Checklista För Flyttstädning

En Checklista för Flyttstädning för att Göra din Flytt Enklare

tt flytta från en stad till en annan kan vara en utmanande upplevelse, särskilt när du har en familj att ta hand om. Det kräver expertråd för att säkerställa att allt går smidigt, särskilt när du flyttar hela ditt hem.

Om du planerar att flytta till en ny stad är det avgörande att ordna en flyttstädning av ditt hem innan du lämnar det. I Jamtland (Are, Ostersund, Krokom) kan du anlita ett expertflyttstädningföretag för att göra jobbet åt dig. Men att använda en flyttstädning checklista kan också hjälpa dig att hålla koll på allt, precis som våra professionella gör för sina kunder.

På Paulz Städ AB omfattar våra flyttstädning tjänster i Åre, Östersund och Krokom allt från packning och uppackning till lastning och lossning, transport och rengöring av ditt nya hem. Innan du börjar packa upp flyttbilen och organisera dina ägodelar finns det dock några viktiga saker som du bör kolla av på listan först. Låt oss titta närmare på dem!

Checklista vid Flyttstädning

När du flyttar ut från en hyresfastighet är det viktigt att se till att lägenheten är ordentligt rengjord och lämnas i gott skick. Om du inte gör detta kan din efterträdare göra anspråk på en välskött lägenhet vid inflyttning. Om din efterträdare finner lägenheten smutsig eller otillfredsställande kan du bli tvungen att betala för rengöringskostnaderna i efterhand.

Våra experter har utarbetat en checklista som kan hjälpa till att göra processen för städning under en flytt både enkel och effektiv. Genom att följa denna checklista kan du säkerställa att du lämnar ditt tidigare hem i en fläckfri skick och öka dina chanser att få tillbaka din deposition.

Var ska du börja städa?

Innan du packar upp dina saker i ditt nya hem i Jämtlands län är det viktigt att städa hela rummet. Genom att rengöra fönster, väggar, golv och badrum grundligt säkerställer du att ditt nya hem är fritt från damm, smuts och bakterier.

Detta skapar en fräsch och välkomnande miljö där du och din familj kan börja ert nya liv. Så genom att städa ditt nya hem innan du packar upp kan du börja ditt liv i Jämtlands län på rätt sätt.

Du kan göra följande saker:

 • Ta bort spindelväv från taket

Ta en kvast eller dammsugare och rensa bort spindelväven från taket. Om du har ett popcorntak kan du använda en fuktig färgrulle för att plocka upp damm och spindelväv utan att skada ytbehandlingen.

 • Damma av persiennerna

Dra på dig ett par gamla strumpor som en handske, fukta den med vatten och kör den längs varje steg på persiennerna för att ta bort damm. Den här metoden fungerar också bra för att rengöra värmare.

 • Tvätta fönstren

Använd ett fönster- eller glasrengöringsmedel för att tvätta fönstren och torka sedan snabbt med en luddfri trasa för att undvika ränder. Glöm inte att damma av handtagen, låsen och mellan glidskenorna.

 • Laga väggar och ta bort spikar

Om du har en gallerivägg är det dags att laga hålen i väggarna med hjälp av kommersiell spackel och färg. Applicera spacklet med en spackelkniv och matcha färgens färg med väggen.

 • Kontrollera lamporna

Byt ut eventuella utbrända glödlampor och damma av armaturerna. Använd en rengöringsduk för att rengöra strömbrytarna, och använd vid behov en dammvippa med utdragbar arm för att nå höga taklampor.

 • Kontrollera rökdetektorn

Kontrollera att alla rökvarnare har fungerande batterier genom att testa dem med testknappen. Om rökdetektorn piper, byt ut batteriet.

 • Dubbelkontrollera fastigheten

Innan du flyttar in i ditt nya hem bör du inspektera alla rum noggrant för att se till att allt som överenskommits vid försäljningen finns med och redovisas. Som ny husägare vill du vara säker på att du får det du förväntade dig.

