Flytt- och städfirma - Paulz Städ AB

Vad är den genomsnittliga kostnaden för klädselrengöring i Sverige?

Rengöring av klädsel hjälper till att ta bort fläckar, fläckar och lukter på möbler. En professionell klädselrengöring kan inte bara ta bort fläckar utan även allergener, bakterier, damm, dammkvalster, husdjursmjäll, sand och mer.

Typiska processer inkluderar dammsugning, konditionering, fläck- och fläckbehandling, ångrengöring och deodorisering.

I genomsnitt beror kostnaden för klädselrengöring på storlek och tyg. I de flesta fall hjälper regelbunden dammning och dammsugning i kombination med halvårsvis djuprengöring till att bibehålla ett original utseende och glans.

Vi erbjuder möbelrengöringstjänster till kontor och hem. Låt oss ge dig en inblick i hur du får den bästa och kostnadseffektiva klädselrengöringen i närheten.

Vad är Klädselrengöring?

Det är processen att rengöra möbler som är gjorda av olika typer av tyger. Professionell rengöring är viktig eftersom den rengör, polerar och hjälper till att förnya möbler till sitt ursprungliga utseende.

Möbelföremålen är snygga, delikata och funktionella och kan vara svåra att rengöra hemma. Dessutom skadas trämöbler med tiden och tappar sin glans. Det kräver professionell rengöring och polering.

Innan vi överväger kostnaden för möbelstädning måste vi känna till de faktorer som den totala kostnaden beror på.

Kostnad för städning av klädsel

En professionell städbyrå använder avancerade metoder och tekniker för att rengöra klädsel. Priserna på städning skiljer sig åt beroende på typ, material, storlek, antal föremål och så vidare.

De flesta svenska klädselstädföretag erbjuder rutinmässigt erbjudanden som erbjuder lågprisstädning. Så det är alltid en bra idé att fråga om aktuella specialerbjudanden beroende på material, möbeltyper och metod för rengöring.

Proffstips: Satsa inte på extra utgifter för att återfå det orörda utseendet hos möbler.

Städningskostnad för klädsel efter möbeltyper

Storleken på möblerna avgör kostnaden för städning. Ju större föremål, desto större yta, kostnaden är högre. Större möbler kräver mer tid och fler rengöringslösningar. Till exempel blir kostnaden för att städa en liten soffa mer än att städa en 8-12-sits soffa.

Klädselmöbler inkluderar matstol, kontorsstol, fåtölj, fåtölj, madrass, soffor och soffa.

Rengöring av matstolar

Professionell rengöring av stoppade matstolar börjar med dammsugning. Detta är lämpligt för alla tyger och material. Ångrengöring är en av de mest populära metoderna för rengöring av matstolar. Den höga temperaturen dödar bakterier utan användning av kemikalier. Kostnaden för städning varierar beroende på typ av matstol.

Priser för rengöring av kontorsstolar

Kontorsstolar drar till sig damm, smuts, fläckar och bakterier, vilket gör dem till ett prioriterat föremål för rengöring. Den genomsnittliga kostnaden för städning av kontorsstolar i Sverige är 20-40 USD. Det varierar dock beroende på stolens storlek. Ångrengöring rekommenderas för rengöring av kontorsstolar.

Rengöring av fåtöljer

Fåtöljer i teak används i hemmen och de ger ett elegant och elegant utseende till ditt vardagsrum. För att få din fåtölj att se snygg ut måste du hålla den ren. Professionell rengöring efter sex månader eller så hjälper dig att behålla sin elegans. Du kan leta efter en bra och fickvänlig deal för rengöring av den. Kemisk rengöring med ett högkvalitativt lösningsmedel rekommenderas för rengöring av fåtöljer.

Madrassrengöring

Madrassen används varje natt och samlar upp hudceller, djurhår, damm, pollen och andra allergener, vilket gör den till en mycket ohälsosam plats att sova på. Att dammsuga dem regelbundet kan extrahera smuts och bakterieskräp från ytan. En professionell ångrengöring kan dock öka livslängden på en madrass. Kostnaden för att rengöra dem varierar beroende på madrassens kvalitet och skick.

Soffrengöring

En soffa hålls vanligtvis i ett gemensamt område eller vardagsrum. Det ger dig en trevlig plats att koppla av, ta en paus, tupplur, dricka kaffe, äta mellanmål och så mycket mer. Tillsammans med vanlig trasa eller dammsugning bör din soffa rengöras professionellt minst en gång om året. De flesta sofftillverkare rekommenderar ångtvätt för stoppade soffor. Kostnaden beror på soffans storlek och skick (fläckar, smuts, material, etc.).

Kostnad för soffrengöring

Soffor är en mittpunkt för gästerna som kommer in i ditt hus eller ett väntrum på ett kontor. Soffor tillverkas med olika material och stilar. Processen för soffrengöring är identisk med den för en soffa. Dammsugning följt av en ångrengöring kan göra att en soffa ser extra ren ut. Eftersom en soffa har en större yta och många fler springor än en stol är kostnaden för rengöring mer.

Kostnad för klädselrengöring efter materialtyp

Materialet eller tyget på möbeln kommer att påverka kostnaden för rengöring. Ömtåligt tyg som siden, rayon eller linne kräver extra försiktighet och är därför dyrt att rengöra.

Lädermaterial kräver också speciella lösningsmedel och rengöringstekniker och kostar därför högre rengöring än vanliga möbler av bomull eller polyester.

Att anlita en professionell för att rengöra din klädsel är extremt viktigt för att förhindra missfärgning, krympning eller skevhet från att använda fel produkter.

