Säkerhetstips för hushållet när du flyttar

Hur Skyddar Man Hushållsartiklar När Man Flyttar?

Behöver du hjälp med att flytta? Vad är rätt tidpunkt för att flytta? Behöver du en försäkring när du flyttar till ett nytt hem? Det finns många frågor, inte bara om att flytta?

En flytt kan vara en stressig process. Detta ansträngande arbete, såsom tunga lyft, vassa packknivar och andra osäkra faktorer, kan leda till allvarliga skador om man inte är försiktig. Men detta gäller särskilt när du hanterar flyttprocessen utan hjälp av professionella.

Det är lika viktigt att skydda dig själv under flytten som att skydda dina ägodelar. Därför har vi tagit fram den här bloggen så att du får en tydlig bild av säkerhetstips för flyttning. Vi, Paulz Städ AB, är kända för att ge tillfredsställande kundservice som förstår behoven av flyttbehov. Så låt oss komma igång!

Var Ska Jag Börja När Jag Flyttar?

När du planera en flytt måste du tänka åtta veckor före själva flyttdagen. Du kan även börja tidigare om du föredrar det, eller så kan du justera tidslinjen så att den passar dina egna omständigheter.

Under de första fyra veckorna måste du fokusera på planering, förberedelser och packning. Under den här fasen kan du förbereda dig i förväg. Här är följande saker som du kan göra:

 • Bestäm om du behöver anlita flyttfirma eller om du vill göra det själv.
 • Om du bestämmer dig för att anlita flyttfirmor, kontakta dem i förväg.
 • Om du planerar att hyra en lagringsenhet för flytten eller rensa ut en enhet som du redan hyr, ska du göra det redan nu.
 • Om du behöver hjälp med packningen utöver flyttfirman eller vill skicka ut stora föremål som mattor eller möbler för rengöring eller reparation kan du boka in dem nu.
 • Om du inte låter proffs packa dina saker, fundera ut var du ska få tag på packmaterial, flyttkartonger osv.
  Rensa hela ditt hem. Gå igenom rum för rum och ta bort allt du inte längre behöver.
 • Gör dig av med onödiga saker som du inte packar! Det kan handla om att slänga eller återvinna saker, ta med saker till en donationscentral eller ordna så att en välgörenhetsorganisation hämtar dem eller ge bort saker till vänner eller familj.

När du väl har bestämt dig för vad du behöver och vad du ska packa blir det lätt att hantera flyttprocessen. Men om du inte vet var du ska börja eller om du behöver hjälp med att flytta och packa kan du nå oss på 070-6018243.

Hur Håller Man Hushållsartiklar Säkra När Man Flyttar?

En flytt kan vara en spännande tid, men den kan också vara stressig och tidskrävande om du inte är förberedd. Se till att du inte försummar säkerheten när du packar och flyttar, eftersom en skada är det sista du vill ha.

Paulz Städ AB erbjuder en säker och enkel process för företags- och bostadsflyttar i Östersund, för att effektivisera processen och göra flyttningen mer lätthanterlig för dig. För att undvika skador kan du följa våra tips för att utföra arbetsuppgifter på ett säkert sätt.

Packa inte för mycket

Varje flyttkartong är utformad för att hålla en viss vikt, och om den överskrids kan det leda till belastning eller skada din rygg, dina knän och andra leder. Du bör inte packa en liten låda som väger mer än 50 pund, en medelstor låda som väger mer än 65 pund och en stor låda som väger mer än 70 pund. Föremål som sängkläder och täcken, kläder och kuddar som är skrymmande (men inte nödvändigtvis tunga) bör packas i extra stora lådor.

Följ korrekta lyftprotokoll

När du lyfter tunga föremål vill du se till att din ryggrad är neutral under hela processen för att förhindra skador. Se till att böja knäna när du lyfter upp tunga saker från marken. Vrid inte kroppen när du lyfter eller bär tunga laster för att behålla balansen. Vrid eller vänd dig med höfterna snarare än med fötterna om du måste.