 • Skadedjursbekämpning

Anlita en skadedjursbekämpare som kontrollerar om det finns oönskade skadedjur, täpper till alla hål och sprutar för att förhindra framtida invasioner. Du och din familj förtjänar att vara de enda som bor i ditt nya hem.

 • Säkerställa säkerheten i hemmet

När du städar ditt nya hem på djupet bör du ta dig tid att se till att det är säkert. Dammsug ut ventilationskanalen till torktumlaren i tvättstugan, byt ut batterierna i rökdetektorerna när du städar väggarna och takfläktarna, och förvara en brandsläckare på ett bekvämt och lättillgängligt ställe när du rensar köksskåpen.

Vad du ska städa innan flyttbilen kommer

När du flyttar är det viktigt att se till att alla rum är noggrant rengjorda. Här är en checklista med uppgifter som ska utföras i varje rum:

 • Sovrum, bibliotek och vardagsrum

  1. Använd ett allrengöringsmedel för att rengöra fönsterbänkar och fönsterkarmar, takfläktar, belysningselement och inbyggda möbler som hyllor och skåp.
  2. Rengör fönstren med glasrengöringsmedel och tidningar.
  3. Rengör eldstaden om det finns en sådan.
  4. Byt ut luftfilter och rengör luftventilerna.
  5. Dammsug och rengör fläckar på mattan.
 • Badrum

  1. Rengör avgasfläktarna först för att undvika att det blir en röra.
  2. Rensa ut lådor, medicinskåp och kommodskåp. Kasta gamla fodral.
  3. Applicera rengöringsmedel för fogarna och låt det sitta.
  4. Rengör väggar, dörrar, handdukstorkar och armaturer med ett allrengöringsmedel. Undvik att använda det på toaletten, speglarna och badkaret.
  5. Skrubba toaletten med en specialiserad rengöringsmedel, inklusive botten där damm ofta samlas.
  6. Rengör duschen och/eller badkaret genom att först rengöra fogarna och sedan använda ett specialrengöringsmedel.
  7. Rengör duschhyllan, tvålkopparna och de inbyggda tvålkopparna och tandborsthållarna.
  8. Rengör bänkskivan, skrubba diskbänken och polera kranarna.
  9. Dammsug golvet och moppa med ett specialrengöringsmedel för trä eller kakel.
  10. Rengör spegeln med glasrengöringsmedel.
 • Köken

  1. Rengör ugnen med självrengöringsalternativet, följt av fläkten och huven.
  2. Rengör insidan och utsidan av kylskåp och frys samt insidan och utsidan av mikrovågsugnen. Flytta apparaterna för att rengöra bakom och under dem.
  3. Rengör utsidan av diskmaskinen och spisen och rensa lådor, skåp och hyllor. Släng gamla fodral och rengör skåpens framsida.
  4. Töm avfallskvarnen och rengör bänkskivorna, börja med området runt spisen. Rengör kranen och diskbänken, inklusive insidan av diskbänken.
  5. Dammsug golvet och moppa med ett specialrengöringsmedel för trä eller kakel.
 • Ingångs- och utgångsvägar

  1. Rensa bort skräp för hand eller med en lövblåsare, även spindelväv.
  2. Sopa bort smuts och rengör utomhusfönster.
  3. Skrubba fläckar på gångbanan.
  4. Trimma övervuxet gräs, buskar och träd.
  5. Rengör vid behov sop- och återvinningsbehållare utomhus.
 • Garage för bil

  1. Se till att garaget är tomt.
  2. Reparera eventuella skadade klädställ, belysningsarmaturer eller andra permanenta väggmöbler.
  3. Använd ett allrengöringsmedel för att rengöra fönsterbänkar och fönsterkarmar, takfläktar, belysningselement och inbyggda möbler som hyllor och skåp.
  4. Dammsug eller sopa området.
  5. Om det finns fläckar på cementgolvet i garaget ska du skrubba med en styv borste, tvättmedel och avfettningsmedel.

