Effektiv fönsterrengöring

Fönsterrengöring – Effektiva Sätt att Hålla Fönstren Skinande och Fläckfria

Smutsiga fönster förstör intrycket av huset, hur rent och vackert det än är. Damm, regn, fingeravtryck, kondensvatten och insektsfläckar sitter kvar på fönsterglasen. Därför är det nödvändigt att tvätta fönstren ett par gånger om året, helst en gång på våren och sommaren och den andra på hösten. Det är också bäst att tvätta fönstren när det är torrt ute och det inte blåser.

Numera finns det flera företag som erbjuder städtjänster för att hålla både bostäder och kommersiella fastigheter rena och snygga. Paulz Städ AB är ett av dem som har omfattande kunskaper om fönsterputsning och som alltid använder de senaste och mest miljövänliga produkterna och verktygen för att uppnå bästa resultat. Vi åtar oss fönsterputsning tjänster för bostäder, kontor, butiker och fastigheter i Östersund, Åre och Krokom. Vi erbjuder även många andra städtjänster som till exempel hemstädning, där du kan få hjälp med att hålla ditt hem i perfekt skick.

Vill du veta vad som ingår i våra fönsterputsning tjänster?

Läs följande artikel. Här hittar du fullständig information om vilka verktyg som ska användas, vad professionell fönsterputsning innebär och några effektiva tips för att hålla fönstren rena och glänsande. Så, låt oss komma igång!

 

Lämpliga Verktyg för Fönsterputsning

Med rätt och bra verktyg är det det enklaste sättet att rengöra fönster och samtidigt uppnå ett bättre resultat. Nedan finns några bra tips på vad du bör ha med dig när du tvätta dina fönster.

 • Stora Hinkar

En stor hink med handtag gör det lättare att rengöra fönstren. Den är lätt att bära mellan olika fönster och kan också användas för förvaring när den inte används. Om du vill undvika att behöva byta hink flera gånger under fönsterputsningen bör hinken rymma minst tio liter vatten.

 • Lintfri Trasa

Du måste använda luddfria kläder så att inga spår blir kvar. Användningen av kläder kan säkerställa att kvarvarande smuts från ett fönster inte överförs till ett annat. Det är också möjligt att använda trasor av väl tvättat bomullslakan eller mikrofiberdukar.

 • Höga Fönster

Om fönstren sitter högt upp kan du behöva en stege eller stol för att rengöra dem. Du kan också använda en förlängare för att nå fönster, som används för att måla tak eller väggar.

 • Fönsterskrapa

En fönsterskrapa hjälper inte bara till att rengöra dina fönster, utan förenklar också arbetet för att ge ett bättre resultat. Tänk på att en fönsterskrapa eller inte kan använda en duschskrapa. Och förvara fönsterskrapan i en plastpåse när den inte används.

 • Fönsterputsare

Du kan tvätta fönstren med en mängd olika produkter. Många produkter i butiken innehåller farliga kemikalier, men du bör inte köpa dem. Du kan dock rengöra fönster med diskmedel och ättika, som båda fungerar bra. Att tvätta fönster med ättika och andra miljöprodukter ger kvalitetsresultat utan att skada materialet. Vi på Paulz Städ AB använder endast rengöringsmedel som är märkta och skonsamma för miljön.

 

Hur Hjälper Proffs till med Fönsterputsning?

Fönsterputsning är inte komplicerat, och den bästa metoden är också den enklaste. En professionell städare använder olika metoder och knep för att rengöra fönstret, beroende på dess skick. Här är följande steg som en professionell följer för att ge gnistrande rena fönster med minsta möjliga ansträngning.

 1. Blanda vinäger eller tvättmedel med varmt vatten i en hink. I vissa fall används båda lösningarna.
 2. För att rengöra hela fönstret börjar de med ramarna. Men innan du börjar med fönstren ska du torka bort smuts och damm från ramarna med en fuktig trasa.
 3. Lägg en trasa på fönsterrutan och blötlägg den ordentligt. Gnugga extra om fläckar och smuts har satt sig fast. Tänk på att fönstret inte torkar under rengöringen. Använd därför rikligt med vatten och blöt fönstret igen om det börjar torka.
 4. Använd fönsterskrapan för att få bort överflödigt vatten när rengöringen är klar. För att dränera vattnet drar de den upp och ner eller drar den i en S-form över ett fönster.
 5. För att undvika att smuts överförs från en del till en annan, torka av gummit på skrapan mellan varje dragning.
 6. Fortsätt att skrapa de våta delarna av fönstret tills hela fönstret är torrt.
 7. Dra sedan en trasa längs fönsterkarmen och fogen för att absorbera allt sista vatten som inte avlägsnades med skrapan.
 8. Rengör fönsterhandtag och fästena med en mjuk trasa.
 9. När du har rengjort fönstret ska du torka av fönsterbrädan och fönsterrutorna ordentligt.

 

Bästa Sätten att Rengöra Fönster utan Streck

Här är olika sätt att rengöra fönstren utan streck. Låt oss ta en titt!

