Hur lång tid tar Flyttstädning

Hur lång tid tar en flyttstädning?

Hur lång tid flyttstädningen tar varierar beroende på flera faktorer. Till exempel kräver en liten lägenhet med ett sovrum vanligtvis cirka 2 till 4 timmar för att rengöra noggrant. Däremot kan ett större hem med flera sovrum och badrum behöva 4 till 7 timmar eller mer. Städtiden kan förlängas ytterligare om det finns mycket smuts eller om du behöver göra intensiva uppgifter som att rengöra mattor eller skrubba apparater som ugnar och kylskåp.

I det här blogginlägget undersöker vi vilka faktorer som påverkar längden på en flyttstädning och hur du kan hantera din flytt på ett effektivt sätt. Det handlar inte bara om att packa och transportera dina ägodelar; att se till att ditt gamla hem lämnas rent är en viktig del av processen.

Faktorer som påverkar tiden för flyttstädning

Om du anlitar en städfirma tar det vanligtvis en arbetsdag att städa upp efter en flytt i en lägenhet, och lite mer för en rymlig villa.

Å andra sidan, om du tar itu med städningen på egen hand och inte har mycket erfarenhet, kan det ta dig några timmar eller till och med ett par dagar.

Hur många timmar tar en flyttstädning?

Storleken och skicket på din fastighet är de viktigaste faktorerna. I genomsnitt tar en grundlig städning av en lägenhet av standardstorlek mellan 4 och 8 timmar. Att välja professionella städtjänster är ett smart val. Det garanterar inte bara en högkvalitativ städning utan sparar dig också dyrbar tid och energi, vilket gör din flyttupplevelse till en lek.

Vi har gjort lite hemläxa för att ge dig en grov uppfattning baserat på storleken på ditt hem. Här är en snabbguide:

  • För ett mindre hem, cirka 30 kvadratmeter stort, tar rengöringsprocessen vanligtvis mellan 2 och 3 timmar.
  • Om ditt hem är medelstort, cirka 50 kvadratmeter, kan du förvänta dig att rengöringen tar någonstans mellan 4 och 6 timmar.
  • För ett större utrymme, som ett hem på 70 kvadratmeter, kan rengöringen ta mellan 6 och 8 timmar.
  • Och för hem på cirka 100 kvadratmeter kan processen kräva 8 till 10 timmars arbete.
  • För de med lite mer utrymme, säg 150 kvadratmeter, räkna med att spendera cirka 10 till 12 timmar på att städa upp.
  • Ett större hem, mellan 150 och 200 kvadratmeter, kommer sannolikt att behöva cirka 12 till 14 timmars städning.
  • Och för hem som är större än 200 kvadratmeter kommer du förmodligen att behöva minst 15 timmar, möjligen mer beroende på detaljerna i ditt utrymme.

Kvadratens yta

Antal timmar

30 m2

4-5 timmar

50 m2

5-10 timmar

75 m2

7-15 timmar

100 m2

10-20 timmar

Kom ihåg att detta bara är uppskattningar som hjälper dig att planera. Den faktiska tiden kan variera beroende på faktorer som skicket på ditt hem och hur noggrann du vill vara.

Ansvarsfriskrivning: Den angivna tiden är en uppskattning av hur lång tid flyttstädningen tar. Den kan variera beroende på olika faktorer.


Bekymmersfri flyttstädning med Paulz Stad AB

Vi är dina experter på flyttstädning och vi är här för att göra din flytt så smidig som möjligt. Vårt team är utspritt över hela Sverige, redo att hjälpa dig oavsett om du befinner dig i Östersund, Åre eller Krokom.

Vår erfarna personal är specialiserad på flyttstädning, vilket säkerställer en snabb och effektiv process från början till slut. Dessutom erbjuder vi våra förstklassiga tjänster till ett överkomligt pris, med 50% avdrag direkt på din faktura!