Genomsnittlig kostnad för rengöring av soffmöbler

Genomsnittlig Kostnad För Rengöring Av Soffmöbler

Alla hus har en soffa. Vi behöver trots allt en plats där vi kan somna efter att ha tröttnat på jobbet. Men vad som helst kan hända som en utspilld kopp kaffe, vältad smörgås eller ett krossat glas vin som stänker inom en radie av flera meter. Sådana fläckar finns kvar under lång tid, och därför börjar en möbel som ligger så varmt om hjärtat att förlora sin tidigare glans.

När flera månader passerar blir dina mattor en grogrund för mögel, patogener och dålig lukt, vilket kan påverka din hälsa och familj. Trots till och med daglig soffrengöring kan det fortfarande finnas fläckar, damm och smuts kvar under den.

Det är därför du behöver lokal soffa Möbeltvätttjänster Paulz tillhandahåller. Vi har djupgående kunskaper och färdigheter om hur du djuprengör och desinficerar dina soffmöbler.

Men hur mycket kostar soffstädning?

I allmänhet beror kostnaden för städtjänster på flera faktorer, inklusive storleken på möblerna, typen av sofftyg eller hårda fläckar och damm eftersom mer omfattande material kräver särskild vård. Det är därför professionell rengöring är viktigt.

På Paulz kommer vi att granska speciella rengöringsinstruktioner för att inte skada dina möbler. Vår grundliga rengöring kan ge gamla möbler och soffor nytt liv.

Därför är professionell hjälp vanligtvis den mest pålitliga vägen att gå. Kostnaderna för rengöring av professionella soffmöbler skiljer sig dock från ett företag till ett annat. Och varje företag använder olika metoder och har olika policy när det kommer till prisuppskattning.

Så låt oss förstå det typiska priset för soffrengöring.

Faktorer som påverkar städkostnaden för soffmöbler

Alla vill ha ett rent, organiserat och attraktivt hem. Det är det första som folk lägger märke till när gäster kommer in i våra hem. Det är därför du behöver hålla möbler rena genom att underhålla regelbunden rengöring och dammsugning.

Priserna på städning av soffmöbler beror mest på flera faktorer som vi diskuterade ovan. Även kostnaden baseras också på artikelmodellen. Har du bara en soffvara håller det kostnaderna avsevärt nere.

Förutom detta finns det en lång lista med flera faktorer som avgör priset på soffstädning. Låt oss diskutera:

 • Material Typ

Tekniskt sett är soffor gjorda av olika material som nylon, polyester, ull, bomull och andra. Varje material har sina olika egenskaper, vilket påverkar effektiviteten i vår soffrengöringsprocess. Och priserna varierar beroende på material.

 • Fläckar närvarande

There are instances where your sofa furniture is stained due to spilt drinks, food, or pet accidents. If you want to avail of a stain removal service, it will also add cost because the harder the stain to remove, the higher will be its cost.

 • Tygtyp och rengöringsmetod

Kostnaden för städning skiljer sig och beror på soffrengöringsmetoder och tygtyp.

 • Ytterligare serviceavgifter

När du anlitar en professionell städare kan du behöva kombinera sådana tjänster med andra tjänster, inklusive husstädning, mattvätt, fönsterputsning eller till och med behandling av vägglöss.

Kom alltid ihåg att rengöring av överdimensionerade soffmöbler kan öka din slutliga budget. Det finns också flera experter som tar ut extra avgifter för följande faktorer, till exempel:

 1. Tid och material
 2. Utgifter för utrustning
 3. Arbetskraft
 4. Transportkostnader

Det är därför det är viktigt att dubbelkolla hela beräkningen av soffrengöringen för att undvika förvirring i slutet. Dessutom, om dina stoppade möbler är under garanti, ring den faktiska säljaren eller tillverkarna.

De hjälper också till att göra det perfekta valet för rengöring. Utöver detta kan du ta hjälp av ett professionellt städföretag som har många års erfarenhet av soffrengöring och reparation.

Olika soffrengöringsmetoder och deras respektive kostnader

Vissa företag tar ut liknande kostnader för ångbehandling, kemisk rengöring och fläckborttagning. Dessutom spelar materialtyp och möbelstorlek också stor roll, vilket hjälper till att avgöra vilken rengöringsmetod som är bäst för ditt föremål.

Tja, det finns olika metoder för soffrengöring, såsom ångrengöring, fläckrengöring, kemisk rengöring, varmvattenutsug, kemtvätt, rengöring av lädersoffa och torr skumrengöring.

Som vi utvecklade ovan kan soffrengöringsmetoden direkt påverka kostnaden för städtjänsten på i genomsnitt från €20- €200, från mindre till större soffmöbler.

Vi utvecklar några vanliga typer av soffrengöringsmetoder och deras respektive kostnader.

Kemtvätt

Våra professionella städare använder de bästa teknologierna och produkterna för att få dina möbler att se nya ut. Så om din soffa är gjord av ömtåliga eller vattenbeständiga tyger, är vår torra soffrengöring den mest föredragna metoden. Våra experter rengör alla dina ömtåliga plagg med hand, specialprodukter och mjuka kläder för att få jobbet gjort. Här är vår följande rengöringsprocess:

 • Våra specialister inspekterar först tygtypen på den stoppade soffan. Beroende på typ av tyg använder vi olika rengöringslösningar.
 • Vi förbehandlar även fläckar eller smutsiga fläckar innan vi använder kemtvättmetoden.
 • Genom en specialiserad maskin använder vi ett kraftfullt lösningsmedel under tryck.
 • Sedan suger vi tillbaka lösningsmedlet genom maskinen med all upplöst smuts.

Den kemtvättade soffan till ett hempris kan vara annorlunda och beror på flera faktorer. Den genomsnittliga kostnaden för kemtvätt är dock mellan 65 och 120 euro per möbel.

Typ av soffa

Typ av städservice

Genomsnittlig kostnad

2-sits soffa

Kemtvätt

€65

3-sits soffa

Kemtvätt

€75

4-sits soffa

Kemtvätt

€120

Ångrengöring

Ångrengöring är en av de effektiva metoderna för att rengöra soffmöbler. Det handlar om att rengöra och släppa ut vattnet vid höga temperaturer med trycksatt ånga på ytan för att döda bakterier och släppa ut smuts, fett och damm från ytan. Proffs applicerar rengöringsmedlet, skrubbar och avlägsnar överflödigt vatten med lufttorka. Det finns ingen användning av kemikalier vid ångrengöring.

Ångrengöring kan också ta bort den dåliga lukten. Med en ångtvätt tränger ånga djupt in för att lyfta och ta bort varje bit av fläckar och lukt.

Den genomsnittliga kostnaden för ångrengöring är mellan 35 och 55 euro per möbel.

Typ av soffa

Typ av städservice

Genomsnittlig kostnad

2-sits soffa

Ångrengör

€35

3-sits soffa

Ångrengör

€45

4-sits soffa

Ångrengör

€55

Fläckrengöring

Starka fläckar på husdjurs och barns möbler kräver en förbehandlingstjänst. Se till att ringa oss så snart som möjligt för ju snabbare fläcken tas bort, desto mer sannolikt kommer det att förstärka soffans utseende. Vi hjälper våra kunder att ta bort envisa ohanterliga fläckar. Våra städtjänster använder en specifik typ av fläckrengöringsmedel, beroende på möbelmaterialet.

Den genomsnittliga kostnaden för fläckrengöring varierar mellan €45 och €100 per artikel, beroende på produktens kvantitet och styrka.

Typ av soffa

Typ av städservice

Genomsnittlig kostnad

2-sits soffa

Fläck ren

€45

3-sits soffa

Fläck ren

€55

4-sits soffa

Fläck ren

€100

Vilka soffmöbler kan du rengöra under en viss budget?

Budgeten är den främsta begränsningen när det gäller att rengöra dina soffmöbler och hålla dem underhållna. Medan en mindre budget kommer att få dig igång, krävs mer pengar för större jobb.

 • €50

€50 might not seem like a large enough budget, depending on where you live and the material types you are cleaning. However, you can easily clean 1-3 seated sofas with the help of professionals. At this budget, it is quite difficult to hire a local sofa cleaner in your area.

 • €100

Under budgeten på 100 € är det möjligt att anlita en professionell möbelstädare. Proffs som städar soffmöbler tar vanligtvis mellan €40 för en enkel soffsits och €200 för en soffa i genomsnitt, beroende på rengöringsmetod, sofftyp och material.

 • €500

För 500 € är det lätt att rengöra hela rummet på möbler med hjälp av proffs.

Behöver du hjälp med rätt budgetalternativ? Kontakta oss gärna idag och ta en konsultation från våra proffs.

Vad är den genomsnittliga kostnaden för soffrengöring?

Den globala storleken på marknaden för städtjänster värderades till 55 715,0 miljoner USD 2020 och beräknas nå 111 498,8 miljoner USD år 2030, vilket registrerar en CAGR på 6,5 % från 2021 till 2030. Städtjänster omfattar ett brett utbud av tjänster inklusive fönstertvätt, golvstädning, dammsugare , möbelstädning, mattrengöring, rengöring av luftkanaler, återställande av vattenskador och andra liknande tjänster.

Carpet and Upholstery was the fastest growing market in 2020

Marknadsstorleken, mätt som intäkter, för branschen för allmän byggnadsstädning är 4,9 miljarder euro 2021.

Marknaden för Europas industriella och institutionella rengöringskemikalier förväntas växa med en CAGR på över 5% under prognosperioden.

Många företag har också börjat lägga ut sin städning och avfallshantering på externa företagstjänster, vilket möjliggör tillväxt inom alla undersektorer av städbranschen. Denna tillväxt stöds också av att inträdesbarriären till sektorn är minimal eftersom få kvalifikationer behövs för att hitta ett jobb i branschen.

Om du anställer från en byrå är det genomsnittliga timpriset för husstädning i Storbritannien någonstans mellan €12 och €20 i timmen. Naturligtvis finns det vissa företag som tar ut mycket mer än 20 euro i timmen.

Det genomsnittliga priset för soffrengöring varierar mellan 25 € och 120 €, beroende på sofftyp och storlek, soffmaterial, rengöringsmetod och andra olika faktorer.

Hur mycket kostar det att rengöra en skinnsoffa?

Eftersom soffrengöringsprocessen är mindre arbetsintensiv, ligger lädersoffor vanligtvis i den nedre delen. Generellt kostar en tvåsits lädersoffa i genomsnitt €40 att rengöra, medan en tresits i genomsnitt kostar €50.

För detaljerade priser på våra städtjänster, ta kontakt med våra experter. Du kan kontakta oss när som helst. Vi på Paulz garanterar att vi uppfyller vårt uppdrag & löfte om kvalitet gentemot dig som kund.

Är professionell soffrengöring värt kostnaden?

Varje husägare kräver en snygg och ren soffa och klädselmöbler med idén att spara några kronor. Men ibland får folk dåliga städresultat, vilket inte bara skadar din soffa utan också gör det svårt att rengöra även med professionella maskiner.

Olika kombinationer av naturliga och syntetiska tyger används i dagens soffmöbler, vilket ibland gör det svårt att hantera.

Men proffs inom väletablerade städtjänster vet hur man behandlar tyget på rätt sätt. Dessutom vet sådana experter också vilken specifik lösning som ska användas, hur man applicerar dem och hur man använder rengöringsmaskinerna för att göra hemsoffan säkrare.

Proffs rekommenderar också att soffrengöring vanligtvis bör göras minst en eller två gånger vartannat år. Om du börjar märka en unken lukt eller klädseln ofta misshandlas av barn och husdjur eller om tillverkaren rekommenderar tätare rengöringar.

Generellt krävs professionell städning av soffmöbler för djuprengöring och för att garantera att dina möbler alltid förblir i sitt ursprungliga utseende. Genom att använda miljövänliga lösningar, dammsugare och borstning tar vi, som expert, effektivt bort avsatt damm, smuts och fläckar.

Varför ta professionell hjälp:

 • Att inte veta vilket tyg eller material dina soffmöbler är gjorda av;
 • Använder fel produkt och rengöringsmetod;
 • Att inte använda lämplig utrustning och verktyg;
 • Har inte mycket kunskap om hur man tar bort varje fläck;

Alla dessa ovan nämnda orsaker kan leda till oönskade resultat.

Men det sanna faktum är att bokning av soffstädning med Paulz Städ säkerställer att du inte behöver oroa dig för dåliga städresultat. Våra professionella städare tar hand om allt medan du lägger ner din tid på viktigare uppgifter.

Har du funnit den här kostnadsguiden användbar? Hos oss kan du få en bättre uppfattning om hur mycket det kommer att kosta och hålla ditt hus inre snyggt.

Behöver du professionella städare? Ring oss!

Möbler som en soffa spelar en stor roll i vårt hem eftersom de fungerar som ett dekorativt mästerverk och skapar en visuell kontaktpunkt i våra vardagsrum. Och för att behålla deras funktionella syfte bör vi ta hand om dem på alla möjliga sätt. Soffmöbler samlar på sig damm, smuts, smuts, fläckar, allergier och andra föroreningar. Samtidigt som du kallar oss hemstädning kan du även boka oss för soffstädning.

Lyckligtvis kan du återställa det ursprungliga utseendet på din möbelsoffa genom regelbunden professionell djuprengöring.

Som du kan se beror kostnaden för soffstädning på – vilken typ av material som rengörs och åldern på dina möbler. Naturligtvis finns det metoder med vilka du kan rengöra din egen klädsel.

Men om du inte är säker på hur du ska gå vidare, är din bästa insats att ringa våra proffs och låta oss behandla och rengöra din soffa.