora föremål som möbler och vitvaror kan ofta hämtas för grovavfall i de flesta städer. Glöm dock inte att dessa tjänster ofta inte är rutinmässiga och att du kan behöva boka en hämtning.

Låt Oss Återvinna Dina Gamla Föremål!

Som du ser kan du göra mycket med gamla möbler för att se till att de kan fortsätta att användas, så att du inte bara behöver slänga dem i soporna eller skrota dem.

Paulz Städ AB är våra professionellt utbildade team välutrustade och utbildade för att göra dig av med oönskade föremål på ett korrekt och säkert sätt. Vi gör även avfallshantering av elektroniska varor. På så sätt slipper du besväret att ordna med att hyra en container eller anlita ett separat företag.

Vårt sätt att göra oss av med gammalt skräp är miljövänligt. Våra tjänster är kända för att de är rena i lokalområdet. Oavsett hur skrymmande och stökiga de föremål som ska bortskaffas är, plockar vi dem med hjälp av professionell teknik så att det inte blir några rester. Vi erbjuder även en flyttstädning tillsammans med vårt partnerföretag OLP (One Love Production AB).

Vad mer? Förutom återvinning av gamla möbler erbjuder vi även tjänster för hemstädning, kontorsstädning, soffstädning, golvstädning, möbelstädning, flyttstädning och mycket annat. Om du vill veta mer kan du besöka vår officiella webbplats.