Genomsnittlig kostnad för rengöring av soffmöbler

Genomsnittlig Kostnad För Rengöring Av Soffmöbler

Alla hus har en soffa där vi kan somna, titta på våra favoritprogram och njuta av snacks, drycker eller mat. Men däremellan kan allting hända, som en spilld kopp kaffe, en omkullvänd smörgås eller ett krossat vinglas som stänker inom en radie av flera meter.

När flera månader går blir dina mattor en grogrund för mögel, patogener och dålig lukt, vilket kan påverka din hälsa och din familj. Trots till och med daglig soffstädning kan fläckar, damm och smuts finnas kvar under den. Det är därför du behöver lokala soffmöbelrengöringstjänster som Paulz erbjuder.

Men det finns också särskilda kostnader för att hålla din soffa ren, som beror på flera faktorer, bland annat möbelns storlek, typen av soffmaterial eller hårda fläckar och damm, eftersom mer omfattande material kräver särskild omsorg. Därför är professionell hjälp oftast det mest pålitliga sättet att gå till väga.

Kostnaderna för professionell rengöring av soffmöbler skiljer sig dock åt från ett företag till ett annat. Och varje företag använder olika metoder och har olika strategier när det gäller prisbedömning.

Låt oss därför förstå det typiska priset för soffrengöring.

Vad ingår i soffrengöring?

Soffrengöring är en viktig process för att hålla din soffmöbel i toppskick. Den innebär att man tar bort smuts, fläckar och damm som samlas på soffans yta så att den ser ren och fräsch ut. Soffrengöring görs på olika sätt, beroende på soffans tyg, storlek och omfattningen av fläckar och smuts.

Om du väljer professionell soffrengöring finns det flera saker som ingår i processen. Följande saker ingår i soffrengöringstjänsterna:

 • Inspektion- Före själva rengöringen inspekterar soffan för att se om den har några skador eller fläckar. Inspektionen hjälper till att bestämma vilken rengöringsmetod som kommer att användas.
 • Dammsugning- Det första steget i soffrengöringen är att dammsuga soffans yta för att ta bort lös smuts, damm och skräp.
 • Borttagning av fläckar- Efter dammsugning identifierar och behandlar den professionella soffstädaren eventuella fläckar på soffan. Olika rengöringsmetoder används för olika typer av fläckar, t.ex. oljebaserade eller vattenbaserade fläckar.
 • Rengöringslösning- Soffstädaren applicerar sedan en rengöringslösning på soffans yta. Rengöringslösningen väljs beroende på soffans tyg och omfattningen av smuts och fläckar.
 • Djuprengöring- Soffstädaren använder sedan specialiserade verktyg och tekniker för att rengöra djupt in i soffans fibrer och ta bort all smuts och fläckar som kan vara dolda.
 • Torkning- Efter rengöringen lämnas soffan att torka. Professionella soffstädare använder särskild torkutrustning för att se till att soffan torkar fullständigt och snabbt.
 • Tygskydd- Vissa professionella soffrengöringstjänster inkluderar tygskydd för att hålla soffan ren och fräsch under en längre tid. Tygskyddsbehandlingen hjälper till att stöta bort fläckar och smuts, vilket gör det lättare att rengöra i framtiden.

På kort sikt omfattar professionella soffrengöring tjänster inspektion, dammsugning, fläckborttagning, applicering av rengöringsmedel, djuprengöring, torkning och behandling för att skydda tyget. Därför är det viktigt att anlita en professionell soffstädare för att få bästa resultat och hålla dina soffmöbler i gott skick.

Faktorer som påverkar rengöringskostnaden för soffmöbler

Rengöring av soffmöbler är en viktig uppgift som varje husägare bör prioritera. Det bidrar inte bara till att bevara möbelns skönhet och hållbarhet, utan främjar också en hälsosam livsmiljö. Kostnaden för rengöring av soffmöbler kan dock variera beroende på flera faktorer.

