Flytta in Och Flytta Ut Rengöring Checklista

Checklista vid Flyttstädning 2022

Att flytta in och flytta är en tid full av spänning och hektisk planering. I båda fallen krävs en noggrann handlingsplan. Med Paulz rengöringstjänster kan du göra rengöringsmedlen enkel. Vi hjälper till med en noggrant utformad in- och utflyttnings process.

Vi inbjuder dig att begära en kostnadsfri uppskattning för att se hur mycket tid vi kan spara dig medan du förbereder dig för att flytta.

In- och utflyttnings kategorierna diskuteras separat eftersom kravet och listan över aktiviteter som ska göras varierar.

Notera:

Paulz städtjänster följer alla COVID-19 försiktighetsåtgärder och standarder enligt riktlinjerna.

När du ska anställa ett professionellt städföretag för inflyttning / utflyttning måste du veta det.

 • Vad inkluderar en in- / utflyttstädning?
 • Hur skiljer sig båda tjänsterna från varandra?
 • Vad ingår i djuprengöring av ett hus?
 • Vad är en professionell checklista för städning?

När du väl har klarhet kan du kontakta ett lokalt städföretag för att få en uppskattning och diskutera detaljerat med dem om dina krav.

 

Paulz städ AB Städtjänster för Flytta in Och Flytta Ut Rengöring Checklista

 

Oavsett om det är inflyttning eller utflyttning är rengöring viktigt. Djuprengöring är dock att föredra för att ha en fräsch och bakteriefri miljö i ett nytt hus. Med våra städpersonal kan du vara säker på att inget hörn lämnas orört.

Här är de tjänster som vi erbjuder förutom in- och utstädning:

I det här inlägget har vi dock täckt en checklista som kan följas för en problemfri hemskiftning.

 

Checklista för Flytta ut Rengöring

Checklista för Flytta ut Rengöring

Om du planerar att flytta från ett hyreshus måste följande frågor vara slående i ditt sinne?

 • Vad måste rengöras när du flyttar ut?
 • Hur rent måste ditt hus vara när du flyttar?
 • Hur mycket ska jag betala ett professionellt städföretag för utstädning?
 • Hur ska jag hantera tiden och säkerställa en smidig flytt?

Det bästa sättet är att förbereda en checklista för dig själv så att det blir lätt för dig och städföretaget när du flyttar.

Inte går för mycket i detalj, Paulz rengöringsmedel har sammanställt en allmän lista som hjälper dig närma dig ett städföretag.

Ta först och främst bort all personlig egendom från hemmet. Det betyder allt från möbler och garderober till hyllor och väggkonst.

 

Dammsugare

 

När förpackningen är klar rengör du hemmet med vakuum. Glöm inte att dammsuga garderober, trappor, krokar och andra svåråtkomliga områden.

 

Damm och torka av ytor

 

Ytrengöring görs effektivt med en universalrengöringsmedel och en pappershandduk eller en ren trasa. Detta görs dock helst efter att du har flyttat möbler och andra saker. torka av bänkskivor i köket, bänkskivor i badrummet, bokhyllor, fönsterrutor, eldstad mantlar och andra hårda ytor.

 

Rengör inre skåp

 

Glöm inte att rengöra inuti alla skåp. I synnerhet köksskåp tenderar att ackumulera matsmulor och en annan rest från mat och matlagningsprodukter.

 

Torka av apparater

 

Med tiden blir apparater av rostfritt stål täckta av fingeravtryck och markeringar. Var noga med att torka av kylskåpet med antingen en universal spray eller en ättika och vattenblandning. Glöm inte att torka av och rengöra mikrovågsugnen också.

 

Skrubba och rengör toaletter, handfat, duschar och badkar

 

Ett annat område som kräver rengöring är badrummet. Så när du har dammsugat huset kan du börja med rengöring av badrummet. Alla toaletter, duschar, badkar och handfat ska rengöras noggrant. Eventuell mögel, rost eller mögel bör också tas bort från badrummen innan du flyttar ut.

 

Rengör garderober

 

När kläderna och andra tillbehör är packade kan du börja med skåp rengöring. Se till att torka av garderober hyllor och hängstänger. Du bör också dammsuga garderoben och kontrollera att alla personliga föremål har tagits bort.

 

Ta bort spikar och väggankare som skruvas fast i väggen

 

Om inte hyresvärden eller köparen har bett att du lämnar naglar, krokar och väggankare i väggarna, är det bäst att ta bort den här hårdvaran innan du flyttar ut.

 

Fyll hål och reparera gips

 

När du har tagit bort några spikar, krokar och gipsankare, se till att lappa upp fula hål i väggen. Om någon gips måste repareras, överväga att anställa en professionell fackman för att göra jobbet.

 

Rör upp repor och markeringar med färg

 

Innan du går ut, gå till din lokala färgbutik och ta en liten färgstorlek som matchar din vägg. Använd denna färg för att ta bort repor eller markeringar som finns kvar på väggarna.

Var noga med att ägna särskild uppmärksamhet åt golvskivor och andra områden med högglansfärg, eftersom dessa tenderar att repa lättare än väggar målade med en matt yta.

 

Rengör och rengör kylen och frysen

 

Töm kylskåpet och frysen för kvarvarande innehåll och börja rengöra. Alla ytor ska torkas av med desinfektionsmedel. Se också till att eliminera eventuella kvarvarande matsmulor.

 

Torka av ugnen och spishällen

 

En av platserna där matrester tenderar att gömma sig är spishällen. Om du har ett gasområde, se till att ta bort den övre delen av serien och rengör under alla brännare.

