Vad innebär en storstädning

Storstädning: Pris, Tid och Metoder – Allt du behöver veta!

Storstädning – en tjänst som går längre än vanlig damning och dammsugning och förvandlar ditt hem till en oas av renhet och lugn.

Tänk dig att öppna dörren till ett hem som skiner från hörn till hörn, där varje vrå och skrymsle är fritt från damm och smuts. Ett hem där luften är frisk och ytorna skiner, vilket skapar en välkomnande atmosfär för familj och vänner.

I den här artikeln ska vi titta närmare på checklistan för storstädning och kostnaden för sådana tjänster. Så låt oss upptäcka hur professionell storstädning kan höja ditt hems renlighet och livskvalitet.

Vad innebär en storstädning?

Vad innebär en storstädning

Storstädning går längre än den regelbundna städning du gör i ditt hem. Det är en grundlig, detaljerad rengöringsprocess som riktar in sig på områden som ofta förbises i de dagliga rutinerna. Tänk på det som en omfattande hälsokontroll för ditt hus, där varje vrå och skrymsle får särskild uppmärksamhet.

Den här typen av städning innebär att man tar itu med lager av damm och smuts på svåråtkomliga ställen, djupt sittande fläckar och ansamlat skräp. Det handlar om att skapa en livsmiljö som inte bara är visuellt ren, utan även hygieniskt ren.

Till skillnad från standardrengöring, som kan innebära sopning, moppning och ytdamning, går storstädning djupare. Det inkluderar:

 • Högt och lågt: Rengör under möbler, ovanpå skåp och längs golvlister.
 • In och ut: Skrubba inuti ugnar, mikrovågsugnar och till och med kylskåp.
 • Detaljerad uppmärksamhet: Var särskilt uppmärksam på badrumskakel, duschmunstycken och foglinjer.
 • Behandling av textilier: Storstädning av mattor och klädsel för att avlägsna allergener och bakterier.

Vad innebär en Storstädning av hemmet?

En storstädning innebär att man städar hela hemmet mer grundligt än vanligt. Det innebär att man tar sig an alla ytor och vrår, även de som är svåråtkomliga eller som man inte brukar städa så ofta.

Det finns flera anledningar till att det är bra att storstäda. För det första gör det hemmet fräschare och mer trivsamt. För det andra kan det bidra till att minska risken för allergier och astma. För det tredje kan det vara ett bra sätt att förebygga ohyra, till exempel vägglöss.

Låt oss gå igenom denna omfattande checklista för storstädning.

 • Detaljerad skrubbning och sanering av varje rum.
 • Damma ytor och apparater, även de som ofta förbises, t.ex. ovansidan av skåp och under möbler.
 • Torka rent väggar, golvlister och fönsterbrädor.
 • Avfetta spisplattor, ugnar och frånluftsfläktar.
 • Töm och rengör skåp invändigt och utvändigt.
 • Avlägsna tvål och kalk från duschdörrar, kranar och duschmunstycken.
 • Desinficera toaletter, handfat och speglar.
 • Torka av och desinficera bakom toalettsitsen och inuti toalettstolen.
 • Dammsugning och moppning av alla golv.
 • Dammsugning under möbler och mattor.
 • Damma golvlister och väggar bakom möbler.
 • Damma alla hyllor och ta bort alla prydnadsföremål, böcker och foton.
 • Storstädning mattor och avlägsna allergener och dammkvalster.
 • Dammsug och punktrengör klädsel.
 • Byt luftfilter och rengör ventilationsöppningar.

Det finns några saker du kan göra för att underlätta storstädningen. Ett tips är att dela upp städningen i mindre steg. Ett annat tips är att anlita en städfirma.

Hur utför Professionella Städare en Storstädning?

När det gäller djuprengöring har städföretag en oöverträffad nivå av noggrannhet och expertis. Processen är omfattande och lämnar ingen vrå eller skrymsle orörd.

Här får du en inblick i hur professionella utför en storstädning:

Anpassad rengöringsstrategi

Processen inleds med en detaljerad bedömning av fastigheten. Våra experter förstår att varje hem har sina egna särdrag och utmaningar.

De identifierar områden med mycket trafik, känsliga ytor och specifika preferenser hos husägaren. Denna inledande utvärdering ligger till grund för en skräddarsydd rengöringsstrategi, vilket säkerställer att tjänsten är anpassad till hemmets unika behov.

Toppmodern utrustning och teknik

Professionella städare är utrustade med avancerade rengöringsverktyg och tekniker som går utöver vad som är möjligt med vanlig städutrustning för hushåll.