 • Storlek och typ av soffa: Storlek och typ av soffa är viktiga faktorer för att bestämma kostnaden för rengöring. En liten soffa eller loveseat kostar vanligtvis mindre än en stor sektionssoffa. Dessutom kan soffans form och utformning påverka svårigheten att rengöra, vilket också kan öka kostnaden.
 • Tyg och material: Det kan också påverka rengöringskostnaden. Känsliga tyger som silke, ull och läder kan kräva specialiserade rengöringsmetoder och produkter, vilket kan vara dyrare. Dessutom kan soffor av syntetiska material vara lättare att rengöra och därför kosta mindre.
 • Omfattningen av fläckar och smuts: Hur mycket fläckar och smuts soffan har, är också en viktig faktor för att fastställa kostnaden för rengöring. En kraftigt nedsmutsad soffa kan kräva mer tid och ansträngning att rengöra, vilket kan öka den totala kostnaden. Om fläckarna är envisa kan specialiserade rengöringsprodukter eller tekniker vara nödvändiga, vilket också kan påverka kostnaden.
 • Ytterligare tjänster krävs: Beroende på soffans skick kan ytterligare tjänster krävas, vilket kan öka kostnaden. Om det till exempel finns lukter eller fläckar från husdjur kan det behövas desodoriserande eller sanerande tjänster. Om soffan har skador som revor eller tårar kan det dessutom krävas reparationstjänster.

Flera faktorer kan påverka kostnaden för rengöring av soffmöbler, och det är viktigt att ta hänsyn till dessa faktorer när du budgeterar för rengöringstjänster.

Det är alltid bäst att rådgöra med professionella soffrengöringstjänster för att fastställa den mest kostnadseffektiva lösningen för dina specifika behov. Genom att hålla dina soffmöbler rena ökar du inte bara deras livslängd utan främjar också en hälsosammare boendemiljö.

Hur mycket kostar det att rengöra en soffmöbel?

Den genomsnittliga kostnaden för rengöring av soffmöbler varierar beroende på flera faktorer som vi nämnde ovan.

Den genomsnittliga kostnaden för professionell städning av soffmöbler ligger mellan 500 och 4,000 kronor i Jämtlands län (Östersund, Åre och Krokom), Sverige. Kostnaden kan variera beroende på storlek och typ av soffa. Till exempel skulle en sektionssoffa kosta mer att rengöra än en vanlig tvåsitsig soffa. Soffans tyg och material spelar också en viktig roll för att avgöra kostnaden för rengöring. Soffor av känsliga tyger, t.ex. silke eller linne, kräver mer specialiserade rengöringstekniker, vilket kan öka kostnaden.

Ytterligare tjänster som krävs kan också öka den totala kostnaden för rengöring av soffmöbler. Vissa rengöringsföretag erbjuder till exempel tjänster för fläckborttagning, luktborttagning och skydd av stoppning, som kostar extra.

För dem som föredrar att göra det själva kostar rengöringsprodukter och verktyg mellan 100 och 400 kronor. Kostnaden för DIY-rengöring av soffmöbler kan dock variera beroende på omfattningen av fläckar och smuts, typen av tyg och de verktyg som krävs. Det är viktigt att notera att gör-det-själv-rengöring kanske inte är lika effektiv som professionell rengöring, och det kan leda till ytterligare skador på soffan.

Vad är den genomsnittliga kostnaden för rengöring av olika typer av soffor?

Att rengöra din soffa regelbundet är en viktig del av att bevara dess utseende och hygien. Med ett stort utbud av soffor på marknaden kan det vara svårt att avgöra hur mycket det kostar att rengöra dem. Den genomsnittliga kostnaden för att rengöra olika typer av soffor i Jämtlands län, Sverige varierar utifrån flera faktorer.

 • Läder soffor

Lädersoffor är hållbara och lätta att rengöra, men de kräver specialiserade rengöringslösningar och tekniker. I genomsnitt ligger kostnaden för att rengöra en skinnsoffa på mellan 500 och 2 000 kronor. Priset beror på soffans storlek och omfattningen av fläckar och smuts.

