Fläckborttagning Tjänster Sverige

Fläckborttagning Tjänster Sverige – Bli Av Med Hårda Fläckar

Kanske faller en sked med sås på din vita skjorta eller så hoppar det ut fett ur en kastrull och fläckar din skjorta inom några sekunder!
Usch! Ett sånt värsta scenario, eller hur?

Oftast föredrar vi att ha våra favoritkläder på oss och vill aldrig göra bort oss från dem. Men oönskade situationer kan knacka på dörren när som helst.

Fläckar på tyger, mattor och apparater kan vara irriterande besvärliga, men de är inte permanenta. Det är möjligt att ta bort fläckar från de flesta tyger, även sådana som kan verka omöjliga att ta hand om, t.ex. gräsfläckar eller bläck. Det enda som spelar roll är att agera snabbt och behandla sådana fläckar så snart som möjligt. Istället för att gnugga dem är det dock bäst att fläckar fläckarna.

Det finns flera metoder för att ta bort fläckarna, beroende på typ och grad av fläckar. Därför föreslår vi att du anlitar ett professionellt företag som tar bort fläckar från mattor eller hemstädning för att enkelt bli av med fläckarna och skydda dina material.

Våra professionella städare i Paulz Städ AB erbjuder en enkel och flexibel lösning för att ta bort fläckar från mattor, möbler, fönster, golv och andra områden. Vi dammsuger, moppar, rengör och torkar alla ytor och tar dessutom bort alla sysslor från din att-göra-lista för att frigöra tid för familj, vänner och nöjen.

Förutom fläckborttagningstjänster har vi ett stort erkännande när det gäller att tillhandahålla tjänster, inklusive kontorsstädning, flyttstädning, möbler soffa tvätt, återvinning och bortskaffande samt flytt- och packningstjänster.

Ja, fläckar är olyckliga, men vi har tagit fram den här guiden för fläckborttagning så att du kan leva utan att oroa dig. Låt oss börja – om hur du tar bort envisa rester och fläckar.

Allmänna Riktlinjer För Att Ta Bort Fläckar

För att bli av med hårda, envisa fläckar finns det några allmänna riktlinjer som gör det enkelt att ta bort fläckar. Nedanstående anvisningar för fläckborttagning är enkla. Vissa material kräver dock olika knep för att få bort fläcken.

Följ våra riktlinjer nedan för att lära dig hur du tar bort fläckar, även de svåraste fläckarna.

 • Behandla fläckarna så snart som möjligt. På så sätt ökar chanserna att få bort fläckarna.
 • Istället för att gnugga fläckarna är det viktigt att blöta dem för att få bort dem. Annars kan den sprida sig in i fibrerna och bli svårare att avlägsna.
 • Ta bort överflödig vätska omedelbart efter behandlingen.
 • Kontrollera alltid färg beständigheten innan du behandlar fläcken.
 • Det är alltid bäst att applicera fläckborttagningsmedel på undersidan av fläcken. Om du vill ta bort en mörk fläck från tyget lägger du den på en ren, torr pappershandduk och behandlar sedan den motsatta sidan av fläcken.
 • Ta alltid bort fläckarna med kallt eller ljummet vatten. Varmt vatten kan ge upphov till proteinfläckar som mjölk, ägg eller blod.
 • Lite förebyggande arbete räcker långt när det gäller mattor och klädsel. Behandla dem eller applicera ett fläckskyddsmedel på dem.
 • Med fasta fläckar, till exempel vax. Skrapa bort vaxet så mycket som möjligt med en bordskniv innan du behandlar det.
 • Var försiktig så att du inte gnider känsliga tyger.
 • Läs följande anvisningar som anges på plaggets etiketter, eftersom vissa tyger kan kräva endast kemtvätt. När du tar bort en fläck på en matta, gör först ett test på ett litet, diskret område.
 • Det snabbaste sättet att rengöra tyger som endast behöver kemtvättas är att ta dem till kemtvätten så snart som möjligt.
 • Det tar tid att ta bort vissa fläckar. Om du följer de rätta stegen för att avlägsna fläckar kanske de inte försvinner helt och hållet, så du måste upprepa processen innan du torkar dem. Varmtorkning sätter fläckar, så torka inte förrän de är borta.

Om du följer dessa riktlinjer hjälper du till att ta bort fläckar så snabbt som möjligt. Om du inte lyckas uppnå önskat resultat kan du anlita våra tjänster för djuprengöring av hus, inklusive mattrengöring och soffrengöring. Våra professionella städare använder miljösäkra rengöringsprodukter för att garantera din tillfredsställelse.

Du behöver alltså inte oroa dig för att dina mattor, möbler, golv och andra ytor är täckta av hårda fläckar. Vi kan ta itu med dem professionellt.

Hur Tar Man Bort Hårda Fläckar?

Innan du behandlar en fläck på ett tyg eller en matta ska du läsa den information på skötsel etiketten som tillverkaren rekommenderar för tyget, t.ex. vattentemperatur och rengöringslösning. Vi rekommenderar dock här starkt att du behandlar fläckarna så snabbt som möjligt innan de sätter sig.

