Rengöring av hemmet på sommaren Tips

Fullständig Checklista för Sommarrengöring

Det finns inget bättre sätt att börja än att öppna fönstren och släppa in den friska sommarluften. Ta bort tunga gardiner och låt ljuset flöda in. Det kommer att göra ditt hem mer inbjudande och fräscht.

En annan viktig del av sommarstädningen är att städa utomhus, t.ex. uteplatsen eller balkongen. Ta bort eventuella möbler och rengör golvet. Ta bort löv och smuts från blomkrukor och dekorera med nya, fräscha växter.

Hemstädning på Sommaren Checklista

Sommaren handlar om friluftsliv, bad i poolen, camping, fyrverkerier, bilresor och solbränna. Men sommaren är också en tid för att städa och hålla en fräsch miljö. Det finns fortfarande en hel del att städa eftersom svett, damm och insekter kan förstöra husets prydlighet.

Så vilka områden ska man fokusera på när man tänker på städning på sommaren? Oroa dig inte! Vår detaljerade checklista för sommarstädning hjälper dig med detta. Ta en titt!

Rengöring av badrum

Att städa badrummet kan vara en utmaning, men att hålla det rent och fräscht är avgörande för att förhindra spridning av bakterier och obehagliga lukter. Här är några tips för att förenkla och effektivisera sommarens städrutiner i badrummet:

 • Ta bort allt från badrumshyllor och diskar

Ta först bort allt från hyllor och diskar. Detta inkluderar handdukar, tvålar, schampon och andra produkter. Genom att ta bort allt kan du rengöra alla ytor noggrant samtidigt som du organiserar och rensar ut gamla produkter som du inte längre använder.

 • Rengör badkar och duschkabinen

Badkar och duschkabinen är platser där smuts och bakterier lätt kan samlas. För att göra dem rena, använd en skurborste och en rengöringsmedel. Skrubba ytan noggrant och skölj sedan av med vatten. För extra fräschhet kan du tillsätta några droppar av ditt favoritdoftande olja till vattnet.

 • Tvätta toalettstolen och området runt omkring

Toalettstolen är en av de mest använda och smutsiga föremålen i badrummet. Använd en toaborste och ett kraftfullt rengöringsmedel för att skrubba stolskålen och området runt omkring. Glöm inte att rengöra handfatet och spegeln med en mild rengöringsmedel för att få en glänsande yta.

 • Rensa avloppet

En vanlig orsak till dålig lukt i badrummet är stopp i avloppet. För att undvika detta, använd en avloppsrensare för att rensa ut alla stopp i rören. Detta kommer också att förbättra vattenflödet i badrummet och minska risken för vattenskador.

 • Rensa hyllorna

Sommarstädningen är ett perfekt tillfälle att organisera och rensa ut gamla produkter som du inte längre använder. Släng utgångna produkter och skänk bort produkter som du inte längre behöver. Det gör det lättare för dig att hålla ditt badrum rent och organiserat under sommaren.

Rengöring av kök på sommaren

Att städa köket under sommaren är avgörande för att bibehålla en fräsch och hygienisk miljö i värmen. Börja med att plocka bort alla onödiga föremål från köksbänken och rengör den noggrant. Se också till att alla tallrikar, bestick och glas diskas noggrant. Torka av hyllor och skåp för att eliminera damm och bibehålla ett rent utseende.

 1. Rengör ugn och spis: Eftersom både ugnen och spisen används ofta under vintern kan de bli smutsiga. Använd ugnsspray eller något annat lämpligt rengöringsmedel för att få bort matrester och fett.
 2. Ta hand om köksredskapen: Se till att alla knivar, kastruller och stekpannor är ordentligt rengjorda och torkade innan du ställer tillbaka dem i skåpen.
 3. Städa upp och rengör kylskåpet: Ta bort all gammal mat, kolla efter utgångna varor och torka av hyllor och lådor för att få ett fräscht och organiserat kylskåp.

