Budget för Flyttning av Hemmet

Flyttbudget – Hur Man Kan Minska Flyttkostnaderna?

När du ska ta nästa steg i din karriär kan det vara nödvändigt att flytta. Du kanske överväger att flytta kontoret/hemmet om du hoppas på en nystart i ditt liv eller om du helt enkelt vill byta miljö.

Det finns dock kostnader förknippade med att flytta ett företag som sträcker sig långt bortom att flytta möbler, filer och utrustning. När du flyttar till en nybyggd byggnad kommer du att få kostnader som börjar före flyttdagen och fortsätter när du väl har installerat dig. Glöm därför inte att beräkna alla dina flyttkostnader genom att inkludera dina utgifter före flytten och kostnaderna för att meddela din flytt efter att du har flyttat.

Att anlita ett välrenommerat och licensierat flyttföretag är ett pålitligt val för att hantera en sådan uppgift. En sådan pålitlig organisation som Paulz Städ AB kommer inte bara att tillhandahålla högkvalitativa flyttjänster utan också erbjuda flyttjänster till ett konkurrenskraftigt pris.

Så hur kan vi fastställa en uppskattning av kostnaden för flyttning av hemmet?

I följande guide beskriver vi flyttbudgeten i detalj, så att du enkelt kan få flyttjänster till det bästa och mest förmånliga priset.

 

Saker att Tänka på när man Planerar för en Flyttbudget

Det är dyrt att flytta ett hus. Det är därför det är nödvändigt att skapa en flyttbudget för att påbörja processen. Om man inte förbereder allt i förväg kan det leda till oväntade utgifter och kostnader. Men om du slår dig till ro med vad du kan förvänta dig att spendera pengar på innan, kan du lätt komma igång med din flytt.

Det första steget i att upprätta en flyttbudget är att göra en lista över vilka kostnader som ska ingå i budgeten. Kostnaden för att flytta ett hus beror på följande faktorer:

 • Flyttfirma

Du bör anlita en flyttfirma eller sköta flytten med hjälp av släktingar. Om du anlitar en flyttfirma Östersund lönar det sig att ta in flera offerter och jämföra priser och avtal. Detta hjälper dig att välja ett pålitligt företag som erbjuder högkvalitativ service till bästa pris.

 • Flyttning Rengöringen

Anlitar du professionella städtjänster för flyttstädning i Östersund eller gör du det själv? När du anlitar ett städföretag bör du få flera offerter och jämföra priser, villkor osv.

 • Flyttande Bil

Behöver du hjälp med transport? Normalt räcker det med ett körkort i klass B för att köra lätta lastbilar, men du kan behöva ett körkort i klass C om du behöver köra en större bil. Du måste jämföra priserna med olika hyresvärdar. Tänk på att det ofta är billigare att hyra en bil under veckan än under helgen.

 • Lagerhållning

Behöver du inte lagra allt i flytten, om inte allt utrymme tas upp i flytten? Jämför priser, avtal och offerter från olika lagerföretag.

 • Flyttlådor

Är det nödvändigt att köpa eller hyra flyttlådor, förpackningsmaterial, verktyg eller manipulering? Du kan hyra eller köpa lådor från flyttfirmor eller lagerföretag. Vissa tänker på byggvaruhus eller varuhus. När du väljer ett måste du jämföra priser och andra avtal, men glöm inte kvaliteten.

 • Nya Inköp

Kostnadsberäkningen för flyttning inkluderar även tillägg, t.ex. möbler eller andra viktiga föremål för hemmet. Du kan också låna eller köpa begagnade saker från butiker. Vid flyttbesiktningen kan skador som du har orsakat framkomma och du kan bli ersättningsskyldig för dessa.

Om du tittar på alla utgifter som kan uppstå under flytten har du en bra överblick över dina kostnader. På så sätt kan du enkelt prioritera. I vissa saker behöver du verkligen hjälp, medan vissa saker kan vara relativt lätta att göra själv och därmed onödiga att lägga pengar på.

 

Tips för att Minska Kostnaderna för Flyttning

De flesta flyttkostnader är uppskattade, så det kan vara svårt att skapa en exakt budget. För att bättre kunna beräkna den totala kostnaden bör du multiplicera summan med minst 5 % (exklusive eventuella flyttkostnader) som en buffert för oförutsedda utgifter. När du skapar din flyttbudget kan du överväga följande sätt att spara pengar och organisera din ekonomi:

 • Hyr en bil: När du anlitar ett flyttföretag måste du fundera på om du verkligen behöver professionell hjälp. Om du anlitar en flyttfirma endast på grund av transporten rekommenderar vi här att du hyr en bil istället. Det blir mycket billigare.
 • Förbered dig på det oväntade genom att ha en nödfond: Om du är förberedd på oväntade situationer när du flyttar kan du undvika många av de problem som en flytt medför.
 • Rengöring av handtag: Det är säkert den mest stressiga aktiviteten, men om du sköter städningen själv kan du spara kostnader. Det handlar bara om att bestämma sig och sedan städa i alla hörn och vrår.
 • Spara pengar för att finansiera din flytt. Överväg att hålla en loppmarknad för att bidra till din flyttbudget. Gratis kartonger kan finnas tillgängliga på lokala restauranger och butiker. Det kan finnas grannar som har överblivna flyttning av hushållsartiklar som de är villiga att ge bort.
 • Köp saker efter inflyttningen: Du måste först inreda och sedan bestämma vad som saknas. Innan du möblerar ditt nya hem eller kontor är det ibland svårt att få en uppfattning om vad som behövs. Om du behöver en soffa och andra större möbler innan du möblerar är det lätt att köpa för många saker till ett överkomligt pris.
 • Det är viktigt att hålla reda på dina dagliga utgifter. Om du förstår hur flytten påverkar din ekonomi kan du fatta ett mer välgrundat beslut.

 

Hur kan man Fastställa den totala Budgeten efter Flytten?

Att flytta med en budget gör upplevelsen mindre stressig. Kontrollera din budget allt eftersom flyttdatumet närmar sig för att se var du står när det gäller de slutliga kostnaderna. Din mall för flytt budget hjälper dig att undvika att bli överrumplad av dolda kostnader ju mer du uppskattar och inkluderar.

Som vi diskuterade ovan beror kostnadsberäkningen för flyttning av hemmet på olika faktorer, bland annat:

 • Lådor och förpackningsmaterial.
 • Hyra en flyttbil om du planerar att flytta själv.
 • Anlita professionella flyttfirmor.
 • Depositioner för hushålls avgifte om du hyr din nya bostad.
 • Återstående kostnader för el och vatten i din gamla bostad.
 • Uthyrning av förvaringsutrymme.
 • Professionell städning om du flyttar från en hyreslägenhet.
 • Kostnader för körning.
 • Flygbiljett om du flyttar långt bort, vilket innebär att du flyger istället för att köra bil.
 • Fraktkostnader (inklusive avgifter för transport av husdjur och bil).
 • Flyttförsäkring.
 • Säkerhetsgaranti för din nya lägenhet om du hyr.
 • Tillfälligt korttidsboende om du planerar att köpa.

Oavsett om du flyttar för första gången eller bara byter bostad är det bra att göra en flytt budget för att beräkna kostnaderna. Utgifterna är oftast högre än du hade tänkt dig eftersom du måste teckna nya abonnemang, köpa möbler och betala för själva flytten. Första gången du flyttar hemifrån är det här några saker som du kan behöva ta med i din budget.

 • Planering

Innan du flyttar rekommenderar vi att du sparar pengar för att lättare kunna hantera flytten av ditt hus. På så sätt känner du dig fri att köpa saker, t.ex. köksutrustning. Oförutsedda situationer kan knacka på dörren när som helst. Se därför till att du alltid har en extra summa om något oväntat inträffar. Ett bra knep är att spara 10% av din inkomst varje månad.

 • Flyttning

Det kan vara dyrt att flytta. Du kan dock minska kostnaderna genom att sköta flytten själv i stället för att anlita en flyttfirma. Men du behöver fortfarande pengar till bensin oavsett om du hyr en lastbil eller släpvagn. Tänk dessutom på andra små utgifter under en flyttdag, till exempel mat och dryck.

 • Avtal

När du planerar en flytt för första gången kanske du inte känner till vissa utgifter. Bland dessa finns el, bredband, tv och telefon. avtal och rådgör med olika företag för att hitta de bästa erbjudandena.

 • Inredning

När du gör en budget tar du inte bara hänsyn till stora utgifter som säng, bord och soffa, utan även till små saker som lampor, köksutrustning, handdukar och lakan. Du kan få dem till lägsta pris om du köper dem begagnade. Bland annat säljer många nätbutiker begagnade möbler som ofta har ett bra urval av produkter.

 

Paulz Städ – Få Gratis Konsultation från Våra Proffs!

Planerar du att flytta snart? Våra fullständiga flyttjänster, som omfattar packning, flyttning och uppackning, uppfyller garanterat dina behov. Vår enkla strategi består av tre steg – tydliga offerter utan dolda avgifter, överkomliga priser, fullständig packnings- och uppackning tjänst samt en säker packnings- och flyttprocess.

Du kan lita på att våra flyttjänster i Östersund garanterar en problemfri flytt. Dessutom erbjuder vi våra kunder flyttstädning i hemmet. Med vår hjälp behöver du inte göra oändliga resor till affären för att köpa lådor, packtejp, papper och bubbelplast. Med oss får du allt du behöver för att flytta, inklusive leverans artiklar som möbler och extra klädsel.