Genom att välja en pålitlig rengöringsmetod för en viss typ av fläck kan du också skydda tyget. Vissa tekniker för fläckborttagning rekommenderar kallt eller ljummet vatten.

Men detta är inte fallet varje gång. Dessutom kan värmen i torktumlaren göra fläcken permanent om den fortfarande finns kvar på tyget. Kontrollera därför ett vått plagg för att avgöra om fläcken är borta.

Vissa tyger behöver kemtvätt. I det här fallet bör du torka bort de överflödiga fläckarna eller anlita professionella. Sådana experter är väl förtrogna med effektiva tekniker för fläckborttagning.

Dessutom kommer vi att ge en kortfattad information om hur man tar bort hårda fläckar i följande guide. Ta en titt!

 • Bläckfläckar

Vi har några effektiva metoder för att bli av med bläckfläckar om det finns bläck på din ärm eller om en penna har läckt ut i ditt barns ficka, från hemlagad pasta till alkohol. Börja med att applicera vanlig vit tandkräm på pennmärket och gnugga sedan kraftigt med tyg för att ta bort fläcken. Du kan också lägga en ren pappershandduk på fläcken och torka av den med en svamp eller trasa. Om fläcken fortfarande finns kvar, spraya en rengöringslösning och gnugga försiktigt fläcken från baksidan. Skölj och tvätta nu tyget.

 • Matfett Eller Oljefläckar

Det är svårt att ta bort oljiga märken från kläder om du har droppat salladsdressing på dem. För att bli av med dem kan du suga upp så mycket fett som möjligt med bakpulver eller majsstärkelse. Dessutom kan man använda en ren pappershandduk och behandla fläcken från undersidan med en generös mängd flytande tvättmedel eller fläckborttagningsmedel för att bli av med dem. Så gnugga försiktigt på trasan, skölj den med varmt vatten och tvätta den normalt.

 • Fläckar av Kaffe/Te

Det är oundvikligt att spill uppstår om du dricker kaffe varje dag. Oroa dig inte – de bruna fläckarna kan lätt tas bort. Blås bara upp så mycket av kaffet du kan när du kommer hem. Använd en ren, vit trasa för att torka fläcken med en lösning av varmt vatten, diskmedel och vit vinäger. Om du använder lite varmt vatten först kan du lossa det torkade kaffet om du inte kan komma åt det direkt. Behöver du hjälp? Skaffa professionell soffa fläckborttagning idag hos oss och ta bort hårda kaffe/tefläckar med lätthet!

 • Fläckar Av Ketchup/Tomatsås

Det kan vara olyckligt att få tomat- eller ketchupfläckar på den vita skjortan eller någon annan typ av klädsel när du äter. Dessa är en av de svåraste fläckarna att ta bort på grund av blandningen av fett och olja.

Lyckligtvis kan du bli av med sådana hårda fläckar. För att ta bort tomatfläckar, blötlägg skjortan i kallt vatten. Låt den ligga i vattnet i minst en timme. Tillsätt därefter en matsked vit vinäger till blandningen.

Du kan också använda en fläckbehandling lösning för att bryta och försvaga de färgade partiklarna. Tvätta nu av den med varmt vatten och din tvättlösning för att helt och hållet bli av med alla feta rester. För ketchupfläckar förbehandlar du trasan med tvättmedel och vatten.

 • Senapsfläckar

En ren pappershandduk ska läggas på fläcken. Applicera flytande tvättmedel eller fläckborttagningsmedel på fläckens undersida och gnugga försiktigt. Skölj noga. Blötlägg nu den fläckiga trasan i 30 minuter i en blandning av ljummet vatten och en rengöringslösning. Skölj och tvätta den normalt.

 • Blodfläckar

När du tar bort blodfläckarna ska du först skölja dem i kallt vatten. Ibland räcker kallt vatten för att avlägsna blodfläckarna om det är färskt. Men för att ta bort torkade fläckar kan du blanda salt i kallt vatten och blötlägga de fläckiga kläderna i det. Låt det ligga där i några timmar. Dessutom är vit vinäger och syreblekmedel också effektiva metoder för att bli av med blodfläckar.

 • Fläckar Av Rött Vin

Du kan också ta bort rödvinsfläckar med kallt vatten, helst direkt när de har bildats. Strö nu salt på fläckarna och låt det dra ut vätskan ur tyget. Dessutom kan du också använda galltvål och gnugga den mot fläckarna tills skum uppstår. Om fläcken fortfarande finns kvar kan du använda ättika genom att späda ut den i varmt vatten.

Du kan använda samma teknik för att ta bort fläckar från mattan, soffan eller andra möbler. Vi föreslår här att du bara fokuserar på det fläckiga området i stället för att gå över till ett stort område.

