Hemstädning

Hemstädning: Vanliga Misstag Som Du Kan Göra

Vi tillbringar vanligtvis helgerna med att skrubba, sopa och damma vårt hem. Och för att rengöra ditt hus ordentligt måste vi följa lämpliga sätt att rengöra vårt hus. Men några enkla misstag under hemstädningen kan förvandla denna ädla handling till en fara.

Även vissa människor försöker slutföra hushållsarbetet så fort som möjligt, vilket vidare ofta leder till att man missar hörn eller andra viktiga områden. Oavsett om det handlar om normalt husdamm eller andra föroreningar, om dessa inte tas om hand på rätt sätt, kommer det att ge upphov till flera hälsoproblem som astma och andra allergisymptom.

I följande avsnitt kommer vi att nämna några misstag vid hemstädning som du måste undvika så att din städning går så smidigt som möjligt. Låt oss ta en titt!

Vanliga Misstag Som Du Gör När Du Städar Ditt Hem

Är du trött på att städa ditt hem utan att se de önskade resultaten? Från att använda fel rengöringsprodukter till att försumma dolda områden hjälper vi dig att enkelt uppnå ett fläckfritt och hälsosamt vardagsrum.

Användning Av Rengöringsmedel Utan Att Läsa Etiketterna

När du städar kan det hända att du använder dina rengöringsprodukter på helt fel sätt. Därför måste du kontrollera etiketterna för att rengöra ytorna på nytt och spara pengar genom att använda färre kemiska rengöringsmedel. Det gäller alla rengöringsprodukter i hemmet, till exempel tvättmedel, diskmaskintvål och andra.

Om du använder fel rengöringsmedel kan du helt förstöra dina ytor. Så vi rekommenderar här att du använder miljövänliga rengöringsmedel i ditt hem, särskilt i köket. Istället kan du använda naturliga rengöringsmedel som är effektiva för ditt badrum, vardagsrum och andra områden.

Våra professionella städtjänster för hushållning innehåller endast miljövänliga produkter för att hålla allting snyggt och rent.

Använda Dammsugaren Utan Att Rengöra Den

Vissa människor undviker att rengöra sina dammsugare. Ett smutsigt eller igensatt filter tar dock upp mindre damm och smuts än ett rent filter. Även sådana filter blåser också tillbaka damm ut i rummet via luftgallret. Enkelt uttryckt innebär det att du kanske åter ackumulerar dammpartiklarna i ditt hem i stället för att rengöra dem.

Håll därför din dammsugare i gott skick genom att byta eller tömma påsar/behållare regelbundet och torka av alla tillbehör, slangar och ventiler med en fuktig pappershandduk eller rengöringsduk.

Fönsterrengöring

Rengöring Av Fönster Under en Solig Dag

Vi blir irriterade av solens ljusstyrka, som gör att smuts och ränder framträder tydligt. I direkt solljus torkar glasrengöringsmedel upp och lämnar irriterande ränder om du inte sköljer fönstren innan det dunstar. Det är därför aldrig en klok idé att putsa fönstren en varm, solig dag, hur frestande det än är.

När det är mulet och under 70 grader Fahrenheit ska du tvätta dina fönster för bästa resultat. Istället för att använda en trasa kan du använda en fönsterskrapa för att påskynda torkningen.

Ja, det finns ett särskilt sätt att rengöra fönstren. Och det är bara proffs som kan göra det. Om du vill få tillbaka det ursprungliga utseendet på dina fönster kan du prata med våra kompetenta experter, eftersom våra tjänster omfattar fönsterputsning tillsammans med hemstädning.

Användning Av Smutsiga Rengöringsverktyg

Dina rengöringsverktyg kan sprida smuts, bakterier och andra föroreningar. Svamphandtagen måste hanteras på rätt sätt för att undvika spridning av koliforma bakterier. Orenade tvättmaskiner kan återigen avlagra kroppsskräp och lukta illa. En oren dammsugare kan blåsa ut damm varje gång den används.

Se till att rengöringsdukar, mopphuvuden och skurborstar tvättas mellan varje användning, liksom vakuumfilter och sugkoppar. Du bör inte använda ett engångsverktyg för att rengöra hela huset, till exempel desinfektionsservetter, elektrostatiska dukar och dammdukar. Använd ett annat engångsverktyg för varje rengöringsuppgift.

Sprutning Av Desinfektionsmedel Före Rengöring

Se till att det inte finns några smulor eller smuts på ytan innan du sprutar rengöringsmedel. Sprayer som dödar bakterier tar inte bort matpartiklar och smulor på magisk väg. Även spädbarn, små barn och husdjur kan bli sjuka när de äter dessa kemiskt belastade bitar. Även om det verkar uppenbart har jag sett folk spraya och sedan sopa smutsiga (och nu fuktiga) smulor på golvet.