  1. Fåtölj: 1190 SEK
  2. Soffa med 2 sittplatser: 1650 SEK
  3. 3-sitsig soffa: 1950 SEK
  4. Stolens sits + ryggstöd: 650 SEK
 • Sofor av tyg

Tygsoffor finns i olika material och varje material kräver olika rengöringsmetoder. Den genomsnittliga kostnaden för att rengöra en tygsoffa ligger mellan 100 och 1 500 kronor. Priset beror på soffans storlek, tygtyp och hur omfattande fläckar och smuts är.

  1. Fåtölj: 500 SEK
  2. Soffa med 2 sittplatser: 900 SEK
  3. Soffa med tre sittplatser: 1200 SEK
  4. Hörnsoffa + divan: 1500 KR
  5. Stolens säte: 70 SEK
  6. Stolens sits + ryggstöd: 125 SEK
 • Soffor i mikrofiber

Soffor i mikrofiber är lätta att rengöra och underhålla, men de kräver specialiserade rengöringslösningar. Den genomsnittliga kostnaden för att rengöra en microfibersoffa ligger mellan 600 och 2 000 kronor. Priset beror på soffans storlek och omfattningen av fläckar och smuts.

 • Sektionella soffor

Sektionssoffor är vanligtvis större och mer komplexa än andra typer av soffor. Att rengöra en sektionssoffa kan vara en utmaning och kräver specialiserad teknik och utrustning. Den genomsnittliga kostnaden för att rengöra en sektionssoffa ligger mellan 800 och 2500 kronor.

  1. 8-sitsig soffa – 1 699 SEK
  2. 7-sitsig soffa – 1599 SEK
  3. 6-sitsig soffa – 1 399 SEK
  4. Soffa med 5 sittplatser – 1 299 SEK
  5. 4-sitsig soffa – 1100 SEK
  6. 3-sitsig soffa – 1000 SEK
  7. 2-sitsig soffa – 900 SEK
 • Sovsoffor

Sovsoffor är vanligtvis större än vanliga soffor och kräver mer arbete att rengöra. Den genomsnittliga kostnaden för att städa en soffa ligger mellan 1 500 och 3 500 kronor.

För att få en exakt uppskattning av kostnaden för att rengöra din soffa är det bäst att rådgöra med en professionell städtjänst. Med rätt skötsel och underhåll kan din soffa hålla i många år och förbli ren och hygienisk.

Vad kostar olika metoder för rengöring av soffor?

Soffor är en av de mest använda möblerna i varje hushåll, och de tenderar att samla smuts, damm och fläckar med tiden. Regelbunden rengöring är viktigt för att de ska se bra ut och behålla sin livslängd.

När det gäller soffrengöring finns det olika metoder i Sverige, med varierande kostnader och fördelar. I den här artikeln kommer vi att diskutera kostnaden för olika soffrengöringsmetoder i Sverige, inklusive kemtvätt, fläckrengöring och ångrengöring.

 • Rengöring

Torrengöring är en populär metod för rengöring av soffor som använder skum med låg fuktighet eller lösningsmedelsbaserade rengöringsmedel. Processen innebär att man applicerar en rengöringslösning på soffan, rör om den med en mjuk borste och sedan använder en dammsugare för att avlägsna skummet och smutsen.

Torrengöring är en effektiv metod för att avlägsna smuts och damm från soffans yta utan att lämna några vattenmärken. Den genomsnittliga kostnaden för kemtvätt av en soffa i Sverige ligger mellan 500 kronor och 1 000 kronor beroende på soffans storlek och städleverantör.

 • Rengöring av fläckar

Fläckar på soffor är oundvikliga, och de kan vara svåra att ta bort med vanliga rengöringsmetoder. Fläckrengöring är en specialiserad metod som riktar sig mot specifika fläckar som vin, kaffe eller husdjur. Processen innebär att man använder en specifik fläckborttagare som appliceras på det drabbade området och får sitta en tid.

Fläcken rörs sedan om och avlägsnas med hjälp av ett vakuum eller en mjuk trasa. Kostnaden för fläckrengöring i Sverige ligger mellan 300 och 800 kronor per fläck, beroende på typ av fläck och leverantör av rengöringstjänsten.