Från kraftfulla dammsugare med HEPA-filter till ångrengöringsmaskiner använder de teknik som effektivt avlägsnar smuts, damm och allergener. Dessa verktyg är särskilt effektiva för storstädning av mattor, klädsel och andra tygytor.

Expertutbildad personal

En stor skillnad i professionell städning ligger i personalens expertis. Professionella städare är utbildade i en mängd olika rengöringsmetoder och förstår de bästa metoderna för olika typer av ytor och material.

Deras utbildning omfattar säker och effektiv användning av rengöringsprodukter, vilket säkerställer att de ger en storstädning utan att skada känsliga material.

Miljövänliga och säkra rengöringsprodukter

Medvetna om sin miljöpåverkan och sina kunders hälsa använder yrkesverksamma som Paulz Städ AB miljövänliga och giftfria rengöringsprodukter.

Dessa produkter är effektiva när det gäller sanering och rengöring utan att lämna skadliga rester. Detta tillvägagångssätt är viktigt för hem med barn, husdjur eller personer med allergier.

Omfattande rengöringstäckning

Professionell storstädning täcker alla aspekter av ett hem. Detta inkluderar dammning och rengöring av alla ytor, från takfläktar till golvbrädor.

Uppmärksamhet ägnas åt ofta försummade områden som under möblerna, bakom apparater och inuti skåp. Kök och badrum får särskild uppmärksamhet, med fokus på sanering och borttagning av smuts och kalkavlagringar.

Fokusera på ytor som ofta berörs

Med tanke på hur viktigt det är med hygien ägnar personalen extra uppmärksamhet åt ytor som ofta berörs, t.ex. dörrhandtag, strömbrytare och reglage till vitvaror.

Dessa områden rengörs och desinficeras noggrant för att minimera risken för överföring av bakterier.

Kvalitetssäkring och nöjda kunder

Slutligen är kvalitetssäkring ett kännetecken för professionell städning. Efter rengöringen gör städpersonalen ofta en grundlig genomgång för att säkerställa att varje område uppfyller deras höga krav.

Kundnöjdhet är av största vikt, och många tjänster erbjuder en nöjdhetsgaranti som säkerställer att eventuella förbisedda områden åtgärdas omedelbart.

Hur lång tid tar en Storstädning?

En storstädning tar vanligtvis mellan 3-5 timmar, beroende på fastighetens storlek.

En storstädning av en lägenhet på 50 kvadratmeter tar vanligtvis mellan 3 och 5 timmar. Om fönsterputsning ingår tar det ytterligare 1-2 timmar. En storstädning av en villa på 100 kvadratmeter tar vanligtvis mellan 6 och 8 timmar. Om fönsterputsning ingår tar det ytterligare 2-3 timmar.

Typiska tidsfrister

 • Små lägenheter (1-2 sovrum): 3-5 timmar
 • Medelstora hus (3 sovrum): 4-6 timmar
 • Större fastigheter: 6-8 timmar eller mer

Ovanstående faktorer ger en allmän ram, men varje hem är unikt. Vi rekommenderar en inledande konsultation för att bedöma dina specifika behov och ge en mer exakt tidsuppskattning.

Hur mycket kostar en Storstädning?

Kostnaden för en storstädning påverkas av flera faktorer, så att du bara betalar för det du behöver. Här är några av de faktorer som påverkar den totala kostnaden för en storstädning:

Genomsnittligt prisintervall

 • Små lägenheter kan börja från 1,500 SEK.
 • Medelstora hus (3 sovrum) kostar vanligtvis mellan 2,000 SEK och 3, 500 SEK.
 • Större fastigheter kan förvänta sig högre priser, vilket återspeglar den ökade omfattningen av arbetet.

kostar storstädning per timme

Timkostnaden för storstädning varierar och påverkas av flera hemspecifika faktorer. I genomsnitt kan boende förvänta sig ett timpris på cirka 500-700 SEK. Detta intervall är en uppskattning, med faktiska kostnader som påverkas av olika faktorer.

Paulz Städ AB Storstädning

Kontakta oss idag för att uppleva den förvandlande effekten av professionell storstädning i ditt hem. Vårt team, utrustat med de bästa verktygen och miljövänliga produkter, är redo att ge ditt hem en ny nivå av renhet och komfort.

Kontakta Paulz Städ AB för att diskutera ditt hems specifika behov och för att få veta mer om våra konkurrenskraftiga priser och exceptionella service.