rent sofftyg hemma

Hur rengör man sofftyg hemma?

De tuffa fläckarna och stökiga spill tränger ihop din stil och får soffor att se smutsiga ut. Städning krävs för att ta bort smuts, fläckar eller spill från soffan.

Men tänk inte på att soffrengöring liknar vanlig möbelrengöring eftersom tyget som används för soffor kräver skonsam rengöring.

veta vilken typ av tyg som används och följaktligen lösningsmedlet eller rengöringslösningen som kan användas för rengöringsprocessen.

Normalt soffrengöring som erbjuds av professionella företag är av olika typer, såsom tygsofforengöring, streamerrengöring, dammsugning, soffrengöring i polyester och så vidare.

I det här inlägget ger vi enkla tips för att underhålla blanka soffor. Dessutom diskuteras metoderna för att återta soffans loungevärdiga status.

Tips för rengöring av tygsoffa

Du kan rengöra soffor hemma med hemlagade produkter. Några av de vanliga produkterna är: bakpulver, ättika, tvättmedel och citronsyra

Proffstips:Innan du börjar rengöra, lära känna soffan. Kontrollera också om en flytande lösning kan användas för rengöring eller inte?

Daglig rengöring kan göras med en bomullstrasa. Men för fläckborttagning krävs ibland en kemisk lösning. Ta online -konsultation och hitta den bästa lösningen innan rengöringsprocessen påbörjas.

Oavsett om det är en skinnsoffa eller en tygvariant, är det enkelt att rengöra och återställa dess nåd genom att följa dessa tips:

 • Dammsugning bör vara det första steget
 • Läs skötselmärkena på soffan
 • Övermätt inte materialet särskilt när det gäller lädersoffor
 • Om dina sofföverdrag inte är avtagbara är en metod att rengöra dem med ångrengöring.

Proffstips: För djup rengöring som fläckborttagning, tandköttsborttagning eller borttagning av fett är det ett klokt steg att ringa en professionell byrå.Effektiva metoder för soffrengöring hemma

För att känna till sofftypen, kolla bruksanvisningen från tillverkaren. Det kommer att ha detaljer som, ”Hur mycket vattenmotstånd har det? Och hur mycket värme kan tyget bära? ”. Detta hjälper till att göra städningen bättre.

Ett standardkodschema följt av städföretagen är

Soffrengöringsprocessen har tre steg:

 • Använd en lösning för att ta bort dålig lukt
 • Ta bort fläckar
 • Djuprengöring med desinfektionsmedel

Följ dessa instruktioner när du rengör soffan hemma:

 • Dammsugning är till hjälp för att ta bort yttre smuts eller skräp vid rengöring.
 • Blanda lösningen i rätt mängd för att förbereda en effektiv lösning
 • Doppa en mikrofiberduk med rengöringslösning och torka försiktigt ut fläckar. Gnugga eller skrubba inte. Detta kan skada fibrerna.
 • Fukta en ny mikrofiberduk med destillerat vatten och torka det drabbade området för att ta bort den kvarvarande tvålen.
 • Torka av området med en torr mikrofiberduk.
 • Rikta en fläkt på området så att den torkar helt.

 

Enkla lösningar för hemstädning

Blanda ca 2 dl destillerat vatten med 1 msk diskmedel och 1 msk ättika. Förvara i hinken och applicera försiktigt på soffan. Lämna ett tag och följ sedan proceduren som nämns ovan.

Proffstips: Maskintvätt måste undvikas under sofftygets långa livslängd.

Börja med att försiktigt dammsuga allt damm från skinnsoffan och dess sprickor. Om det finns mögel eller mögel på lädret, spraya en mild lösning av ättika och vatten på detta och torka snabbt av formen eller mögel.

Proffstips: Använd endast läderrengöringsprodukter på skinnsoffor

För tygsoffor rekommenderar vi ångrengöring. Innan processen påbörjas, ta ett litet hörn av soffan och rengör ångan. Ställ in temperaturen som passar tygtypen. Om tyget är opåverkat, börja ångrengöra soffan.

Proffstips: Om soffan består av dyrt tyg och har broderi eller någon form av design är det bättre att ringa ett professionellt företag för djupstädning. Du kan dock torka med en torr trasa för att ta bort damm dagligen.

För fläckborttagning, prova en mild lösning av varmt vatten och diskmedel med citron eller citronsyra i. Försök inte gnugga för mycket eftersom tyget kan bli förstört.

Om soffan har en dålig lukt, kommer en strös bakpulver och att torka med en torr trasa att vara effektivt för att ta bort lukten. En torr borste med mjuka borstar kan också användas för rengöring av bakpulver.

Proffstips: Det är viktigt att torka soffan efter rengöring. Lämna därför området med en fläkt riktad mot det och låt det torka helt.

Hur kan en professionell byrå vara till hjälp vid soffrengöring?

Klädselmöbler ger inte bara en bekväm sittplats. de förbättrar utseendet på heminredning. Ibland kan dåligt underhåll av dyra soffor förstöra deras utseende och rikedom.

Därför är det ett klokt beslut att ringa in ett professionellt städföretag regelbundet en gång var sjätte månad beroende på kravet.

Rengöringsbyråerna känner till tyget och de har ett dedikerat team för att ta bort ansamlade fläckar och damm på alla typer av soffor.

Ärligt talat är expertstädning svår att underhålla genom att göra städning själv. Det är dock lika viktigt att anlita en byrå som kan motivera städuppgiften.

Ett lämpligt och pålitligt soffrengöringsföretag kommer att vara till hjälp på följande sätt: