Rengöring och Desinfektion i Hemmet

Rengöring och Desinfektion i Hemmet: Håll ditt Hem Rent, Organisera och Städa!

Är du redo att rengöra och desinficera ditt hus? Detta är det rätta beslutet att ägna lite tid åt att rensa upp i ditt hem. Men frågan är hur man kan hålla den fläckfri, orörd och frisk. Oroa dig inte! Vi har massor av smarta tips och idéer för att ge ditt hem ett snyggt och prydligt utseende.

Vårt inlägg är en detaljerad guidebok och en samling av våra bästa tips, som gör att du kan hålla dig klar med organisering och städning. Det här inlägget är praktiska råd om djuprengöring och desinfektionsmetoder.

Varför hålla ditt hus Desinficerat?

Att ha ett djupt städat och organiserat hem kan ge allvarliga psykologiska fördelar. När du tar bort extra skräp, damm, smuts och skräp kommer du inte bara att förbättra luftkvaliteten utan också få flera fysiska hälsofördelar.

Att ha ett djupt rent och organiserat hem kan ha stora psykologiska fördelar. Att ta bort extra mycket skräp, damm, smuts och skräp förbättrar inte bara luftkvaliteten utan ger också flera fysiska hälsofördelar.

Genom att städa ditt hus förhindrar du att bli sjuk, få allergier eller astmaproblem. Förutom att dammkvalster och smuts avlägsnas, ger det också en fräsch doft och förbättrar luftkvaliteten inomhus. Till och med vårt kök och badrum kräver regelbunden rengöring, eftersom det är de områden som är mest benägna att dra till sig bakterier. Så följ antingen professionella riktlinjer för städning eller använd experttricks för att hålla varje hörn av huset i toppskick.

Vi, Paulz Städ AB, är populära av olika skäl. Några av dem nämns nedan.

 • Håll hemmet organiserat: Att regelbundet följa en rutin för städning av hemmet hjälper dig att hålla ditt hem organiserat. Dina nycklar och viktiga dokument finns alltid där du behöver dem.
 • Ger lindring av stress: Det kan vara stressigt att ha röriga utrymmen. Vi undviker stress genom att städa ditt vardagsrum varje vecka i stället för att låta dig oroa dig för hur du ska göra det.
 • Fortsätt att samla skräp: Du kan göra dig av med oönskade papper, skräppost och annat genom att städa ditt hem regelbundet. Vi tittar igenom dessa saker med några veckors mellanrum och kastar det vi kan så fort som möjligt.
 • Minskar allergier: Om du inte städar ditt hus på djupet regelbundet kommer damm och andra allergener att ansamlas. Därför måste du städa huset varje vecka för att undvika allergier och andra andningsproblem.
 • Låt inte bakterier spridas: Om du följer de rätta rengöringsmetoderna kan du undvika att dammkvalster sprids. Det hjälper dig därför att hålla ditt hem hälsosamt. Vi dammsuger dina mattor, tar bort spill och skrubbar kök och badrum ordentligt.
 • Håll skadedjur borta: Insekter och gnagare lockas främst av förorenad mat, avfall och annan lagrad mat. Om du inte städar ditt kök, din matsal och andra områden regelbundet är det mer sannolikt att du får skadedjur. Skadedjur är inte bara obehagliga utan sprider också bakterier och allergener.

Paulz Städ AB försäkrar våra städexperter dig om de psykologiska fördelarna med städning i hemmet – även när livet ställer nya hinder och utmaningar i din väg. För mer information kan du nå oss!

Vad bör du som kund veta om städning och desinfektion i hemmet?

Med COVID-19 är hushållen mer medvetna om vikten av att desinficera sina badrum. Lokala företag, däribland företag som sysslar med rörmokeri, skadedjursbekämpning och mattrengöring, erbjuder nu en “desinfektionstjänst” som svar på den rådande situationen. Det har skett en ökning av desinfektion, så det är viktigt att du som konsument förstår hur desinfektion fungerar och hur du kan upprätthålla ett hälsosamt hem.

Här är följande steg som du som kund måste följa för att hålla ditt hus rent:

 • Rengör ytan Grundligt

Enligt Center for Disease Control (CDC) är det viktigt att rengöra ytan som ska desinficeras ordentligt för att desinficera ett hem ordentligt. Kom alltid ihåg att damm, smuts och skräp för med sig skadliga dammkvalster, virus och patogener. Det är därför desinfektionsmedel är nödvändiga för att stoppa all kontakt och döda dem.

Företag som erbjuder desinficerande våtservetter eller sprayer i hemmet utan att först göra en grundlig rengöring kommer att upptäcka att dimman bara ligger ovanpå damm, smuts och skräp, vilket gör desinfektionsmedlet mindre effektivt eller helt ineffektivt.

Enkelt uttryckt, om du tvättar dina leriga händer med handdesinfektionsmedel är allt du desinficerar leran, som förmodligen skulle göra en större röra. På grund av detta bör du anlita en professionell hemstäd företag som hjälper till med grundlig rengöring med hjälp av effektiva lösningar.

 • Leta efter Långsiktig Effektivitet

Dessa ytor utgör den största risken för överföring av virus, bakterier och infektioner:

 1. Händer
 2. Ytor med hög beröringsgrad
 3. Ytor som kommer i kontakt med livsmedel

Möbler, golv och väggar är de områden där risken är lägst. När du letar efter desinfektionstjänster för hushåll bör du överväga avkastningen på investeringen från den specifika tjänsten eller tjänsteleverantören.

Desinfektionsmedel i form av spray eller dimma kan döda vissa virus och bakterier, men är endast effektiva på kort sikt. Kom alltid ihåg att bakterier, virus och infektioner oftast sprids via händer och ytor med hög beröring. Så om du går in i ditt desinficerade hem och tänder ljuset kommer ditt hem att återkontamineras. Det är därför du bör söka efter kompletta städtjänster för att göra ditt hem desinficerat på lång sikt.

 • Ha en plan för ett Säkert och Hälsosamt hem

För att upprätthålla ett hälsosamt hem och minimera skadliga patogener måste man ofta bryta smittkedjan. En rutinmässig och grundlig rengöring av hemmet tar inte bara bort damm, smuts och skräp, utan desinficerar även de högteknologiska ytorna ofta. Att rengöra och desinficera hemmet regelbundet kan göra hemmet säkrare med tiden, jämfört med enstaka desinfektion tjänster.

Kontakta oss gärna i dag och få en kostnadsfri kostnadsberäkning för våra städ- och desinfektion tjänster på din begäran.

Hur skapar man ett lämpligt städschema?

Ett effektivt sätt att hålla ditt hem djupt rengjort och snyggt är att ha en ordentlig plan för att skapa ett schema. Vissa människor föredrar att välja dagligen, andra väljer veckovis, medan andra bestämmer sig för ett månadsschema. Grundschemat är dock veckovis. Du kan använda vår checklista för hemstädning för att skapa ett schema som passar din livsstil. Att hålla huset rent tar ungefär 20 minuter varje dag med vår checklista för städning hemma.

 • Ställ undan allt efter användning

När du flyttar från ett rum till ett annat ska du kontrollera om det finns något som du behöver ta ut. Gör en snabb genomgång och se till att allt du använder eller tar bort hamnar där det hör hemma. Allt ska vara tydligt, från ett par skor till skjortor och tallrikar i diskbänken. Kom alltid ihåg att dessa små högar snabbt kan förvandlas till en stor röra.

Du kan använda DIY idéer för att utöka dina befintliga utrymmen i sovrum, badrum och garderober. Sortera dina pappersartiklar med en postsorterare och ordna mindre saker i dekorativa korgar.

 • Gör ett rum i taget

Att städa ett rum i taget är det enklaste sättet att hålla hela huset rent. Istället för att ta itu med allting på en gång kan du dela upp städningen per rum (och per dag). Så här gör du för att städa huset genom att fokusera på ett rum i taget:

Rengöring av badrummet:

 1. Rengör handfatet.
 2. Skrubba dusch, badkar, bänkskivor och toalett.
 3. Desinficera toaletten och dess omgivning.
 4. Ta bort fläckar i spegeln.
 5. Moppa golven, inklusive hörnen, med hjälp av en dammsugare.

Rengöring av sovrummet:

 1. Gör din säng.
 2. Vik filtar och överkast.
 3. Lägg undan skräp på lämpliga ställen.
 4. Damma av skrivbord, nattduksbord och hyllor.
 5. Dammsuga golv och mattor.

Städning av kök:

 1. Rengör disken – ha alltid en tom diskbänk!
 2. Rengör bänkskivor
 3. Organisera ditt skafferi och kylskåp
 4. Sopa och moppa golvet
 5. Använd stålrengöring för apparater

Vardagsrum:

 1. Rensa ditt rum (leksaker, spel, böcker).
 2. Fulla kuddar och lägga ihop filtar och mattor.
 3. Damm mantel, soffbord och ändbord.
 4. Använd en dammsugare för att rengöra golv och soffor.
 • Håll dig till ett schema

Hur ska du hålla ditt hus rent, bortsett från en grundlig städning, varje dag i veckan? Naturligtvis genom ett städschema! Så skapa ett ordentligt städschema genom att föra en lista, till exempel över vad du ska ha på kylskåpet, väggen eller skrivbordet och hur du håller ditt hushåll organiserat. För att utföra dessa hushållsuppgifter ska du följa dagliga, veckovisa och månatliga rutiner.

Daglig rengöring

 1. Börja dagen med att bädda sängen.
 2. Var noga med att se till att köket inte är rörigt. Släng rester och tomma förpackningar, diska, organisera och rengör bänkskivorna på djupet för att spara tid och hålla köket i toppskick.
 3. Minimera röran genom att plocka upp dina saker när du lämnar ett rum.
 4. Torka upp röror när de uppstår. Lämna inte spill eller småskräp obevakade.
 5. Placera räkningar, kuponger och personlig korrespondens på rätt plats.
 6. Lägg några minuter varje dag på att sopa och dammsuga golvet.

