Hur hanterar du flyttkaos

Minimera Flyttkaoset Med Dessa Enkla Strategier

Att flytta till ett nytt hem är spännande, eller hur?

Men samtidigt kan detta bli en stressig stund när du inser att det finns mycket att göra, från packning till märkning av lådor, från städning till lastning och från transport till lossning. Alla som har fastnat i denna packningsstress förstår hur svårt och tidskrävande det kan göra din kommande flytt.

Innan du packar dina saker är det därför viktigt att känna till de grundläggande packningsreglerna för att undvika den stress och förvirring som vanligtvis uppstår under en stor flytt.

Och för att slippa hektiska situationer som att hantera eller plocka upp en stor mängd känsliga lådor och saker föreslår vi att du anlitar yrkesmän som Paulz Städtjänster för både flyttjänster för bostäder och kommersiella förpackningar. Nu behöver du inte oroa dig för att packa dina väsentligheter eftersom vi är lokala pålitliga leverantörer av flyttjänster i Östersund, Åre och Krokom.

Så hur kan vi minska ditt flyttkaos?

I följande guide nämner vi en steg-för-steg-guide för att undvika flyttkaos och hur våra professionella flyttfirmor hjälper till med detta. Låt oss ta en titt!

Steg-för-steg-guide För Att Undvika Flyttkaos

Att flytta kräver både tid och ansträngning. Om man inte ger tillräckligt med tid för förberedelser och planering kan det leda till många olyckor. Här är följande smarta tips med en ultimat checklista för flyttning som förbereder dig varje gång när du planerar att flytta.

Förbereda Och Planera

Innan man börjar flytta och packa måste man planera och förbereda sig ordentligt för flytten. Kolla din kalender och ta en ledig dag för att organisera och packa dina hushållstillbehör. Om du i så fall pratar med proffs kommer det att göra din flyttprocess enkel eftersom de tar hand om varje enskilt steg, från packning till städning, transport, lastning och mycket mer.

Gör därför i förväg en lista över flyttsaker som du behöver i ditt nya hem. I allmänhet har flyttproffsen kartonger och material för att transportera sakerna på ett säkert sätt.

Välj Det Bästa Flyttdatumet

Det finns många saker att tänka på när man planerar en flytt. En av dem är att välja ett lämpligt datum för att förbereda sig i förväg, bland annat genom att packa, städa och annat.

Glöm inte att kontrollera ditt arbetsschema om dina barn går i skolan och om du har kontorsarbete, eller om din flyttfirma är tillgänglig för det önskade flyttdatumet. Om du bor i en hyreslägenhet ska du se till att du har fullgjort alla dina tunga straffavgifter.

Gör en Checklista För Flytten

En felaktig hantering av checklistan för flytten kan skapa mycket stress i samband med flytten. En checklista för flyttning kan hjälpa till att bringa ordning i flyttkaoset. Om du delar upp hela projektet i hanterbara steg kan du göra det mer realistiskt. Varje gång du checkar av något kommer du att känna en känsla av att ha uppnått något.

Flytttips och checklistor kan skilja sig åt, men nästan alla innehåller några grundläggande element, t.ex:

 • Du måste ha tillräckligt med kartonger, förpackningsmaterial och andra förvaringsartiklar för att packa dina tillhörigheter.
 • Det kan hända att du måste betala en handpenning eller en säkerhetsdeposition.
 • Skapa en resplan som innehåller de bästa rutterna, eventuella stopp längs vägen och hur många resor du måste göra.
 • Börja packa helst minst några veckor före flyttdagen.
 • Om du minskar eller ökar din storlek kan du lägga in eller ta ut saker i lager.

Vad behöver du packa? Följ vår guide till checklistan för flytt!

Säg Adjö Till Oönskade Och Oanvända Föremål

Det är förståeligt att det är spännande att återupptäcka gamla skatter, men en flytt är det perfekta tillfället att göra sig av med allt du inte har använt på flera år. Du kan skicka gamla möbler till återvinning eller du kan donera eller sälja dem. Att packa mindre är ett bra sätt att lätta på flyttarbetet genom att minska antalet föremål som du måste packa. Färre saker innebär mindre arbete, så se till att du har en minimal mängd.