 • Gräsfläckar

Om du vill ta bort gräsfläckar kan du använda tvål, tvättpulver eller galltvål. Galltvål är bäst eftersom den innehåller klorofyll, som verkar för att ta bort fläckar från gräset. Du kan direkt hälla tvål eller tvättmedel på fläckarna för att ta bort gräsfläckar. Gnidsprit, etanol eller glycerol fungerar också bra om dina vita plagg har gräsfläckar. För färgade kläder kan du använda en blandning av tvättmedel och vinäger. Skölj sedan ur det ordentligt.

 • Rostfläckar

Du kan ta bort rostfläckar med hjälp av citron, koncentrerad vinsyra eller en blandning av citronsyra och vatten. Ta alltså en halv tesked citronsyra per liter vatten eller förbered en lösning av citronsyra och galltvål. Du bör låta produkten verka i en kvart timme innan du tvättar som vanligt. Citron- och vinsyra samt citronsaft kan bleka kläder, så testa i ett hörn innan du häller upp dem.

 • Svettfläckar

Svett gör att kläderna missfärgas, så använd vinäger blandat med vatten. Dessutom kan du behöva gnugga in lite glycerin om du har gula svettfläckar. Låt det verka i 30 minuter innan du tvättar och sköljer det.

 • Mögelfläckar På Kläder

Mögel kan orsaka små svarta fläckar på kläder eller tyger. Det kan ibland inträffa om ett plagg har legat i en fuktig miljö, men kan också uppstå på kläder som har legat i havsvatten. För att ta bort mögelfläckar från tyger eller kläder kan du blötlägga plaggen i en blandning av vinäger och vatten med en nypa salt. Det lyfter upp mögelfläckar från de flesta tyger. Skölj nu ur och tvätta bort det.

Om den här tekniken inte fungerar kan du försöka använda bakpulver eller väteperoxid i stället. Kom ihåg att de innehåller ämnen som är frätande i koncentrerad form och kan irritera slemhinnor och ögon. Även att placera plagget i direkt solljus kan också hjälpa till att döda mögelsporer.

 • Chokladfläckar

Skölj baksidan av tyget med kallt vatten. Gnugga nu med galltvål, hälltvål eller tvättmedel på fläcken. Du kan förbereda en blandning av varmt vatten och rengöringsmedel för att blötlägga den i. Låt det stå i 24 timmar. Tvätta nu bort det. Dessutom kan applicering av utspädd vit vinäger också hjälpa till att ta bort fläckarna.

Om du inte kan nå det önskade resultatet, är du välkommen att ta hjälp av våra proffs. Vi håller dina kläder, möbler och golvytor fläckfria genom att använda skadliga kemikalier, som miljövänliga rengöringslösningar.

Hur Professionella Städare Hjälper Till Med Fläckar

Det spelar ingen roll om det är ett glas juice som spillts över mattan eller om en bläckfläck förstör utseendet på dina möbler. Med hjälp av professionella städare (som Paulz Städtjänster) och deras fläckborttagnings tjänster i Sverige kan du nu bli av med sådana envisa fläckar med lätthet och få en fantastisk upplevelse.

På Paulz Städ AB tar våra experter på hemstädning först reda på vilken typ av fläck det rör sig om. Generellt sett finns det tre typer av fläckar:

 • Vattenlöslig
 • Lösligt i lösningsmedel
 • Icke-löslig

Vi tar också hänsyn till mattans, möbelns och golvets skick när vi städar hemmet för att avgöra – hur mycket tid som krävs. Dessutom ser vi till att hålla tillräckligt med tid mellan våra möten för att säkerställa att vi är så effektiva som möjligt. Det tar en rimlig tid för fläckarna att torka innan de kan rengöras.

Kom alltid ihåg att möbler, mattor och golv som är välskötta håller längre. Om dina mattor är i gott skick är till exempel ett år mellan två på varandra följande rengörings tillfällen idealiskt.

Om din matta däremot är gammal och har några trådar som sticker ut här och där, rekommenderar vi att du gör dig av med din matta. Våra proffs kan sköta den delen också. Du behöver inte gå någonstans eftersom vi tillhandahåller återvinnings- och bortskaffning tjänster.

Utöver detta erbjuder vi också personliga städtjänster för hem och hus, kontorsstädning, flyttstädning, soffstädning och många andra. Och om du i fall planerar att flytta till en annan stad i Sverige kan du kontakta oss på 070-6018243 eftersom vi också erbjuder flytt- och packningstjänster.

Anslut Dig Till Paulz Städ AB!

Så, få bukt med allt krångel oavsett om det gäller städning, fläckborttagning, flyttning, packning, återvinning eller bortskaffande av gamla möbler! Vi är ett enda professionellt företag för fläckborttagning av matta som levererar pålitliga lösningar på alla dina problem.

Våra yrkesmän tar hand om allt och tar bort dålig lukt, rester, smuts och skräp. Och det bästa är att vi föredrar att endast använda ofarliga produkter, så att en kund kan dra nytta av våra förstklassiga kvalitetstjänster.

Om du har problem med fläckar eller fläckar, kontakta oss idag! Med lite professionell hjälp från oss kan du återställa utseendet på dina golv, möbler och mattytor eftersom våra fläckborttagning tjänster i Sverige tar bort en stor del av bördan för svenska folket.