Rengöring av Textilsoffa

Rengöring Av Textilier I Soffa: Håll Din Soffa Och Dina Madrasser Som Nya!

Det är viktigt att rengöra soffans textilier för att soffan ska se ny ut hela tiden. Du kan rengöra soffans textilier själv eller anlita en expert på soffrengöring. Att rengöra textilier i soffan är inte alls en lätt uppgift eftersom premiumt textilier i soffan är mycket ömtåliga och att tvätta dem på fel sätt kan leda till att soffans mjukhet går förlorad.

Att bädda sängen och organisera kuddarna i soffan betyder inte att båda är rena och dammfria. Och om du inte rengör dessa mycket porösa material finns det en chans att sängkläderna och kuddarna i ditt hem redan vimlar av dammkvalster, bakterier, allergener och till och med döda fjäll. Soffor och madrasser är en benägen grogrund för mikrober, kvalster och svampar och fångar upp damm och allergener i dem.

Lyckligtvis är det lätt att rengöra soffor, madrasser, kuddar och andra hemtillbehör på egen hand. Med våra enkla och effektiva tips för soffrengöring får du snart en mer hygienisk miljö. Vi på Paulz Städ AB vill att våra kunder ska vara nöjda med sina köp även efter lång tid genom att regelbundet underhålla med hjälp av metoderna och en bra rengöringsprocess.

Så låt oss börja hitta effektiva sätt att hålla din möbeltextil ny!

Rengöring av Tyger i Soffor och Madrasser

Soffor och madrasser gör hemmet bekvämt och mysigt. Men om man använder dem regelbundet får de ofta fläckar. Därför måste dessa textilier rengöras och skötas regelbundet för att hålla under åren. Det finns flera fördelar med att rengöra dina möbelttextilier regelbundet:

 1. Löser upp envis smuts.
 2. Få bort fula fläckar.
 3. Avlägsnar djurhår och skadliga kvalster.
 4. Möblerna fortsätter att se bra ut och håller längre.

Att bädda sängen, moppa golvet och organisera soffan bevisar inte att ditt hus verkligen är rent. Människor ignorerar ofta soffor och madrasser, som vanligtvis utgör ett stort utrymme för bakterier, mikrober, svampar och kvalster. Dessa utgör dessutom flera hälsorisker.

Regelbunden soffstädning, dammsugning och dammsugning är dock den mest effektiva strategin för att minska damm och lukt samt andra allergener i hemmet. Det tar också bort en hel del skräp och smutsiga kvalster i hemmet. Även att byta madrass- och sofföverdrag plus och dammsuga dem regelbundet hjälper till att åstadkomma en hälsosam livsstil.

Hur rengör man soffa och madrasser?

Det finns flera enkla och effektiva knep för att hålla din soffa och dina madrasser i toppskick. Dessa effektiva lösningar ser till att din soffa förblir vacker och funktionell. Så låt oss ta reda på det!

Ta bort säng och sofföverdrag

Först och främst måste du börja med att ta bort sängkläder och sofföverdrag. Det är meningen att du ska ta bort överdraget för madrassen och kuddarna. När det gäller soffan ska du ta bort alla kuddar och eliminera alla föremål som fallit in oavsiktligt och som påverkar deras instruktioner.

Öppna soffan och madrassen

Om du har en bäddsoffa måste du veckla ut den och göra den tillgänglig. När det gäller madrasserna ska du se till att den är tillräckligt öppen för att kunna rengöras.

Dammsug din soffa och madrass

Dammsug madrassen eller soffan när du har öppnat den och tagit bort alla överdrag. För att upprätthålla en hälsosam miljö bör du dammsuga regelbundet. Om du hittar fläckar bör du svampa dem lätt med en trasa. Se till att vattnet inte är för varmt när du doppar en trasa i tvålvatten. Det är bättre att tvätta tyget i kallt vatten för att bevara det. Tyget suger upp för mycket vatten. Det bästa är att bara blöta soffan och madrassen tillräckligt för att fukta dem. Låt sängen och soffan torka efter fläckborttagningen.

Ta bort smuts från den platta delen av soffan med hjälp av borstetillbehöret och en dammsugare. För att ta bort smulor och damm från soffans djupa veck, sätt in slangfästet på dammsugaren.

Ta bort fläckar på soffa och madrass

Om du har svåra fläckar på din tvättbara tygsoffa kan du använda en rengöringslösning för möbler. Om det däremot är ett tyg som inte går att tvätta, använd ett lösningsmedel för kemtvätt. Fukta en trasa eller svamp i ett rengöringslösningsmedel och stänk av fläcken tills den försvinner. När du låter madrassen och soffan torka måste du köra en fuktig trasa över den del som inte är stoppad. Det hjälper till att bli av med smuts på strukturen och hålla den ren.