Rutin för städning varje vecka

Det spelar ingen roll hur långt du kommer med små dagliga uppgifter. Men du måste ändå slutföra veckouppgifter. Det är lätt att hugga ut ett rum i taget med ett veckostädning schema, som inte är en universallösning.

 • Måndag: Tvätt och dammsugning
 • Tisdag: Badrum och dammsugning
 • På onsdag: Vardagsrum och moppning
 • Torsdag: Sovrum
 • Fredag: Kök
 • Lördag: Organisatoriska och diverse uppgifter

Månads och Kvartalsvis Rengöringsrutin

Djuprengöring hemma bör inte bara göras dagligen och veckovis, utan även månadsvis och kvartalsvis. Bland dessa föremål finns madrasser, luddfilter, luftfilter, persienner osv. Börja med dina mindre uppgifter och fyll sedan på luckorna med dessa större, mindre frekventa uppgifter.

Tror på en “Power Cleaning”

Lägg 10-15 minuter per kväll på att städa upp. På så sätt kan du undvika högar av oreda. Fokusera på de saker som ställer till med störst oreda, till exempel köket, barnens sovrum eller foajén. Tänk nu på de mest trafikerade områdena. Tänk på de här sakerna:

 • Placera skorna i entrén.
 • Tvätta all disk i diskbänken.
 • Lägg saker på badrumsdisken.
 • Rensa soffbordet.
 • Ta bort leksaker på golvet i vardagsrummet.

Beroende på vad du föredrar föredrar vissa att städa lite varje dag i veckan medan andra föredrar att göra allt på ett eller två tillfällen. Prova olika saker och se vad som fungerar för dig.

När du börjar hålla en städrutin, se till att ge dig själv en chans. Kom ihåg att ingenting är bestämt och att du hela tiden kan justera ditt schema för att tillgodose dina behov.

Det är lätt att hålla ett snyggt bo året runt med lite tid och ansträngning. Behöver du hjälp? Hör av dig till oss!

Hur Paulz Desinficerar ditt Hem?

När du väljer Paulz Städ AB, ett städföretag, för hemstädning kan du förvänta dig resultat som går längre än städning. Att lita på våra lokala städexperter innebär att du kan spendera mer tid med de människor du älskar och göra saker du tycker om.

Men du kanske undrar hur våra team kan utföra sina tjänster med ökad oro för hälsa och säkerhet. Vi har genomfört flera förändringar för att överträffa våra kunders förväntningar för att hålla deras familjer så säkra som möjligt.

Paulz Städ AB använder de mest avancerade miljövänliga rengöringsprodukterna, inklusive både en desinficerande torkduk eller rengöringsprodukt och ett förstärkt desinfektionsmedel som är särskilt framtaget för områden med mycket beröring. Vi ger också våra anställda en ordentlig utbildning i hur man desinficerar huset., så att våra kunder i Östersund, Åre och Krokom får ett hälsosamt och tryggt hem.

Vad gör vi?

Vi strävar efter att förenkla våra kunders liv genom att spara värdefull tid och energi på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Genom att eliminera sysslor från din att-göra-lista kan du tillbringa mer tid med familj och vänner och ha roligt!

 1. Dammsugning och våttorkning av alla golv.
 2. Dammtorkning av lister och öppna ytor, t.ex. hyllor.
 3. Städning av köket där vi rengör kakel, diskbänk, spis och soptunna. Självklart rengör vi även insidan och utsidan av ditt kylskåp.
 4. Rengöring av toaletter, duschväggar, handfat och badkar.

Vi är populära tack vare den rätta kombinationen av kvalitetstjänster och ett rimligt pris samt professionell och pålitlig personal. Vi ser till att din hemstädning är av största vikt enligt dina förväntningar, oavsett om du behöver återkommande service, inflyttning eller utflyttning.

Välj vår Städtjänst!

Vi garanterar dina förväntningar genom att ha fullt försäkrade och förenade team. Dessutom fokuserar vi på att utveckla långvariga relationer med alla våra kunder. Vi är engagerade i att etablera en personlig städmetod för varje hemstädning uppdrag.

Vi förstår att det är mycket svårt att städa hus utan lämpliga material och att du måste investera mycket för att göra ett utmärkt jobb.

Oroa dig inte! Paulz Städ AB har kompletta verktyg och rengöringsmaterial som lämpar sig för en mängd olika rengöringsprocesser. Innan vi flyttar in i nästa hus ser vi till att det är snyggt och rent. Dessutom är vår hemstädning kostnadseffektiv. Jämfört med andra städfirmor erbjuder vi ett brett utbud av djuprengöring. Från hemstädning till kommersiell städning och flyttstädning erbjuder vi tjänster av högsta standard.

Så vad väntar du på? Kontakta oss idag på 070-6018243 för att få veta mer om våra ansträngningar för att hålla våra anställda och kunder säkra och friska. Vi svarar gärna på alla frågor du kan tänkas ha!