Städning av sovrum på sommaren

Att städa sovrummet är ett viktigt steg för att göra sig redo för sommarsäsongen. Börja med att ta bort de tunga vintergardinerna och ersätt dem med lättare sommargardiner. Välj material som släpper igenom mycket ljus och luft, vilket ger en uppfriskande atmosfär.

 1. Glöm inte att tvätta sängkläderna och fluffa upp kuddar och täcken för att avlägsna damm och eventuella allergener.
 2. Slutligen, ta en titt på din garderob och rensa ut allt du inte längre använder.

Rengöring av bostadsutrymmen

 • Rensa ut onödiga saker: gå igenom saker som inte använts på länge och bestäm om de ska doneras, säljas eller kastas. Det kan omfatta kläder, möbler eller köksredskap.
 • Dammtorka alla ytor: börja från toppen av rummet och arbeta dig neråt. Ta bort spindelväv från hörnen, damma av lampor och hyllor och torka av alla ytor med en fuktig trasa.
 • Rengör fönstren: använd en fönstertvätt och en mikrofiberduk för att få bort smuts och damm efter vintern.
 • Ta hand om golven: dammsug eller moppa dem noggrant för att ta bort damm och smuts. Skaka även ur mattor ordentligt om du har sådana.
 • Organisera garderober och skåp: städa och förvara vinterkläder och accessoarer på ett säkert och rent ställe för att göra plats för sommarkläder och annan utrustning.

Rengöring utomhus

Sommarstädning är ett viktigt steg för att hålla ditt utomhusområde rent, organiserat och hälsosamt under varma månader. Här är en enkel checklist för att hjälpa dig med att planera din sommarstädning utomhus:

Ta hand om trädgården:

 • Klipp gräset och trimma kanterna.
 • Ta bort ogräs och skapa nya planteringsområden.
 • Plantera blommor eller grönsaker i krukor eller trädgårdsbäddar.

Rensa uteplatsen eller balkongen:

 • Ta bort gamla möbler och föremål som inte längre används.
 • Rengör och skrubba ytan på uteplatsen eller balkongen.
 • Dekorera med kuddar, ljus och blommor för att skapa en avkopplande atmosfär.

Rengör grillen:

 • Rengör grillgallret noggrant för att ta bort matrester och smuts.
 • Skrubba insidan av grillen för att ta bort fett och rester.
 • Byt ut gamla gasbehållare eller briketter.

Ta hand om poolen eller jacuzzin:

 • Kontrollera och justera pH-balansen i vattnet.
 • Rengör filtren och pumpen.
 • Skrubba botten och väggarna på poolen eller jacuzzin för att ta bort smuts och alger.

Organisera förrådet:

 • Rensa ut onödiga föremål och sortera in allt i kategorier.
 • Skapa tydliga etiketter för att hitta saker enkelt.
 • Använd förvaringslådor och hyllor för att hålla allt organiserat.

Kontrollera säkerheten:

 • Kontrollera att trappor och balkongräcken är säkra.
 • Byt ut trasiga ljusarmaturer eller ledningar.
 • Kontrollera att brandlarm och utomhusbelysning fungerar ordentligt.

Genom att följa denna enkla checklist för sommarstädning kan du se till att ditt utomhusområde är rent, organiserat och säkert för dig och din familj att njuta av under hela sommaren!

Vi har en separat artikel om checklista hemstädning av hus där du kan hitta de nödvändiga detaljerna. Läs här!

Saker Som Du Bör Rengöra Den Här Säsongen

Förutom denna städning av hus på sommaren finns det några saker som du måste fokusera på under det varma vädret. Här är följande:

 • Avfrostning Och Rengöring Av Frysen

Ta ut all gammal mat och släng den. En isfylld frys förbrukar mer el och håller inte maten lika kall. Dessutom kan den få maten att luktar illa. Stäng av frysen, öppna dörren och låt den nedersta lådan samla upp smältvatten. Det är en bra idé att ställa en kastrull med varmt vatten bredvid isen så att den smälter snabbare. Undvik att bryta eller hugga av isen eftersom det kan skada frysen.

