Vad Kostar Storstädning per timme

Vad Kostar Storstädning per timme och vad ingår?

En storstädning av ditt hem kan fräscha upp tillvaron. Men att anlita professionella städare kan bli dyrt om du inte vet vad du kan förvänta dig kostnadsmässigt. Priserna för en storstädning beror på flera faktorer – som var du bor, hur stort ditt hem är och exakt vilka tjänster du vill ha utförda.

I det här blogginlägget går vi igenom allt du behöver veta om prissättningen för en storstädning. Du får veta vilka uppgifter som vanligtvis ingår i en storstädning. Vi kommer också att dela med oss av genomsnittliga timpriser och totala kostnader så att du kan budgetera för en städtjänst.

Kostnad för storrengöring per kvadratmeter

Kostnaden för städhjälp fastställs vanligtvis baserat på kvadratmeter. Vissa företag kan dock ta betalt per timme. Men detta timpris kommer ofta tillbaka till storleken på området, så den slutliga kostnaden är i allmänhet liknande.

I genomsnitt varierar priset för en storstädning mellan 20 och 60 SEK per kvadratmeter. Den slutliga kostnaden beror på faktorer som storleken på det område som ska städas, eventuella tilläggstjänster som du begär och extra uppgifter som vanligtvis inte ingår i en vanlig storstädning.

De flesta städföretag har fasta uppgifter som de inkluderar i en städning, vilket leder till fasta priser för deras tjänster. Kostnaden för att städa ditt hem beror på hur ofta du behöver tjänsten och storleken på ditt hem. Nedan har vi gett en grov vägledning till kostnaden per kvadratmeter för hemstädning.

Priserna nedan är vad du betalar efter skatteavdrag:

 • För en veckostädning av en villa på 175 kvadratmeter kostar det mellan 2,000 till 3,500 SEK per månad.
 • Om du har en lägenhet på 100 kvadratmeter kostar veckostädningen mellan 700 och 2,000 SEK per besök.
 • För en grundlig städning av en villa på 175 kvadratmeter av två personer varierar priset från 3,500 till 4,500 SEK för varje session.

När det gäller en lägenhet på 100 kvadratmeter kostar en storstädning som utförs av två personer mellan 2, 000 och 3, 000 SEK varje gång.

Storstädning pris per kvm

Kolla in de uppskattade priserna nedan för olika hus- eller lägenhetsstorlekar. För en exakt offert, vänligen kontakta oss.

Dessa priser återspeglar ett RUT-avdrag på 50%.

Kvadratmeter

Pris

Upp till 50 kvm

Från 1600 SEK

51 – 70 kvm

Från SEK 1800

71 – 100 kvm

Från SEK 2,000

101 – 120 kvm

Från SEK 2,500

121 – 150 kvm

Från SEK 3000

151 – 200 kvm

Från SEK 1800

Diclaimer: Det faktiska priset kan variera. Kontakta oss för offert.

Vad ingår i priset för storstädning?

När du bokar en storstädning finns det vissa uppgifter som vanligtvis ingår, men tänk på att varje städfirma kan erbjuda lite olika tjänster. Det är en bra idé att kontrollera exakt vad som ingår i det pris du får. Här är en vanlig lista över uppgifter som ingår i en storstädning:

 • Dammsugning av golv, mattor och möbler med stoppning.
 • Moppa golv.
 • Damma möbler och elektronisk utrustning.
 • Rengöra vitvaror som kylskåp och ytterdelen av köksfläkten.
 • Torka av utsidan av skåp.
 • Rengöring av hyllor, diskhoar och köksbänkar.
 • Torka av väggar, dörrar och andra öppna ytor.
 • Rengör golvlister, eluttag, värmare och strömbrytare.
 • Skurning av toalett, dusch och badkar.
 • Rengör golvbrunnen.
 • Polera speglar och andra ytor i badrummet.

Hur lång tid tar en storstädning?

Hur lång tid en storstädning tar beror på flera saker: hur stort området är, hur stor del av det som behöver städas och vilka specifika städuppgifter som ska utföras.

Kvadratmeter

Timmar

40 – 80 kvm

2 – 3 Timmar

81 – 100 kvm

3.5 – 4 Timmar

100 – 150 kvm

4 – 6 Timmar

150 – 200 kvm

6 – 7 Timmar

Diclaimer: Hur lång tid en storstädning tar kan variera beroende på olika faktorer.

Tala med våra rengöringsexperter!

Att förstå kostnaden för och omfattningen av storstädning är avgörande för alla som vill piffa upp sin miljö. Oavsett om det handlar om en engångsrengöring eller regelbundet underhåll, omfattar storstädning en rad olika uppgifter som är utformade för att göra din miljö skinande ren och fräsch.

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som uppfyller dina specifika behov och garanterar en djuprengöring som är värd vartenda öre. Vårt team är fast beslutet att leverera förstklassiga tjänster som förvandlar ditt bostads- eller arbetsutrymme och gör det hälsosammare och trevligare.

Kontakta oss idag för att diskutera dina rengöringsbehov och låt oss hjälpa dig att ta det första steget mot ett renare och ljusare utrymme.