Vad du ska uppdatera innan du packar upp lådorna

Innan du packar upp dina lådor bör du uppdatera följande områden för att säkerställa en ren och organiserad inflyttning:

  1. Installera ett nytt luftfilter: Du bör installera ett helt nytt luftfilter till värme- och kylsystemet i ditt nya hem direkt. För att effektivt avlägsna kvarvarande lukter från den tidigare ägaren ska du välja Filtrete™ Odor Reduction Air Filter, som har ett aktivt kolskikt som minimerar obehagliga lukter från husdjur, rök, matlagning, mögel och städkemikalier.
  2. Rengör köksskåp: Innan du flyttar in ska du rengöra kökets skåp och bänkskivor både invändigt och utvändigt. Damma av hängande lampor, fläktkåpor och andra ytor som tenderar att samla smuts i köket.
  3. Dammsug och dammsug: Använd dammsugarens borstfäste för att rengöra draperipanelerna noggrant och dammsug sedan varje centimeter av mattgolven i ditt nya hem. På så sätt kan du se till att mattorna förblir rena längre när du flyttar in dina möbler.
  4. Färgbehandlingar: Rengör eventuella skador på väggarna för att ge ditt nya hem ett fräscht och rent utseende.
  5. Rengör mattorna: Gör en djuprengöring av mattorna för att ta bort smuts, djurhår och andra partiklar som kan ha samlats under flytten.
  6. Byt ut toalettsitsarna: För att slippa ägna tid åt att rengöra toaletten, som vanligtvis är den smutsigaste platsen i huset, kan du ta bort de befintliga sitsarna, rengöra dem och ersätta dem med helt nya.
  7. Installera nya luftfilter: För att se till att ditt nyrenoverade hem och dina mattor inte blir dammiga bör du börja med nya luftfilter. Markera installationsdatumet på filtret och i din kalender för att hålla reda på och byta ut dem regelbundet.

Anlita yrkesmän i Jämtland!

När du förbereder dig för att flytta till Jämtland är det viktigt att överväga att anlita professionella flyttstädare för att se till att ditt nya hem är i toppskick. Dessa yrkesmän har den expertis och utrustning som krävs för att grundligt rengöra och sanera ditt nya utrymme, så att det är redo för dig att flytta in och börja skapa minnen.

Det finns flera tips att ta hänsyn till när du anlitar flyttstädare i Jämtland. Dessa inkluderar:

  1. Företaget som tillhandahåller städtjänsterna- Detta är den primära enheten som du kommer att samarbeta med för att få de tjänster du behöver. Leta efter ett företag som har ett gott rykte och en historia av att tillhandahålla städtjänster av hög kvalitet.
  2. Städteamet- De personer som kommer att städa ditt nya hem är en viktig del av processen. Leta efter ett team som är erfaret, pålitligt och effektivt.
  3. Utrustning och förnödenheter som används- Rengörarna måste ha tillgång till rätt verktyg och förnödenheter för att effektivt rengöra och sanera ditt nya hem. Se till att företaget du väljer använder högkvalitativa, miljövänliga produkter för att skydda miljön och din hälsa.

Genom att anlita flyttstädningsproffs i Jämtland kan du vara säker på att ditt nya hem kommer att vara redo för dig att flytta in och börja njuta av det. Så tveka inte, börja ditt sökande redan idag!

Paulz Städ AB – Professionella flyttstädare!

Paulz Städ AB’s skickliga och erfarna team av städare erbjuder exceptionella städtjänster till sina kunder i städer som Steersund, Re och Krokom. Företaget är stolt över att leverera förstklassiga städlösningar till bostäder och kommersiella fastigheter i regionen.

Vi använder högkvalitativa rengöringsprodukter och utrustning för att se till att varje hörn av rummet är skinande rent. Med vårt engagemang för kundnöjdhet har Paulz Städ AB blivit ett pålitligt namn i Jämtland när det gäller flyttstädning.