Desinficera din soffa och madrass

När du har dammsugit din soffa och madrass måste du använda ett desinficerande lösningsmedel. Desinficera nu sängen eller soffan för att desinficera. Det hjälper till att döda alla bakterier som finns på möbelns yta. Blanda dock inte desinfektionsmedel med rengöringslösningen eftersom det försvagar styrkan i att döda bakterierna. Se till att göra det i slutet av rengöringsprocessen. På så sätt stannar sanitiseringsmedlet kvar på soffans eller madrassens yta för att döda alla skadliga bakterier.

Kontakta en professionell städare för att få hjälp

Att anlita rätt professionell möbelrengöring är också ett lämpligt alternativ för att hålla soffan och madrassen rena. Ovanstående är bara några av de otaliga tips som kan hjälpa dig.

Om din soffa eller madrass behöver rengöras och saneras kan du kontakta Paulz Städ AB för ytterligare tjänster. Du vill till exempel hålla dina väsentligheter bakteriefria, medan du själv inte är proffs på städning. I det fallet är vi en perfekt lösning.

Vi är här för att erbjuda dig utmärkta hemstädning i Östersund, Krokon och Åre. Våra professionella städare är välutrustade med relevanta kvalitetsverktyg för att rengöra och effektivt sanera tyget i soffor och madrasser.

Ta bort envisa fläckar från mattor och textilier

Möbeltextilier och madrasser rengörs på djupet i en maskin för matt och textilvård, vilket även hjälper mot envisa fläckar. Principen är enkel – vatten och rengöringsmedel sprutas på och sugs sedan ut ur fibrerna tillsammans. Metoden rengör mycket grundligt och torktiden är mycket kortare än vid handtvätt.

 • Ta bort grov smuts från möbeltextilen med dammsugaren.
 • Fyll vårdmaskinens tank med vatten och tillsätt sofftvättmedel för möbeltextilier enligt anvisningarna.
 • Spraya vatten och rengöringsmedel jämnt på ett avstånd av ca 10 cm mellan golvmunstycket och möbeltyget. Låt sedan blandningen verka i några minuter.
 • Placera golvmunstycket mot tyget och sug upp fukten långsamt och jämnt.
 • Sammanhängande delar av möbeltextilier måste alltid vara helt fuktade med vatten och tvättmedel så att det inte blir några vattenmärken under torkningen.
 • Vid behov kan du skölja med rent vatten en eller två gånger.
 • Ge tyget tid att torka.

På detta sätt kan du rengöra även en gammal soffa eller ett kraftigt smutsigt tyg. Se dock till att materialet tål vatten och rengöringsmedel. Så testa dem helst på ett gömt ställe innan du försöker använda dem.

Effektiva rengöringstips för läderklädsel möbler

Möbler med läderklädsel kräver annan rengöring och skötsel än soffor, fåtöljer och bilsäten med tygklädsel. Se till att du följer de rekommenderade rengöringslösningar och metoderna för att hålla läderklädseln i toppskick.

Här är några effektiva tips och tricks att tänka på:

 • Ta bort damm och smulor med en dammduk eller sug upp dem med en dammsugare.
 • För rent läder kan du helt enkelt torka av det med en fuktig trasa.
 • Försök inte att använda avfettande rengöringsmedel, t.ex. diskmedel, eftersom det torkar ut lädret. I så fall är det bättre att lösa upp lite ren hård tvål i ljummet vatten.
 • Huvudregeln är att läder aldrig får vara för vått när du rengör det. Vätskor, t.ex. spilld dryck, kan torkas upp lätt och snabbt.

Regelbunden lädervård med lämpliga produkter rekommenderas. Om du är osäker på rengöringsmetoder och rengöringsmedel är det dags att anlita proffs eller ta emot förslag från dem. I båda scenarierna tar de dig på rätt väg och ger dig full hjälp för att hålla soffan och möblerna vackra och fräscha.

Paulz Städ AB: Fråga våra Experter!

Paulz Städ i Östersund vill att ditt hem eller kontor ska se ljusare, fräschare och renare ut. Vi förstår också din kärlek till dina möbler och din soffa. Därför är vi fast beslutna att leverera ett arbete av oöverträffad kvalitet. Vi använder extraktionsmetoden och andra pålitliga rengöringstekniker för att djuprengöra soff och madrassöverdrag genom att ta bort fläckar.

Det spelar ingen roll vilken typ av soffmaterial du har. Vår rengöring av sofftextilier är lämplig för bomull, sammet, viskos, silke, ull, linne och syntetiska soffor. Vi rengör känsliga textilier för hand med lämpliga rengöringslösningar som vi använder för kemtvätt. Vi använder alltid de bästa teknikerna och produkterna för att få dina möbler att se nya ut.

På så sätt kan du få utmärkta rengöringstjänster för din madrass och soffa. Dessutom kan du också välja olika andra tjänster. Boka en tid hos HomePlus på bara en minut genom att klicka här.