Din ugn kan också rengöras med enkelt vatten och en bakpulverblandning. Kombinera vattnet och natron för att göra en pasta och applicera den i hela ugnen. Vinäger kan också tillsättas.

 

Moppgolv

 

När alla ytor har torkats av och dammsugts, avsluta din flyttningsrengöring genom att ge golven en bra mopp. Vinäger och varmvattenlösning är en enkel och säker golvrengöringsblandning. Du kan också använda en Swiffer-sopmaskin med en våt trasa för att rengöra golv.

Proffs tips: När städarna städar hemmet, se till att de täcker det lilla reparationsarbetet. Om det finns skador bör du ta hand om det under rörelsen.

 

Checklista för Inflyttning Rengöring

Checklista för Inflyttning Rengöring

 När du planerar att flytta in i ett nytt hus eller ett hyresboende antar du att huset är rent men inte nödvändigtvis. Om huset just har byggts är det nödvändigt med ett helt hemstäd för att ta bort eventuellt kvarvarande damm eller kemiska rester som följer med konstruktionen.

För desinficering och rengöring av bakterier kan du följa checklistan från Paulz professionella experter. Innan du flyttar in, se till att du går in i ett hus som har antibakteriell rengöring.

Men genom att utarbeta en checklista kan du vara säker på att ingen spricka eller spricka blir orenad. Listan som föreslagits av våra experter innehåller en uppdelning av alla rum och vad som behöver rengöras i varje rum.

 Så här är vår checklista som hjälper dig att städa alla rum innan du går in i huset. När du flyttar in och du har barn och äldre i din familj vill du först göra dina sovrum redo. Nu kör vi:

 

Rengöring Checklista för sovrum inflyttning

 • Ytrengöring med ett antibakteriellt rengöringsmedel
 • Garderob exteriör och interiör rengöring
 • Märken på väggar och baseboards rengöring, om någon
 • Rengöring av speglar (på insidan och utsidan)
 • Rengöring av fönsterbrädor och fönsterlister
 • Dammsugare och / eller torkdukar
 • Dörrknoppar, dörrkarmar och dörrar torka
 • Torka av ljusbrytare
 • Mattor och mattor vakuum

Nästa plats du vill rengöra är badrummen som är fästa i sovrummen. Så här är checklistan.

 

Checklista för rengöring av badrum

 

Gamla badrum kan vara problematiska att rengöra om de tidigare hyresgästerna inte städade regelbundet. Det är en bra idé att noggrant inspektera ditt badrum för mögel, fuktiga områden eller skador innan du flyttar in eftersom det blir lättare att ta itu med dessa problem medan badrummet är tomt.

 • Badkar, duschväggar och rengöring och sanering av glasdörrar
 • Diskhantering och sanering
 • Toalettstädning och sanering inifrån och ut
 • Speglar och skåp rengöring
 • Bänkskivor och hyllor dammar
 • Insidan av fönsterbrädor och rengöring av fönsterspår
 • Dörrknoppar, dörrkarmar och torka av dörrar
 • Rengöring av väggar och baseboards
 • Golvvakuum och tvätt

Därefter går vi vidare till köket.

Checklista för rengöring av kök

 

Risken för exponering för toxiner och irriterande ämnen är inte bara genom kontakt utan också genom intag av saker som maten är i kontakt med. Därför måste köken rengöras och förberedas före daglig användning.

Tips: Försök inte glömma att vidta förebyggande åtgärder i köket efter rengöring, t.ex. låd- och skåpfoder för att minimera framtida röran och rengöring.

 • Bänkskivor och hyllor dammar
 • Skåpinredning och exteriör rengöring
 • Diskbänkar och tvätt av baksidan
 • Diskar tvättar
 • Insidan av fönsterbrädor och rengöring av fönsterspår
 • Baseboards dammar och torkar
 • Dörrknoppar, dörrkarmar och dörrar torka

Därefter kan vi flytta till vardagsrummet

 

Rengöringschecklista för flyttning av vardagsrum

 

Att rengöra vardagsrum och matsalar noggrant innan stora möbler flyttas in säkerställer att du inte täcker röran och lämnar smuts att fester. Att börja med en djupt rengjord skiffer i gemensamma utrymmen hjälper ditt hus att hålla sig rent längre.

Proffstips:

Eftersom vardagsrummet är i maximal exponering och gemensamt för alla. Du bör spraya området och göra det antibakteriellt och se till att inredningen är lätt att flytta för regelbunden rengöring.

 • Ytor Rengöring och hörnstoftning
 • Insidan av fönsterbrädor och rengöring av fönsterspår
 • Gummibåtarna dammar
 • Dörrhandtag, dörrkarmar och rengöring av dörrar
 • Ljusbrytare torkar
 • Rengöring av väggar och baseboards
 • Mattor och mattor dammsugar speciellt om du har husdjur

 

Anställa en professionell flyttstädning

 

Att hyra en professionell städtjänst sparar tid och låter dig fokusera på andra viktiga uppgifter som förpackning och pappersarbete. Om in- eller utflyttningen har inträffat plötsligt på grund av upptagen schema kan du välja sista-minuten-städtjänst.

Sommardagar i Östersund är de dagar då människor gillar att flytta in. Så snart som . du räknar ut datum, schema och fixar med en professionell städtjänst som Paulz Städ AB och gör tidigare bokningar.

Låt oss göra oss redo att servera under din in- eller utflyttning. Vi är verksamma i Östersund, Hemstädning i Åre och Kolarevägen. Vi är specialiserade på att flytta in / flytta ut bostadsrenovering.


Läs också