Rengöring vinylklädsel

En trasa med bakpulver och lite diskmedel kan hålla vinylen ren. Men proffs använder ett specialiserat rengöringsmedel som uttryckligen endast är avsett för vinylmaterial. Kostnaden för professionell rengöring av vinylklädsel beror på vinylmaterialets känslighet.

Tips: Oljehaltiga lösningsmedel används inte för rengöring av vinylmaterial.

Kostnad för rengöring av lädermöbler

Eftersom lädermöbler är ömtåliga och benägna att ha skärsår och fläckar. Därför rekommenderas djuprengöring med speciella rengöringslösningar för att rengöra lädermöbler. Städkostnaden är högre.

Rengöring av tygklädsel

Tygmöbler kan rengöras med kemtvätt och dammsugning Om din möbel har några trädetaljer bör en speciell trärengöring användas på dessa ställen. Den genomsnittliga kostnaden för rengöring av tygklädsel beror på vilken typ av rengöring som krävs, storleken på möbeln och typen.

De flesta tygmöbler kommer med en kodad etikett med rengöringsinstruktioner. Dessa etiketter hjälper proffs att rengöra dina möbler. Det finns ett tygschema som hjälper städarna att välja rätt rengöringsmetod.

  • W betyder: Använd vattenbaserat tvättmedel.
  • S betyder: Rengör med en vattenfri produkt, som kemtvättslösningsmedel.
  • WS betyder: Antingen ett vattenbaserat rengöringsmedel eller ett vattenfritt rengöringsmedel är lämpligt.
  • X betyder: Endast professionell rengöring, men dammsug den gärna.

Klädselrengöring Kostnad per metod

Typen av rengöringsmetod kan direkt påverka kostnaden för rengöringen. Typen av material och storleken på möbeln avgör vilken rengöringsmetod som är bäst för ditt föremål. Det finns olika typer av möbelrengöringsmetoder som används.

Ångrengöring

Ånga värmeextraktion använder högtemperaturånga för att ta bort damm och alla andra ohälsosamma partiklar. Denna metod tar bort överflödig fukt tillsammans med smuts och damm, vilket säkerställer att det inte blir någon våt eller fuktig efterverkan. För soffor, soffor och andra möbler byggda med högkvalitativt tyg rekommenderas denna rengöringsmetod av experter. Den är ekonomisk jämfört med andra metoder och säkerställer bästa möjliga rengöring.

Kolsyrarengöring

Kolsyrarengöring simulerar naturlig rengöring men tar 4 till 6 timmar. Endast en liten mängd kolsyrade rengöringslösningar med mindre vatten används för rengöring. Denna metod är att föredra för kontors- och gemensamma möbler. Den lämnar en skyddande barriär på ytan, vilket minimerar framtida ansamling av smuts och smuts. Kostnaden är dock mer än ångrengöring.

Kemisk rengöring

En unik torrschampoinkapslingsmetod används för att snabbt och enkelt ta bort smuts och inbäddade partiklar. Det är effektivt att ta bort fläckar. Kostnaden är jämförelsevis mindre än de två ovanstående metoderna.

Skumrengöring

En skumlösning appliceras för hand på klädselmöblerna för att ta bort fläckar och dålig lukt. Du måste göra det försiktigt eftersom det hårda skummet kan skada möblerna. Det tar några timmar att torka ordentligt. Kostnaden är nästan lika med kemisk rengöring. Denna metod är kundens val med tygklädselmöbler.

Kemtvätt

Detta är en metod som liknar skumrengöring utan användning av vatten. Ett kemiskt rengöringspulver strös runt tyget och det arbetas på fläcken. Därefter dammsugs pulvret. Denna metod används för möbler med mer trä. Städningen tar dock tid. Kostnaden beror på skick och antal möbler.

Rengöring av äldre möbler

De äldre möblerna har snidade mönster som gör städningen svår. De nya enheterna och teknikerna kan skada ytorna. Trä- eller lackmöblerna rengörs med lite mer tålamod och med milda lösningar.

Trä: Damm ytor lätt av trä med en fuktig trasa eller lätt tvålvatten för att ta bort damm.

Lack: Oljor kan bryta ner lack så använd endast vatten och mild tvållösning. Ibland kan lacken fortfarande försvinna och du måste applicera den igen. Detta kan hända naturligt och inte ett resultat av din rengöring, det bara händer.

Fördelar med klädselrengöring med Professional

Om du letar efter en professionell klädselstädningsbyrå i Sverige se till att välja den bästa servicen. Byrån bör leverera en kostnadseffektiv tjänst med fördelar som:

  • Kvalitetsrengöring och fullständig fläckborttagning.
  • Polering av stoppade möbel för att återfå glans och skönhet.
  • Flexibel timing och anpassad service.
  • Antibakteriell deodorisering är ett måste, särskilt efter COVID-19.

Slutsats

Det finns många städföretag som tillhandahåller möbelstädning, så det blir svårt att välja rätt. Diskussionen om klädselrengöring hjälper dig att välja rätt städtjänster i Östersund och närliggande områden.

Det slutliga målet är att återställa den tråkiga klädseln till sin ursprungliga form. Om du letar efter en kombination av kvalitetsservice plus överkomligt pris, har din sökning kommit till ett slut. Paulz Städ AB är ett välkänt företag som tillhandahåller kvalitetsstädning av klädsel inom tid och budget i Sverige.


Ansvarsfriskrivning: Det angivna priset är en uppskattning och kan variera i verkligheten. Vänligen kontakta oss för det faktiska priset.