 • Ångrengöring

Ångrengöring är en djuprengöringsmetod som använder ånga med hög temperatur för att rengöra och desinficera soffan. Processen innebär att man applicerar ånga på soffans yta, vilket hjälper till att lösa upp smuts och smuts. Ångan sugs sedan ut med hjälp av en dammsugare, vilket också tar bort eventuella bakterier och allergener.

Ångrengöring är en effektiv metod för att avlägsna svåra fläckar och allergener från soffan. Den genomsnittliga kostnaden för ångtvätt av en soffa i Sverige ligger mellan 800 kronor och 1 500 kronor beroende på soffans storlek och städleverantör.

Soffrengöring är en viktig uppgift för att bevara soffans livslängd och utseende. Torrtvätt, fläckrengöring och ångrengöring är alla effektiva metoder med varierande kostnader.

Det är viktigt att överväga vilken typ av rengöringsmetod som passar din soffas material och omfattningen av den rengöring som krävs. Se också till att välja en välrenommerad och erfaren leverantör av rengöringstjänster för att säkerställa bästa resultat.

Hur mycket kostar en professionell soffrengöring?

Professionell soffstädning är ett effektivt sätt att hålla dina soffmöbler i toppskick. Många husägare undrar hur mycket professionell soffstädning kostar i Sverige. Kostnaden för professionell soffstädning beror på flera faktorer, till exempel soffans storlek och typ, tyg och material, omfattningen av fläckar och smuts och de ytterligare tjänster som krävs.

Den genomsnittliga kostnaden för en professionell soffstädning i Sverige ligger vanligtvis mellan 500 och 3000 kronor, beroende på storlek och typ av soffa. Till exempel kan kostnaden för att rengöra en liten tygsoffa börja på cirka 100 kronor, medan kostnaden för att rengöra en stor lädersoffa kan vara upp till 2000 kronor. Kostnaden för att rengöra en sektionssoffa kan vara högre, från 800 kronor till 2500 kronor.

Det är viktigt att notera att kostnaden för professionell soffstädning i Sverige kan variera från en tjänsteleverantör till en annan. För att försäkra dig om att du får mest valuta för pengarna rekommenderas det att jämföra priser och tjänster från olika leverantörer. Dessutom erbjuder vissa tjänsteleverantörer rabatter för flera möbler eller för regelbundna städtjänster.

Varför söka professionell hjälp?

När det gäller rengöring av soffmöbler är professionell hjälp ofta önskvärd. Detta beror på att det finns olika faktorer att ta hänsyn till, t.ex:

 • Du vet inte vilket tyg eller material soffan har.
 • Användning av fel produkt och rengöringsmetod.
 • Att inte ha lämplig utrustning och lämpliga verktyg.
 • Och saknar kunskap om hur man tar bort varje typ av fläck.

Alla dessa orsaker kan leda till oönskade resultat, och därför är det bäst att ta hjälp av professionella.

På Paulz Städ ser vi till att du inte behöver oroa dig för dåliga rengöringsresultat. Vårt team av professionella städare tar hand om allt, så att du kan ägna din tid åt viktigare uppgifter. Genom att boka soffstädning hos oss kan du få en bättre uppfattning om hur mycket det kommer att kosta och hålla det inre av ditt hus snyggt.

Har denna kostnadsguide varit till hjälp? Låt oss hjälpa dig att hålla dina soffmöbler rena och i bästa möjliga skick.

Paulz Städ AB – Få professionell hjälp!

Om du letar efter professionell hjälp med soffstädning till en överkomlig kostnad är Paulz Städ AB den perfekta lösningen för dig. Med sitt team av skickliga och erfarna yrkesmän erbjuder de högkvalitativa städtjänster som gör att din soffa ser helt ny ut.

Deras tjänster är inte bara prisvärda utan också skräddarsydda för att uppfylla dina specifika behov, med hänsyn till soffans typ, tyg och omfattningen av smuts och fläckar. Med deras engagemang för kundnöjdhet kan du vara säker på att du får valuta för pengarna.

Så tveka inte att kontakta Paulz Städ AB för alla dina behov av soffrengöring och njut av en fräsch och ren soffa.


Ansvarsfriskrivning: Det angivna priset är en uppskattning och kan variera i verkligheten. Vänligen kontakta oss för det faktiska priset.