 • Tvätta Och Ventilera Allt Sängkläder

Förutom att tvätta lakan och kuddfodral måste man tänka på kuddar, madrasser och filtar. Torktumla och ventilera dessa sängkläder regelbundet för att göra ditt hem fräscht och snyggt.

 • Rengöring Av Fönster

När du dammar av huset bör du tänka på att rengöra och tvätta fönstren både på insidan och utsidan. Glöm dock inte att tvätta mellan fönstren. För mer information om Fönsterputsning i Östersund kan du kontakta våra proffs.

 • Rengör Grillen

Olika tekniker kan användas för att uppnå bästa möjliga resultat. En överraskande metod är att använda cola. Blötlägg grillen över natten i en behållare eller balja fylld med läsk. Skrubba grillen med hjälp av en aluminiumkula.

 • Damma Och Torka Dina Lister Med Fukt

Det finns många ställen som kan glömmas bort under den mindre grundläggande veckostädningen, t.ex. dörrkarmar, handtag, skåptak osv. Så fokusera på dessa delar och ge dem en grundlig rengöring.

 • Dammsug Dina Mattor

Om du dammsuger och skakar av dina mattor ordentligt tar du bort dammpartiklar, spill och skräp från dem. Att rengöra mattan själv eller lämna den i en tvättstuga kan vara det bästa alternativet om den är mycket smutsig. Har du en rödvinsfläck? Läs den här artikeln.

Tips För Städning I Hemmet Under Sommaren

När det varma vädret närmar sig behöver vissa hushållssysslor uppmärksammas. Städning tar dock oftast tid. Därför måste du känna till några tidsbesparande tips. Så vi slutför sommarhus städningen på några timmar och du kan spara mycket pengar som resultat. Här är några tips som du måste tänka på innan du anlitar en städfirma östersund:

 • Häll kokande vatten i avloppet och avfallskvarnen för att hålla dem fria från bakterier under sommarsäsongen. Du kan också blanda bakpulver och vit vinäger för effektiva resultat.
 • Kontrollera om det finns läckor, oavsett om det är AC-enheten eller utomhus slangen. Annars kommer det att öka din vattenräkning. Det kan leda till att mögel växer och till oönskade vattenpölar i närheten av husets grund. Så åtgärda läckor så snart som möjligt genom att dra åt alla lösa beslag, ventiler eller slangfästen.
 • Det bästa sättet att minska allergenerna är att använda en torrborste för att ta bort pollen och djurhår innan du låter en städfirma komma hem till dig.
 • Rengör och vänd takfläktens blad varje sommar för att förhindra att de snurrar planlöst och sprider smuts och pollen i hela hemmet. Genom att vrida bladen moturs kommer fläkten att föra ner kall luft i stället för varm luft.
 • Köp några billiga kvastar och sopborstar till verandan, uteplatsen och däcket. Du kan använda dem för att rengöra alla fönster behandlingar, skärmar, räcken, tak, fönsterlådor osv.
 • Investera i en ny duschdraperiinfoderväv för sommaren och tvätta den sedan i tvättmaskinen i en kall, skonsam tvättcykel med 1/4 kopp vit vinäger. På så sätt bildas inte mögel på duschdraperiet under de fuktiga, varmare månaderna.
 • Håll grillgallret fräscht mellan användningarna genom att ge det en exfolierande spabehandling.

Vi förstår våra kunders behov. Det är därför vi erbjuder effektiva sommarstädning tjänster i Sverige för bostadsfastigheter. Kontakta oss idag för mer information!

Paulz Städ AB – Städföretag

Vi på Paulz Städ AB kan göra din vardag enklare genom våra olika tjänster: hemstädning, kontorsstädning, fönsterputs, mattstädning, flyttstädning och avfallshantering. Dessutom erbjuder vi även flytt- och packningstjänster tillsammans med vårt partnerföretag OLP one love production AB.