Du måste separera de saker som du använder från de saker som du inte längre behöver, vill ha eller använder. Du kan sälja dem eller donera dem – beroende på vad som passar dig bäst. På så sätt behöver du inte ta med dig onödiga saker till ditt nya flytthus. Kläder eller föremål som är söta men som inte har burits eller använts under de senaste sex eller tolv månaderna. Det är dags att sälja ut dem. Att göra sig av med onödiga saker innan du packar gör flyttprocessen lättare.

Ta Isär Dina Möbler

När det gäller att få in möbler genom dörren är storlek och manövrerbarhet ofta ett problem. Trots att det är praktiskt att förvara möblerna monterade för framtida användning kan det vara svårt att flytta skrymmande föremål utan att orsaka stora skador på hemmet. Därför rekommenderar vi här att du tar isär möblerna för att bekvämt kunna föra dem genom dörren innan du flyttar dem.

Packa Alla Föremål Enligt Kategorier

Om du vill hålla saker och ting specifika kan du överväga att packa föremål i underkategorier i stället för att packa lådor per rum. Även om båda dessa metoder är effektiva är det effektivare att underkategorisera och märka varje låda med husets rum.

Använd till exempel mer specifika etiketter för dina lådor, till exempel “Glasvaror – kök”, än bara “kök”. Detta hjälper dig att hålla dig organiserad och gör det lättare att öppna dina lådor igen.

Märk Lådorna Noggrant Och Håll Koll På Dem

När du hittar en låda ska du inte bara stoppa allt i den. Du kan göra hela processen mycket enklare genom att organisera dina lådor efter rum och funktion:

 • Placera några lådor i varje rum och börja fylla dem med dina nyorganiserade ägodelar. Lägg alla ömtåliga föremål åt sidan.
 • Du bör förvara ömtåliga föremål separat från resten. Se till att du packar in dem i skyddande material, t.ex. skum eller bubbelplast, så att de förblir säkra.
 • Undvik att fylla dina lådor för mycket. Se till att fördela dem jämnt. I slutändan kommer du att ha fler lådor, men de blir lättare och lättare att hantera. På så sätt kan du undvika att tappa saker, skada dem och bryta dem.

När du har packat dina saker ska du märka lådorna och förpackningsmaterialet. Du kan använda färgade etiketter, färgat bläck eller färgad tejp. Se till att märket på rätt sätt anger vilket rum de hör till.

Att Rensa Upp I Hemmet

Det kan vara en bra idé att börja rensa ditt hem långt innan du plockar fram lådorna, i stället för att vänta till flyttdagen. När du har ont om tid kan detta underlätta packningen och förhindra att du stressar över vad du ska behålla och vad du ska kasta. Du kan börja göra dagliga förändringar en månad eller två innan du flyttar som kommer att vara till stor hjälp när det är dags att börja packa. För att förbereda dig inför din långväga flytt bör du börja rensa, ge bort saker du inte längre vill ha och till och med hålla en loppmarknad.

För att rensa ditt hem under flytten kan du anlita vår flyttstädning. Dessutom erbjuder vårt flyttföretag Paulz Städtjänster även tjänster som hemstädning, företagsstädning, möbelstädning, soffstädning, hallstädning, mattstädning samt återvinnings- och avfallshanteringstjänster.

Granska Alla Avtal

Innan du flyttar får du inte glömma att gå igenom alla avtal som ska ändras och flyttas, till exempel:

 • Byt elavtal
 • Tidsplan för installation av bredband och tv
 • När du flyttar, använd inte det garage/parkeringsplats som du har utan ordna en i det nya hemmet.
 • Glöm inte att uppdatera din adress på skattekontoret, förskolan, din arbetsplats osv.

I de flesta fall glömmer husägare att uppdatera sin adress en vecka innan de flyttar. Problemet kan uppstå om du ofta får post och paket. Se till att uppdatera din adress för att undvika att missa viktig post eller försändelser.

Gör en Sista Kontroll

När hemmet är tomt och ordentligt rengjort är det dags att göra en sista kontroll. Kontrollera att:

 • Alla fönster är stängda.
 • Det finns inga viktiga föremål kvar.
 • Du har redan gett mig nycklarna.
 • Alla dörrar är låsta och stängda på rätt sätt.
 • Strömbrytare, lampor, fläktar, luftkonditionering och andra element är avstängda.

Om du gör en sista runda runt huset kan du undvika stress i samband med flytten.

