Bästa sättet att ta bort tuggummi från mattan

Bästa Sättet Att Ta Bort Tuggummi Från Mattan

Av allt i hemmet är mattrengöring det svåraste. Om det finns tuggummi på mattan ser den smutsig ut. Mattornas mjuka fibrer kan inte motstå den stretchiga konsistensen av tuggummi. Om du försöker dra bort ett tuggummi från mattan med handen kommer det bara att sträcka sig och gå sönder och lämna en ful bit klibbiga rester efter sig.

I det här inlägget diskuterar vi metoderna för att ta bort tuggummi från mattor så att du kan behålla blanka mattor.

Tips för att ta bort tuggummi från mattan

Med barn i huset kan du ofta stöta på en udda situation där du ser tuggummi deponerat på din kostsamma matta. Inte få panik, inga bekymmer, det är möjligt att rengöra tuggummi. Låt oss lära känna några av tipsen för att ta bort tuggummi från mattan.

Bästa Sättet Att Ta Bort Tuggummi Från Mattan

Du kanske tänker på hur du kan bli av med tuggummi från mattan och behålla samma glans och utseende på mattan. Tja, för att ta bort tandköttet finns det flera metoder. Här diskuteras de tre bästa metoderna:

Is Metoden

Isbitar är det bästa sättet att ta bort tuggummi från mattan. Dessutom är det lätt tillgängligt i huset.

Metod:

 1. Lägg 4-5 isbitar i en plastpåse och lägg den på tandköttet. Om du kan få händerna på en bit torris, använd den för att få tandköttet att frysa extra snabbt.
 2. När tandköttet har frusit fast, skrapa det försiktigt av mattan med en kniv. Tandköttet går sönder i små bitar när du går. Ta bort dem och fortsätt. Kyl ner tuggummit med mer is och skrapa bort tills allt är borta.
 3. Gör en lösning av tvål och en droppe vit vinäger. Doppa en ren trasa i lösningen och skrubba den kvarvarande fläcken.
 4. Torka torrt med en handduk. Gå inte på mattan innan den är torr.

Hårtorkmetoden

Hårtork kan smälta det klibbiga tuggummiet och sedan kan du enkelt suga med rengöringsmedlet eller borsten.

Metod:

 1. Slå på hårtorken och rikta den direkt mot fläcken.
 2. Var försiktig så att du inte smälter mattan (om tyget är ull eller syntet).
 3. När tandköttet börjar smälta, skrapa upp det med en plastpåse. Med lite tur fastnar tandköttet i plasten.
 4. Upprepa tills fläcken är borta.

Oljemetoden

Olja minskar tandköttets klibbighet och detta kan vara en mycket användbar metod. Det enda problemet är att rengöra oljan från mattan när du har blivit av med tandköttet.

Metod:

 1. Lägg lite matolja som olivolja på en ren trasa och applicera den på tandköttet. Mätt tandköttet med olja genom att applicera olja med trasan om och om igen.
 2. Använd en kniv för att skrapa tuggummiet försiktigt av mattan. Skrapa i samma riktning varje gång och torka av knivbladet efter varje gång för att undvika att återställa tuggummit till mattan.
 3. Upprepa tills tandköttet är borta.
 4. För att bli av med oljefläck, rengör området med en lösning av diskmedel och vatten. Skrubba mattan med en ren trasa doppad i lösningen.
 5. Torka torrt med en handduk. Gå inte på mattan innan det är torrt.

Viktigt: Innan du använder någon av ovanstående metoder, se till att testa dem på en dold plats på mattan.

Hur väljer man ett professionellt företag för mattrengöring?

professionellt företag för mattrengöring

Alla gillar att bo i en hälsosam atmosfär, särskilt efter pandemin. En ren miljö håller människor lugna och trevliga. Dessutom måste ditt hus vara presentabelt.

Om du har husdjur och barn hemma blir det lite svårt att underhålla blanka mattor. Metoderna för att rengöra mattor med gummirester diskuteras redan. 

Men om du fortfarande känner att det behövs mer rengöring kan du ringa ett professionellt företag Östersund, Krokam & Åre för fläckborttagning från mattor.

Men innan du reser dig och ringer en mättekniker, här är några saker att tänka på:

 • Vet vilken typ av rengöring som krävs för din matta
 • Kontrollerar recensionerna och tillförlitligheten hos de listade företagen
 • Att ha konversationen för att kontrollera kompetens och erfarenhet av teamet som ska göra städjobbet
 • Kontrollera metoder och typer av rengöringsmaterial

Mun till mun är det bästa sättet att hitta ett bra företag. Vänner och familjemedlemmar är bra källor och om deras mattor ser bra ut är chansen stor att företaget de väljer är det bästa! Ordet mun till mun är också en bra plats att leta efter.

Att välja rätt städföretag kan vara svårt, men när valet väl är gjort kommer det att vara väl värt besväret. Mattorna kommer att ha ett fantastiskt utseende och återfå sin ursprungliga glans.

Här är goda nyheter för personer som bor i Östersund och närliggande områden att Paulz Städ AB mattorens tjänster i Östersund, Krokam & Åre bara är ett samtal från dig.

Vanliga frågor om borttagning av tuggummi från mattan

Fråga: Hur kan du ta bort gammalt svart tuggummi från mattan?

Oftast fungerar isningsmetoden. Det hjälper till att skapa ett fast tuggummi som är hårt och sprött. När det blir fast, skrapa bort fryst tuggummirester med en spackel eller smörkniv.

Fråga: Hur rengör du en ullmatta med tuggummi?

Du kan tillämpa någon av de tre metoderna som nämns ovan i bloggen. Du måste dock försöka ta bort den fasta återstoden med försiktig skrapning. Om det inte städas måste du ringa ett professionellt företag som Paulz Städ AB för rengöring.

Obs: Ullfiber är mjuk och tålbar.

Fråga: Vad kostar mattrengöring?

Mattrengöring bör vara förenad med hemstädning om du vill ha en prisvärd service. Men om det blir oundvikligt att få din matta rengjord, leta efter en byrå som har ett team av experter. Kostnaden beror på uppgiften.

Om du letar efter en vanlig mattrengöring kan du göra en online -uppskattning genom att besöka: paulz.se

F: Hur många gånger på ett år behöver du ringa ett professionellt företag för mattrengöring?

Det finns ingen fast varaktighet, det beror på ditt underhåll. Dessutom skulle det krävas professionell rengöring oftare att ha barn och husdjur hemma. I ett sådant scenario måste du kontakta en byrå som tillhandahåller återkommande tjänster till överkomliga priser.


Vidare läsning