Förpacka dina knivar och andra vassa föremål på rätt sätt

Om du lämnar vassa föremål som knivar, trädgårdsartiklar och liknande oinpackade och osäkrade kan du skära dig när du packar och packar upp, och det kan också leda till att farliga föremål sticker ut ur dina packade lådor. Du bör slå in dessa föremål i förpackningspapper och/eller bubbelplast för att skydda dig från vassa kanter. En diskhandduk kan ge extra skydd om den rullas ihop och fästs med ett gummiband.

Använd en dolly

När du flyttar från ditt gamla hem till lastbilen till ditt nya hem kan en dolly göra hela processen mycket enklare genom att bära tunga föremål åt dig. Järnaffären eller flyttfirman kan vanligtvis förse dig med en sådan om du inte redan har en.

Håll dig bekväm

Det är viktigt att ha kläder som är bekväma och lätta att hantera när du rör dig, men bär inte för stora eller för stora kläder, som kan hindra dig från att röra dig eller göra din resa svårare. För att hålla dig bekväm bör du bära kläder som är flexibla, andningsbara och väderanpassade och välja skor som ger ett bra stöd. Bär sneakers eller stövlar i stället för flip-flops eller klackar som försämrar din balans och rörlighet.

Ha en ordentlig plan

Det är ett enkelt faktum att flyttning innebär tunga lyft, men det kan orsaka stor belastning på lederna och musklerna runt ryggraden. Om det är möjligt, gör så lite lyft som möjligt för att minska risken. Förbered din lastbil i förväg så att du inte behöver lyfta och bära så mycket möbler och lådor som du behöver om du flyttar själv.

Använd bra flyttlådor

Se till att de flyttlådor du tänker använda är tillräckligt starka för att klara vikten av de föremål du tänker packa in i dem. Se till att varje kartongförpackning inspekteras noggrant innan den används, särskilt om det är en begagnad låda. Det får inte finnas några tecken på tidigare skador på de kartonger du har. De ska vara robusta, helt torra och fria från tecken på skador. Håll utkik efter alla typer av angrepp.

Använd rätt flyttutrustning

Se till att du använder rätt flyttutrustning för att transportera tunga föremål som stora möbler, skrymmande hushållsapparater och stora lådor på ett säkert sätt. Flyttdollo och möbelglidare är de bästa delarna när du inte föredrar att anlita professionella flyttfirmor för att hjälpa dig.

Säkra alla kartonger

Låt inte dina värdefulla föremål gå sönder under vikten av kartongerna som innehåller dem. Innan du fyller på varje kartongbehållare ska du tejpa botten med dubbel tejp. Det är ett av de mest förbisedda säkerhetstipsen vid flyttning av hem. Oavsett om du använder helt nya packlådor eller inte är det alltid en bra idé att vidta denna försiktighetsåtgärd eftersom man aldrig vet vad som kan hända.

Ta hand om barn och husdjur

Du kan be dina släktingar, grannar eller betrodda vänner att ta hand om dina barn och husdjur på packningsdagen. Du kan också hålla dem sysselsatta och hålla dem i en utsedd säker zon. Annars utgör de en ytterligare variabel av fara.

Tänk på Vädret

Glöm inte att övervaka väderförhållandena när du flyttar. Om du till exempel planerar att flytta under sommardagar ska du dricka mycket vatten, bära ljusa kläder, solskyddsmedel, solglasögon och en hatt. Under en vinterflytt ska du bära varma kläder när du arbetar utomhus för att lättare kunna reglera din kroppstemperatur.