Du måste först ta bort skräp och damm genom att dammsuga ytan med vatten och rengöringsmedel för att desinficera dina ytor. Det kommer att göra ditt arbete smidigare och säkrare.

Skrubba Fläckarna

Att skrubba fläckar innebär att man låter dem sätta sig på ytorna. Du måste vara medveten om hur du ska rengöra spill på lämpligt sätt. Soffor och mattor är de främsta källorna till smuts och fläckar i våra hem. Alla älskar att slappna av i soffan och det är lätt att olyckor inträffar, vilket resulterar i spill och fläckar.

Så när någon spiller ett glas läsk, vin eller tomatsås på soffan, mattan eller någon annan yta bör du dutta så mycket som möjligt på fläcken med ett syrehaltigt rengöringsmedel för att ta bort den. Detta är en situation där armbågsfett inte behövs, utan snarare tålamod och rätt typ av fläckborttagningsmedel. För att ta bort alla fläckar kan du välja soffrengöring för att göra det enkelt och smidigt.

Våra städare kan ta bort djurhår från mattor som kan skada dina mattor eller mattor. Dessutom erbjuder vi även omfattande mattrengöring för att hålla dina mattor i utmärkt skick. Vill du veta hur vi gör det? Kontakta våra skickliga och kvalificerade städare redan idag.

Börja Från Botten Och Gå Uppåt

Börja aldrig rengöringen från botten och gå sedan uppåt! Här rekommenderar vi att du börjar städa från toppen av rummet och rör dig neråt. Annars lägger du till mer arbete till din dagliga rutin. Börja alltså med takhörnen, väggarna och fönstren för att sedan gå vidare till möbler, klädsel och golv. När du har dammsugit ytan ska du damma av varje område för att ta bort smuts från golven.

Och golven bör vara det sista du gör. Att gå från toppen till botten gör din städuppgift mycket snabbare och hjälper dig att djuprengöra ditt hem för att hålla allt välorganiserat.

Att Försöka Ta Itu Med Allt På en Gång

Du kanske måste rengöra ytan på ett organiserat sätt i stället för att försöka skapa ett städschema. Detta kommer ytterligare att hjälpa till att hantera städningsprocessen i bitstora bitar varje dag i stället för att ta itu med allt på en gång.

Om du inte vet var du ska börja kan du läsa vår guide och checklistor för hemstädning. Eller så kan du prata med vår städrepresentant om hemstädning och andra städprocesser.

Vilka Hushållsprodukter Bör Du Undvika Att Använda?

Städning i hemmet är ett utmärkt sätt att ta itu med den rådande osäkerheten. Du måste dock undvika att använda vissa rengöringsprodukter som kan skada dina ytor.

Här är en lista över vanliga produkter som du inte bör kombinera och använda.

  • Väteperoxid och vinäger
  • Bakpulver och ättika
  • Ammoniak och blekmedel
  • Blekmedel och alkohol
  • Vinäger och blekmedel
  • Olika avloppsrenare
  • Mjölksvampsborttagare och blekmedel
  • Blekmedel och toalettskålsrengörare
  • Vinäger och kastiltvål
  • Lysol och blekmedel
  • Ugnsrengöringsmedel och blekmedel
  • Glasrengöringsmedel och blekmedel
  • Vinäger och vatten (på hårda trägolv)
  • Vissa bekämpningsmedel och vatten
  • Antibakteriella/desinfektionsmedel och tvättmedel
  • Blekmedel och citronsaft
  • Diskmedel och blekmedel
  • Avloppsrengöringsmedel och blekmedel

 

Prata Med Vår Professionella Städare I Sverige!

Rengöring av Hemmet

Planerar du en grundlig städning av hemmet?

Då kan du nå våra professionella städare från Paulz Städtjänster. Vi strävar efter att alltid leverera världens bästa kundupplevelse. Oavsett om du anlitar oss som företag eller privatperson erbjuder vi alltid en nöjd kundgaranti.

Vår byrå erbjuder ett brett utbud av städtjänster i Östersund, såsom städning, mattstädning, fönsterputs, kontorsstädning och butiksstädning. Med professionella hemstädning som används är din tillfredsställelse garanterad. Vi använder miljövänliga rengöringsprodukter för att hålla allting toppklassigt.

Så anlita våra städtjänster genom att kontakta oss på 070-6018243!

 


Hitta oss på Google Map