 1. Du bör undvika att använda glasrengöringsmedel som innehåller ammoniak eller alkohol. Trots att de ser ut som de gör kan de lämna ränder och även tunna filmer som drar till sig damm och fukt. Använd en ren trasa för att gnugga aceton eller alkohol direkt på fläcken om du har en särskilt svår fläck att rengöra. Du kan sedan fortsätta att rengöra fönstret som vanligt efter att du torkat det torrt.
 2. Du bör aldrig skrapa bort fastnat material med en rakkniv eller någon annan typ av blad, oavsett hur envisa de är. Du kan få permanenta repor på fönstren och de kommer att vara mer benägna att gå sönder i framtiden om du gör detta.
 3. Gnugga lösningen med en mjuk, luddfri torkduk. Mikrofiberdukar är idealiska, men pappershanddukar kan också användas. Undvik ränder genom att gnugga i flera riktningar.
 4. Skölj bara fönstret med rent vatten om du fortfarande ser ränder efter rengöringen.

 

Effektiva Tips för Fönsterrengöring

När du rengör dina fönster måste du tänka på olika saker. Om du följer de lämpliga knepen för fönsterbrädor rengöring får du bästa möjliga resultat. Ta en titt!

 • Undvik att Rengöra i Solljus

Här rekommenderar vi att du rengör fönstren en molnig dag i stället för att stå ute och tvätta dem i solen. Det beror på att tvättvattnet torkar ut snabbare i solen om du inte skrapar det i tid. Och som ett resultat av detta måste du fukta fönstren förstärkning för att tvätta dem.

 • Rengör ett Fönster i Taget

Att tvätta flera fönster samtidigt kan vara en utmaning. Om du fuktar alla fönster samtidigt blir vattnet torrt och det bildas ränder. Därför måste du tvätta ett fönster helt innan du går vidare till nästa.

 • Rengör med Tidningspapper

När du har torkat av ramarna och glasen måste du skölja glasen och börja torka dem med skrynkligt tidningspapper. Tidningspapper absorberar fukt perfekt, och det är vad du behöver när du snabbt vill bli av med vatten och förhindra ränder.

 • Linfria Trasor

Du kan med fördel använda trasor eller en gammal bomullsduk som du klipper till rätt storlek. Mikrofiberdukar fungerar också mycket bra för att rengöra vattnet från fönstren efter användning av en scarper.

 • Användning av Rätt Teknik

Om du har stora fönster med galler kan du rengöra fönstret med en fönsterskrapa i en svepande rörelse från den ena sidan till den andra i stället för att flytta det upp och ner. Kom ihåg att inte stoppa skrapan mitt i rörelsen om du drar den från sida till sida. Det kan leda till ränder och ojämna resultat.

 

Vad ingår i Fönsterrengöring Tjänsterna?

Våra metoder för fönsterputsning omfattar traditionell användning av stegar och skrapor eller ett vattenmatat stångsystem. Vi har ett nära nätverk av lokala fönsterputsare i hela staden. Våra utbildade, mycket erfarna och väl förberedda fönsterputsare håller ditt glas randfritt och klart. Vi använder effektiva verktyg, rengöringsmedel och metoder för att rengöra fönster. Vår innovativa och ergonomiska arbetsutrustning erbjuder välorganiserade fönsterskrapor, tvättmaskiner, teleskopstänger och skraprengöring som tar alla säkerhetsåtgärder. Vi är duktiga på fönsterputsning av höga bostads- och affärsbyggnader.

Här är följande tjänster som ingår i vår fönsterputsning:

 1. Rengöring av alla fönster både inne och ute.
 2. Gips mellan fönstren.
 3. Rengöring av lister.
 4. Rengöring av fönsterkarmar.
 5. Fönsterputsning.

När är den Bästa Tiden att Rengöra Fönster?

Den idealiska tiden för fönsterputsning är kallt, lugnt och molnigt väder. Faktum är att vid höga temperaturer torkar rengöringsmedlet för snabbt och du hinner inte torka av det så att det inte blir några ränder kvar. Samma sak gäller för blåsiga dagar. Den starka solen kommer att orsaka bländning, vilket kan störa den kvalitativa bedömningen av tvättresultatet.

Hur Ofta Ska du Tvätta Dina Fönster?

Det är inte lätt att definiera exakt hur många gånger per år du behöver rengöra dina fönster eftersom det finns flera faktorer som spelar en stor roll. Oavsett om du bor i en stadsmiljö eller på landsbygden har alla olika normer. Generellt sett bör du rengöra utsidan av dina fönster ungefär en gång i kvartalet och den inre delen två till tre gånger per år. Fönster på bottenvåningen behöver rengöras två gånger per år än högre belägna fönster. Om du ligger nära havet eller i ett regnigt område behöver du rengöra fönstren mindre ofta.

 

Anlita Professionella Städtjänster!

Vi är ett företag som erbjuder sina städtjänster i Östersund som omfattar hushållsrengöring, fönsterputs, mattrengöring, soff- och möbeltvätt samt flyttstädning.

Och om du vill hyra professionella fönsterputsare i Östersund, Krokom, Åre är du på rätt plats. Med våra sakkunniga fönsterputsare kan vi ge dig ett arbete av bästa kvalitet. Vi har mer än 6 års erfarenhet av att tillhandahålla fönsterputsning. Kontakta oss på 070-601 82 43 och boka en tid hos oss.