Gå till Proffsen

Om du har ett svårt flyttarbete framför dig är det bästa och säkraste alternativet ibland att anlita en professionell flyttfirma. Fördelarna med att anlita ett flyttföretag är att de har stor erfarenhet och kunskap när det gäller att flytta hem på ett säkert sätt och kan hantera det snabbare och effektivare än vad du själv kan. Om du lider av kronisk smärta eller en skada är det särskilt viktigt att anlita flyttfirmor. Hitta välrenommerade flyttfirmor i ditt område genom att söka i vår kostnadsfria katalog över flyttfirmor.

Förberedelser och sunt förnuft är viktiga för att du ska kunna vara säker under flytten. Se till att följa säkerhetstipsen ovan för att undvika olyckor och skador under flytten. Ta hand om dina egna fysiska behov innan du flyttar och gör allt du kan för att göra flytten så säker som möjligt.

Vad Ska Du Inte Göra När Du Flyttar Huset?

När du flyttar till ett nytt hus bör du inte göra följande saker:

 1. Att inte göra ordentliga undersökningar om din flyttfirma innan du skriver under avtalet.
 2. Att ägna för mycket tid åt att packa. Undvik att köpa lådor och förpackningsmaterial.
 3. Packa tunga föremål i stora lådor. Detta kan skada dina dyra skador.
 4. Att inte rensa och städa huset innan du flyttar.
 5. Ingen märkning av lådor.
 6. Glömma att meddela din nya adress.
 7. Glömma att ta mätningar. Om du inte mäter det fria utrymmet i din nya bostad kan det bli svårare att placera föremålen.
 8. Förpackning av brandfarliga, explosiva eller frätande material. Du bryter mot lagen och utsätter dig själv och dina flyttare för fara.

Anlita Ett Flyttföretag Med en Helhetslösning!

Planerar du att flytta? Oroa dig inte! Vi på Paulz Städ AB finns här för att hjälpa dig. Med fullständiga flyttjänster hanterar vi packning, flyttning och uppackning för att du ska kunna segla lugnt och stilla.

När du flyttar från ett land till ett annat behöver du flera tillstånd och andra saker. Det är därför du måste anlita professionella flyttjänster för att kunna hantera jobbet på ett effektivt sätt. Eftersom vi är proffs på att leverera flyttjänster i Östersund är vi också kända för att tillhandahålla tillfredsställande kundtjänster som förstår behoven av att flytta.

Med hjälp av en enkel strategi hjälper vi inte bara till med att ge tydliga prisuppskattningar utan dolda avgifter, utan erbjuder också överkomliga priser med fullständiga packnings- och uppackningstjänster. Vår specialitet är säker packning och flyttning med så liten skada som möjligt.

Vi garanterar lycka och tillfredsställelse. Du kommer att vara på plats och redo att återuppta ditt dagliga liv från första dagen. Vi flyttar som om det vore vår egen flytt. Varje anställd är utbildad för att hantera kritiska situationer som sannolikt kommer att uppstå under större delen av skiftet.

Våra flyttjänster omfattar:

 1. Flyttning mellan olika städer/landsting och långväga flyttning.
 2. Professionella förpackningstjänster.
 3. Internationella flytande tjänster.
 4. Lastning och lossning.
 5. Flyttning av kontor/företag.

Paulz Städ AB – Ett Pålitligt Flyttföretag!

Flyttprocessen är inte möjlig utan ett par extra händer. Och med tanke på att dessa händer av professionella är kända som det bästa stödet.

Paulz Städ AB ger dig möjlighet att ta emot den hjälp du vill ha av oss. Med våra alternativ för hel- eller delinpackning kompletterar vi dig också med tjänster för flyttning, flyttstädning och uppackning. Vi packar dina föremål eller specifika rum, eller hjälper dig att packa och flytta alla dina tillhörigheter enligt dina behov. När vi väl har lyckats packa dina föremål tar vi hand om allt lyft, transport och uppackning åt dig på ett säkert och organiserat sätt. Så du kan ha fullständig sinnesro.

För en smidig och säker övergång, ring Paulz Städ AB på 070-6018243.