Var Försiktig När Du Transporterar Dina Föremål

När du flyttar lådor måste du vara försiktig så att du inte tappar dem när du bär dem till flyttbilen, och du bör inte placera tunga lådor ovanpå ömtåliga lådor. Om du organiserar dina lådor när du placerar dem i skåpbilen kommer det att gå mycket smidigare.

 • Du bör placera tyngre lådor längst ner i lådan och ömtåliga föremål högst upp.
 • Se till att alla föremål är väl fastsatta i lastbilens bakre del så att de inte kan flyttas. På så sätt undviker du skador.
 • När det är möjligt kan du försöka organisera allting per rum. Att ha allt på ett ställe gör det lättare att flytta.

En professionell flyttfirma håller alltid ett öga på dina lådor och förpackningsartiklar, så att du inte förlorar något värdefullt!

Ankomst och organisation

Flyttdagen blir inte kaotisk om du planerar och organiserar allt från början. De saker som du inte längre behöver kan antingen lagras eller återvinnas om du inte har plats.

För bortskaffande och återvinning av avfall ((som möbler, elektroniska apparater och trädgårdsavfall) kan du vända dig till våra proffs på Paulz Städtjänster Du kan göra dig av med gamla möbler, gamla apparater, gamla utställningar och så vidare. Om du vill återvinna de gamla möblerna på ditt kontor är våra avfallshanteringstjänster den bästa lösningen för dig. Vi erbjuder våra tjänster i städer i Sverige, till exempel Östersund, Åre, Krokom och andra närliggande områden.

Även om ditt nya hem kan ordnas på samma sätt som ditt gamla, prova nya kombinationer och upplägg.

Hur Anlitar Man en Professionell Flyttfirma I Östersund?

Du kanske planerar att flytta till en annan stad, ort eller ett annat land. Men du är inte säker på vem du ska be om hjälp med eftersom det finns tusentals flyttfirmor och packare över hela Sverige som lovar att erbjuda högkvalitativa tjänster.

Låt oss hjälpa dig att hitta en professionell flyttfirma i Östersund, Åre och Krokom. När du anlitar flyttfirmor ska du ta hänsyn till följande faktorer. Detta kommer att hjälpa dig att anlita en professionell flyttfirma i Östersund.

Få rekommendationer från vänner och familjemedlemmar som har använt sig av lokala flyttfirmor.

Se till att kontrollera deras recensioner på nätet.
Jämför kostnaderna och paketen för flyttjänsterna.
Ta reda på för- och nackdelar med varje flyttfirma och jämför dem med varandra.

Få Hjälp Med Att Packa, Lasta Och Lossa!

Att titta på flyttfirmor kan få dig att känna dig riktigt överväldigad, oavsett om du ska flytta över hela Sverige eller över Östersund, Åre eller Krokom.

Men inte längre.

Oavsett om du flyttar lokalt i Sverige eller över hela landet är Paulz Städtjänster ett ledande och pålitligt företag som alltid hjälper till med smidiga packningsprocesser. Vårt team har expertisen som gör flytten lättare för din rygg och din plånbok.

De flytthjälpare som du ser på Paulz Städ AB packar, flyttar, lastar, lossar och packar upp. Vi ger även en tydlig kostnadsberäkning utan dolda avgifter och erbjuder fullständiga packnings-/utpackningstjänster till ett överkomligt pris. Vi lovar att leverera säker packning och flytt utan skador. Bortsett från detta är vårt team också utrustat med flyttstädningstjänster om du vill rensa ditt hus från proffs.

Här är våra följande typer av flyttjänster:

 • Professionella förpackningstjänster
 • Flyttning av kontor/företag
 • Internationella flyttjänster
 • Demontering av möbler
 • Transport av ägodelar
 • Flyttning mellan olika städer/landsting och långväga flyttning
 • Lastning och lossning
 • Uppackning av artiklar

Låt Oss Ta Kontakt Med Våra Flyttfirmor!

När du har flera tunga och skrymmande saker att packa kan en flytt bli stressig.

Men om du har en ordentlig packningsplan innan du börjar flytta kan du göra hela processen mycket enklare och smidigare. Vi rekommenderar därför att du förbereder dig i förväg för packnings- och flyttprocessen. Du måste ha en välplanerad strategi för packning och flyttning.

Om du behöver hjälp med packning, flyttning, lastning, transport eller uppackning kan du kontakta oss redan i dag och ta del av våra professionella flyttjänster! Vårt team av professionella flyttare kan förenkla din flyttprocess och ge dig sinnesro.